۲۵۰ چاه غیرمجاز در استان مرکزی پر و مسدود می‌شود


250 چاه غیرمجاز در استان مرکزی پر و مسدود می‌شود

استاندار مرکزی گفت: فرمانداران استان مرکزی برای پرکردن ۲۵۰ چاه غیرمجاز باید اقدام عملی داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک ، فرزاد مخلص الائمه عصر امروز در نشست شورای حفاظت از منابع آب استان مرکزی با اشاره به اقدامات در راستای مدیریت منابع آب استان مرکزی اظهار داشت: در راستای ساماندهی چاه‌های کشاورزی فاقد کنتور تصمیمات لازم گرفته شده است که باید مورد توجه و اقدام دقیق قرار گیرد.

وی افزود: یکی از اقدامات در این استان باید اطلاع رسانی درست، قطع برق چاه‌های آب با برداشت اضافه یا چاه های فاقد کنتور و نیز مهر و موم آنها است که باید مورد توجه و اقدام جدی باشد که در این راستا به منظور مسدود و پرکردن بیش از 250 چاه غیرمجاز در استان مرکزی بایدفرمانداران همراهی لازم را داشته باشند.

استاندار مرکزی اضافه کرد: جهادکشاورزی باید همزمان با اقدام به مسدود کردن چاه‌های غیرمجاز و بامصرف برداشتی بالا، اطلاع‌رسانی درست و لازم را داشته باشد، هرچند اجرای طرح الگوی کشت و سامانه آبیاری نوین از طرح های مورد قبول جهادکشاورزی است که البته نقش مهمی در مدیریت آب کشاورزی داشته و نیاز است زمینه اجرای این طرح ها در استان مرکزی فراهم شود.

پرشدن 300 چاه در استان مرکزی در سال1401

"مهدی زندیه وکیلی" معاون عمرانی استاندار مرکزی نیز در این نشست با اشاره به وظایف محوله اظهار داشت: در سال 1400 براساس برنامه ریزی صورت گرفته باید بالغ بر دویست چاه که بیشتر آنها در شهرهایی مانند ساوه، شازند و خنداب قرار گرفته پرشوند بنابراین فرمانداران باید گزارش اقدامات خود در این موارد را ارائه دهند.

وی افزود: البته فرمانداران باید شرایط و مسائل فرهنگی، اجتماعی و سیاسی را مورد توجه داشته باشنداما از آنجا که در فصل پر کردن این چاه ها قرار گرفته‌ایم باید به صورت جدی اقدامات لازم برای پر کردن چاه های غیرمجاز صورت پذیرد .

فرونشست 6 متری ‌در دشت دلیجان‌

کل اعتبارات جهادکشاورزی مرکزی امسال 450 میلیارد ریال است

"علی صفری" رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی نیز در این نشست با اشاره به ضرورت نصب کنتور اظهار داشت: نصب کنتور از راه حل های مهم و اساسی مدیریت مصرف در بخش آب است، اما نباید به شکلی انجام شود که شاهد تبعات اجتماعی باشد.

وی افزود: این سازمان با نصب کنتور و اقناع سازی کشاورزان موافق است تا پیشنهادات شرکت آب منطقه ای اجرایی شود چراکه باید هشدارهای لازم درخصوص مسائل خشکسالی و فرونشست ها مورد توجه قرار گیرد.

صفری تصریح کرد: اگر منابع لازم برای آبیاری نوین و تحت فشار تامین شود می توان ضمن حفظ تولید محصولات کشاورزی، میزان برداشت را نیز تحت کنترل داشت این درحالی است که برداشت 25 مترمکعب در طول شبانه روز از هر چاه فرم یک برای کشاورز کفاف نمی دهد .

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی با اشاره به وضعیت اعتباری این مجموعه گفت: کل اعتبارات سازمان امسال معادل 450 میلیارد ریال است که با وجود همه محدودیت های مالی اجرای آبیاری تحت فشار و تامین اعتبار آن یکی از مسائل مهم و قابل توجه به شمار می رود.

وی خاطرنشان کرد: بودجه ای بالغ بر 200 میلیارد ریال برای لایروبی قنوات اعتبار اختصاص ÷یدا کرده که از این حیث سومین استان کشور به شمار هستیم .

انتهای پیام/711/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon