زیگمار گابریل: جمهوریخواهان و دموکرات‌ها در آمریکا همدیگر را دشمن می بینند نه رقیب

زیگمار گابریل: جمهوریخواهان و دموکرات‌ها در آمریکا همدیگر را دشمن می بینند نه رقیب

وزیر امور خارجه سابق آلمان به وضعیت دو قطبی شدید در جامعه آمریکا در آستانه انتخابات میان دوره ای اشاره کرده و اعلام کرد: مشکل واقعی به نظر من در آمریکا این است که دو طرف دیگر یکدیگر را فقط به عنوان رقیب نمی بینند، بلکه به عنوان دشمنان واقعی می بینند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، زیگمار گابریل، وزیر امور خارجه سابق آلمان و رئیس پل آتلانتیک که بارها به آمریکا سفر کرده است در آستانه انتخابات میاندوره ای کنگره آمریکا به جو حاکم در این کشور پرداخته و در گفتگو با روزنامه "هامبورگر ابند بلات" در پاسخ به این پرسش که حال و هوای آمریکا درست قبل از انتخابات میان دوره ای کنگره چگونه است؟ گفت: من حدود یک هفته را در ایالات متحده آمریکا با گروهی از کارشناسان پل آتلانتیک گذراندم . مسائل غالب در این کشور وضعیت اقتصادی، تورم و افزایش قیمت انرژی بود. البته این وضعیت برای جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و حزب دموکراتش آسان نیست.

وی افزود: جدای از این واقعیت که انتخابات میان دوره ای در ایالات متحده اغلب با بادی مخالف برای حزب حاکم در واشنگتن پیش می رود، جمهوری خواهان از پیروزی در این انتخابات بسیار مطمئن هستند. مفسران در رسانه ها فقط این سوال برایشان مطرح است که پیروزی جمهوری خواهان چقدر بزرگ خواهد بود و آیا این حزب اکثریت مجلس نمایندگان و همچنین اکثریت مجلس سنا را به دست خواهند آورد یا خیر.

وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که با توجه به اقدام تروریستی اخیر علیه نانسی پلوسی آیا فضای سیاسی ایالات متحده بیشتر مستعد خشونت شده است، گفت: مطمئناً فضای سیاسی در ایالات متحده در بخش هایی از جامعه بسیار متشنج است. اما مشکل واقعی به نظر من این است که دو طرف دیگر یکدیگر را فقط به عنوان رقیب نمی بینند، بلکه به عنوان دشمنان واقعی می بینند. یک فضای سیاسی بسیار قطبی همیشه این خطر را به همراه دارد که کسانی که به طور جدی مستعد خشونت هستند، افراط گرایی خود را تایید شده ببینند.

گابریل در ادامه گفت: هر دموکراسی با پذیرش تصمیم اکثریت مردم در انتخابات توسط اقلیت رشد می‌کند و برنده انتخابات کاری نمی‌کند که حزب بازنده در انتخابات بعدی دوباره اکثریت شود. اگر این مسئله نادیده گرفته شود زیرا یا تصمیمات رأی گیری پذیرفته نمی شود یا اکثریت تلاش می کند خود فرآیند انتخابات را به گونه ای دستکاری کند که اقلیت دیگر شانس عادلانه ای نداشته باشد، آنگاه دموکراسی به سرعت از بین می رود. به همین دلیل بود که این اقدام که ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا نتیجه انتخابات را نپذیرفت و هوادارانش را تحریک کرد، بسیار خطرناک بود.

 

این مقام سابق آلمانی در پاسخ به این پرسش که اگر دموکرات ها هر دو مجلس کنگره را از دست بدهند چه چیزی در ایالات متحده تغییر می‌کند، گفت: در این صورت ایالات متحده آمریکا به بن بست می رسد، زیرا جمهوری خواهان تلاش می کنند تا پروژه های رئیس جمهور بایدن را مسدود کنند. اما این لزوماً در مورد سیاست خارجی صدق نمی کند، زیرا هنوز توافقات زیادی بین دو طرف وجود دارد.

گابریل درباره احتمال نامزد شدن مجدد دونالد ترامپ برای انتخابات ریاست جمهوری دور بعد گفت: این یک مسئله مطرح در طول سفر ما به آمریکا بود. هیچ کس نمی تواند پاسخ مطمئنی به آن بدهد. متأسفانه واضح است که دونالد ترامپ، حتی اگر نامزد انتخابات نشود، همچنان از قدرت تخریب قوی برخوردار است. او توانسته است بخش هایی از حزب جمهوری خواه را به ناسیونالیست های پوپولیست راست تبدیل کند . برای آینده تعیین کننده خواهد بود که آیا بسیاری از جمهوری خواهان باهوش، که هنوز وجود دارند، حزب خود را از این روند برگردانند یا خیر.

در حال حاضر ترکیب مجلس سنا، پنجاه پنجاه بین دو حزب جمهوریخواه و دموکرات تقسیم شده و با اضافه کردن معاون اول رئیس جمهور به این ترکیب، کفه ترازو به نفع دموکرات ها است.

اگر جمهوریخواهان تنها یک کرسی در اختیار دموکرات ها را تصاحب کنند، قدرت را در اختیار می گیرند تا برنامه های جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا را خنثی کنند.

انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا قرار است روز 8 نوامبر (17 آبان) برگزار شود؛ انتخاباتی که نظرسنجی‌ها احتمال پیروزی جمهوری‌خواهان در آن را به دلیل نارضایتی‌های رأی‌دهندگان از وضعیت اقتصادی محتمل می‌دانند.

در انتخابات میان‌دوره‌ای که معمولاً به عنوان همه‌پرسی برای عملکرد رئیس‌جمهور مستقر و حزب او قلمداد می‌شود تمامی 435 کرسی مجلس نمایندگان و 35 کرسی از 100 کرسی سنا به رأی گذاشته می‌شوند. در قانون اساسی آمریکا دوران حضور هر قانونگذار مجلس نمایندگان دو سال و قانونگذاران سنا 6 سال تعیین شده است. در سنا، دوره نمایندگی یک سوم سناتورها هر دو سال به پایان می‌رسد و بنابراین، سرنوشت یک سوم کرسی‌ها باید در انتخابات میان‌دوره‌ای مشخص شود.

 

 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon