تحولات اوکراین| تلاش آمریکا برای مقصر جلوه دادن مسکو در عدم تمایل به مذاکره با کی‌یف

تحولات اوکراین| تلاش آمریکا برای مقصر جلوه دادن مسکو در عدم تمایل به مذاکره با کی‌یف

آمریکا از کره جنوبی برای اوکراین گلوله توپ می‌خرد، شرکت لاوروف به جای پوتین در نشست سران گروه ۲۰ اندونزی، جزئیات بسته کمک نظامی جدید آمریکا به اوکراین و توضیح اردوغان درباره روابط خود با پوتین، از جمله مهمترین رویدادها پیرامون جنگ اوکراین هستند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، در شرایطی که وزارت امور خارجه روسیه تاکید کرده که طرف روسی همچون گذشته آماده مذاکره با اوکراین با در نظر گرفتن واقعیت‌های کنونی است، در واشنگتن اعلام کردند که ایالات متحده منتظر دریافت سیگنال‌هایی از طرف مسکو در خصوص آمادگی برای مذاکره درباره اوکراین است.

ند پرایس، رئیس دفتر مطبوعاتی وزارت امور خارجه آمریکا شب گذشته، پنجشنبه، در یک نشست خبری با اشاره به این موضوع، گفت: «روسیه مسئولیت دارد نه تنها در کلام، بلکه در عمل نشان دهد که آماده مذاکره با اوکراین است، چیزی که جهان به وضوح از مقامات کی‌یف شنیده است!».

در همین رابطه، جیک سالیوان، مشاور رئیس جمهوری آمریکا در امور امنیت ملی نیز  اعلام کرد که واشنگتن در رابطه با مذاکرات با روسیه، بر کی‌یف فشاری نمی آورد، بلکه فقط به مقامات اوکراینی در مورد شرایط مشارکت مشاوره می دهد. وی افزود: ایالات متحده تنها به اوکراین کمک می کند تا خود را در بهترین موقعیت در میدان نبرد قرار دهد تا در صورت از سر گیری مذاکرات احتمالی صلح، موقعیت بهتری را برای این کشور فراهم کند.

در عین حال، سرهنگ داگلاس مک گرگور، مشاور سابق وزیر دفاع ایالات متحده نیز شب گذشته فاش کرد که مقامات ایالات متحده و اوکراین توافق کردند که ظاهراً تمایل کی‌یف برای آغاز مذاکرات صلح با روسیه را به جهان نشان دهند. وی این مسئله را یکی از موضوعات گفتگوی سالیوان با ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در جریان سفیر اخیرش به کی‌یف نامید. مک گرگور افزود که کی‌یف به طور خاص پیش شرط‌هایی را مطرح کرده که مانع از آغاز روند صلح شده است.

پیش از این، روزنامه "واشنگتن پست" گزارش داد که دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، از زلنسکی خواسته تا آمادگی خود برای مذاکره با فدراسیون روسیه را نشان دهد.

در همین رابطه، ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهوری اوکراین گفت که هرگز احتمال مذاکره با روسیه را رد نمی‌کند. او این ادعا را در مصاحبه با شبکه تلویزیونی CNN  بیان کرده و گفت: من در را (برای مذاکره) نبستم. من گفتم ما حاضریم با روسیه صحبت کنیم، اما با یک روسیه متفاوت. کسی که واقعاً برای صلح تلاش می‌کند.

پیش از این، زلنسکی در اوایل ماه نوامبر اعلام کرد که آماده است پای میز مذاکره بنشیند، مشروط بر اینکه تمامیت ارضی اوکراین بازگردانده شود، خسارات وارده جبران شده و "جنایتکاران جنگی" مجازات شوند. او همچنین خواستار تضمینی شد که این وضعیت در آینده تکرار نخواهد شد.

ادعای زلنسکی درباره باز بودن درهای مذاکرات با روسیه در حالی بار دیگر مطرح شده که مقامات کی‌یف به تازگی قانونی را تصویب کرده‌اند که هر نوع مذاکره با مسکو را ممنوع کرده است.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز چهارشنبه اعلام کرد: ما همچنان برای مذاکره باز هستیم. ما هرگز آنها را رها نکرده ایم، ما آماده انجام آنها هستیم، البته با در نظر گرفتن واقعیت‌هایی که در حال حاضر در حال توسعه است.

پیش از این، آندری رودینکو، معاون وزیر امور خارجه روسیه نیز یادآور شد که مسکو هیچ پیش شرطی برای مذاکرات صلح با کی‌یف تعیین نمی کند و تنها حسن نیت اوکراین برای آغاز گفت‌وگو کافی است. وی افزود: ما همیشه آمادگی خود برای چنین مذاکراتی را اعلام کرده‌ایم که چندی پیش بدون تقصیر ما متوقف شد.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز دویست و شصت و دوم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

کرملین: پوتین به نشست گروه 20 در اندونزی نمی‌رود/ لاوروف نماینده روسیه خواهد بود

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین روز پنج شنبه در پاسخ به سئوال مربوطه از سوی خبرنگاران تایید کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌ جمهوری روسیه در اجلاس سران گروه 20 در جزیره بالی اندونزی شرکت نخواهد کرد و نماینده این کشور در این نشست سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه خواهد بود.

این اطلاعات از سوی وزارت امور خارجه روسیه نیز تایید شده است.

پیش از این روز پنجشنبه، الکساندر تومایکین، وابسته مطبوعاتی سفارت روسیه در اندونزی، تایید کرد که لاوروف ریاست هیئت نمایندگی روسی در اجلاس گروه 20را بر عهده خواهد داشت. در همین حال، وی یادآور شد که ولادیمیر پوتین ممکن است در این اجلاس به صورت آنلاین شرکت کند.

سالیوان: بایدن قصد ندارد در اندونزی با لاوروف دیدار کند

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی ایالات متحده شب گذشته در یک نشست مطبوعاتی اعلام کرد که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا قصد ندارد با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در حاشیه نشست سران گروه 20 در اندونزی دیدار کند.

وی گفت: رئیس جمهور هیچ برنامه ای برای دیدار با وزیر خارجه روسیه ندارد.

همچنین، طرف آمریکایی تاکید کرده که در حال حاضر هیچ گونه تماسی بین آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا و سرگئی لاوروف را برنامه ریزی نکرده است. ند پرایس، رئیس دفتر مطبوعاتی وزارت خارجه آمریکا، این موضوع را روز پنج شنبه در یک نشست خبری مطرح کرد. به گفته وی، در حال حاضر ایالات متحده هیچ برنامه ای برای هیچ گونه تماس رسمی با مقامات مسکو ندارد.

پیش از این نیز کرملین اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در نشست گروه 20 شرکت نخواهد کرد و سرگئی لاوروف نماینده روسیه در این رویداد خواهد بود.

حضور حدود 5 هزار مزدور لهستانی در خط مقدم جبهه زاپروژیا

ولادیمیر روگوف، یکی از اعضای شورای اداره منطقه زاپروژیا شب گذشته اعلام کرد که مقامات اوکراینی بیش از 5 هزار مزدور از لهستان را در جهت گیری به سمت این منطقه متمرکز کردند.

این مقام محلی گفت: در خط مقدم جبهه زاپروژیا، کی‌یف تعداد زیادی مزدور را جمع آوری کرده است. بر اساس برآوردهای ما، تنها بیش از 5 هزار نفر آنها مزدوران لهستانی هستند.

به گفته وی، در میان مزدوران در حال جنگ در طرف نیروهای مسلح اوکراین افرادی از 34 کشور و همچنین نمایندگان گروه‌های تروریستی بین المللی به ویژه جبهه النصره و داعش دیده می شوند.

چند روز قبل، رمضان قدیروف، رئیس جمهوری چچن نیز گفته بود که نیروهای مسلح اوکراین تقریباً تمام توان بالقوه نظامی خود را از دست داده و به همین دلیل مجبور است برای جبران این وضعیت، صفوف جنگجویان خود را با استفاده از مزدوران خارجی پر کند.

وال استریت ژورنال: آمریکا از کره جنوبی برای اوکراین مهمات می‌خرد

روزنامه "وال استریت ژورنال" بامداد امروز، جمعه، به نقل از منابع خبری خود فاش کرد که کره جنوبی برای نخستین بار در طول تاریخ، گلوله‌های توپخانه را در یک معامله محرمانه به ایالات متحده آمریکا می فروشد تا بعداً آنها به اوکراین فرستاده شوند. شرایط این توافقات اعلام نشده است.

به گفته منابع این نشریه، واشنگتن قصد دارد حدود 100 هزار مهمات توپخانه خریداری کند که متعاقباً به اوکراین عرضه خواهد شد. به گفته طرف آمریکایی، این مقدار ممکن است برای چندین هفته درگیری نظامی کافی باشد.

این روزنامه یادآور شده، چنین طرحی به کره جنوبی این امکان را می دهد که بدون نقض تعهدات قبلی خود مبنی بر عدم ارائه تسلیحات کشنده به کی‌یف ، حمایت نظامی غیرمستقیمی از اوکراین ارائه کند. به نوبه خود، ایالات متحده می‌تواند با استفاده  از چنین معامله‌ای از صرف کردن زرادخانه‌های تسلیحاتی خود که در پس‌زمینه ارائه کمک‌های نظامی فشرده به اوکراین «به‌سرعت تمام می‌شوند» اجتناب کند.

در اواخر ماه سپتامبر، مشخص شد که کره جنوبی بسته کمک نظامی 3 میلیارد دلاری را از طریق شرکت های چک به اوکراین خواهد داد. این بسته شامل سیستم های موشکی ضد هوایی Chironو گلوله‌های توپ بود. ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در واکنش به این گزارش‌ها هشدار داد که ارسال تسلیحات به کی‌یف، روابط مسکو و سئول را از بین خواهد برد.

وزارت دفاع کره جنوبی: سئول قصد ندارد تسلیحات تهاجمی به اوکراین بدهد

طبق اطلاعات آژانس خبری یونهاپ (Yonhap)، وزارت دفاع کره جنوبی صبح امروز، جمعه، اعلام کرد که این کشور در حال مذاکره با ایالات متحده آمریکا برای فروش مهمات نظامی است، البته ایالات متحده خریدار نهایی در معامله مورد بحث است و نه اوکراین.

وزارت دفاع کره جنوبی تاکید کرد که سیاست این کشور در خصوص ارسال فقط سلاح های دفاعی و نه تهاجمی به اوکراین بدون تغییر باقی می ماند.

شب گذشته، روزنامه آمریکایی "وال استریت ژورنال" به نقل از منابع خبری خود گزارش داد که کره جنوبی یک محموله نظامی شامل 100 هزار گلوله توپ را به ایالات متحده می فروشد که واشنگتن متعاقباً آنها را به اوکراین ارسال خواهد کرد.

 زلنسکی: نیروهای اوکراینی در سطح نظامیان کشورهای عضو ناتو هستند

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین روز پنجشنبه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی CNNمدعی شد که نیروهای نظامی این کشور سطح آموزشی قابل مقایسه با نیروهای مسلح کشورهای عضو ناتو را نشان داده اند.

وی در توضیح تمایل اوکراین برای پیوستن به پیمان آتلانتیک شمالی گفت: «من معتقدم که ما حداقل در سطح کشورهای ناتو هستیم. نظامیان ما قابل مقایسه با نیروهای مسلح اعضای ناتو هستند و من فکر می کنم عادلانه خواهد بود اگر ما خود را در یک حلقه امنیتی آنها قرار دهیم.»

زلنسکی در عین حال اعتراف کرد که نیروهای نظامی اوکراینی همچنان به کمک نظامی منظم از سوی غرب نیاز دارند. به گفته وی، اوکراین روی چنین حجمی از تسلیحات حساب می‌کند که تضعیف ناپذیری کل خاک کشور را تضمین کند.

رئیس ‌جمهوری اوکراین: درهای مذاکره با روسیه همچنان باز است

ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهوری اوکراین گفت که هرگز احتمال مذاکره با روسیه را رد نمی‌کند. او این ادعا را در مصاحبه با شبکه تلویزیونی CNNدر روز پنجشنبه بیان کرد. وی تاکید کرد: من در را (برای مذاکره) نبستم. من گفتم ما حاضریم با روسیه صحبت کنیم، اما با یک روسیه متفاوت. کسی که واقعاً برای صلح تلاش می کند.

زلنسکی یادآور شد که کی‌یف شرایط خود را برای شروع مذاکرات را تنظیم کرده است، در حالی که مسکو برای اجرای آنها ابتکار عملی را بر عهده نگرفته است.

ادعای زلنسکی درباره باز بودن درهای مذاکرات با روسیه در حالی بار دیگر مطرح شده که مقامات کی‌یف به تازگی قانونی را تصویب کرده‌اند که مذاکرات صلح با مسکو را ممنوع می کند.

آمریکا از ادامه ارسال کمک نظامی به اوکراین خبر داد

ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، بامداد امروز، جمعه، اعلام کرد که ایالات متحده قصد دارد به حمایت نظامی خود از اوکراین، از جمله تامین سیستم های دفاع هوایی این کشور ادامه دهد.

پرایس به خبرنگاران گفت: «در رابطه با اوکراین باید بگویم، ما به ارائه کمک های لازم در زمینه امنیتی که شامل انتقال سامانه موشکهای زمین به هوا برای مقابله با تهدیدات ناشی از تسلیحات نظامی ایرانی نیز می شود، ادامه خواهیم داد.»

در همین رابطه، سابرینا سینگ، معاون سخنگوی پنتاگون نیز از برنامه های ایالات متحده برای کمک به اوکراین به منظور ایجاد یک سیستم دفاع هوایی یکپارچه با بردهای مختلف خبر داد. سینگ از نتایج استفاده کی‌یف از سیستم‌های HAWKیا IRIS-Tکه توسط آلمان در اختیار آن‌ها قرار گرفته یا سیستم‌های AVENGERاز ایالات متحده صحبت کرد.

پیش از این، شب گذشته، پنتاگون تایید کرد که ایالات متحده یک بسته کمک نظامی جدید 400 میلیون دلاری به اوکراین اختصاص داده است.

سالیوان: آمریکا برای مذاکرات با روسیه بر اوکراین فشار نمی‌آورد

جیک سالیوان، مشاور رئیس جمهوری  آمریکا در امور امنیت ملی شب گذشته در یک نشست مطبوعاتی اعلام کرد که ایالات متحده به مقامات اوکراینی فشاری وارد نکرده و آنها را مجبور به مذاکره با روسیه نمی کند، بلکه فقط به کی‌یف در شرایط مشارکتی توصیه هایی ارائه میدهد.

وی گفت: «ایالات متحده به اوکراین فشار نمی‌آورد، ما بر هیچ چیزی اصرار نمی‌کنیم. کاری که ما انجام می دهیم مشاوره دادن به آنها به عنوان شریک و نشان دادن حمایت خود نه تنها از طریق اظهارات عمومی، بلکه از طریق حمایت فیزیکی ملموس و ارائه کمک های نظامی است.»

سالیوان افزود: مواضع مقامات ایالات متحده این است که کی‌یف باید به تنهایی چنین تصمیماتی را اتخاذ کند و واشنگتن تنها به اوکراین کمک می کند تا خود را در بهترین موقعیت در میدان نبرد قرار دهد تا در صورت صلح احتمالی شرایط بهتری را برای مذاکرات بدست آورد. سالیوان یادآور شد: «در حال حاضر، نمی‌توانم درباره احتمال یا نزدیک بودن هر گونه مذاکراتی چیزی به شما بگویم».

توضیح دفتر زلنسکی در خصوص شروط مذاکره با روسیه

میخائیل پودولیاک، مشاور رئیس دفتر ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهوری اوکراین روز گذشته در مصاحبه با روزنامه ایتالیایی Corriere della Seraاعلام کرد که کی‌یف کسی را که با پیش شرط های اوکراین برای مذاکره با روسیه موافق باشد، شریک خود می داند.  وی تاکید کرد که ایالات متحده در زمینه مذاکرات با روسیه به مقامات کی‌یف فشاری وارد نمی کند.

پودولیاک آمریکایی‌ها را متحدان واقعی اوکراین نامید و گفت که کشورش هم از طرف دموکرات ها و جمهوری خواهان حمایت می شود.

پودولیاک از اظهار نظر در مورد وضعیت کنونی روابط واشنگتن و مسکو خودداری کرد.

پنتاگون جزئیات بسته کمک نظامی جدید به اوکراین را فاش کرد

بر اساس بیانیه پنتاگون که شب گذشته، پنج شنبه منتشر شد، ایالات متحده یک بسته کمک نظامی جدید به ارزش 400 میلیون دلار برای اوکراین اختصاص داده است.

گفته می‌شود که در چارچوب این بسته، کی‌یف چهار سامانه دفاع هوایی اونجر AVENGER، موشک‌های استینگر Stinger ، موشک‌های سامانه‌های موشکی ضدهوایی هاوک HAWK ، مهمات سامانه‌های موشک پرتاب چندگانه HIMARS، و همچنین ده‌ها هزار گلوله توپ و خمپاره را دریافت خواهد کرد. واشنگتن همچنین حدود 400 نارنجک انداز، سلاح های سبک، مهمات مورد نیاز آنها، دوربین دید شبانه و دیگر تجهیزات نظامی و حفاظتی برای هوای سرد، تجهیزات برای پاکسازی موانع برای ارتش اوکراین ارسال می کند.

تاکید شده که در مجموع، از زمان آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین، ایالات متحده بیش از 18.6 میلیارد دلار کمک نظامی در زمینه امنیتی و دفاعی و بطور کلی از سال 2014 به این طرف هم بیش از 21.4 میلیارد دلار برای کی‌یف اختصاص داده است.

همچنین گزارش شده است که ایالات متحده هفته آینده رایزنی هایی را با مشارکت سایر کشورها برای هماهنگی ارائه کمک های نظامی جدید به اوکراین برگزار خواهد کرد.

کرملین: پوتین بطور مرتب با وزیر دفاع روسیه دیدار می‌کند

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، روز پنج شنبه در پاسخ به سوالی درباره احتمال دیدار قریب الوقوع ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه، یادآور شد که چنین دیدارهایی بطور منظم انجام شده و موضوع جدیدی نیست.

دبیر مطبوعاتی ریاست جمهوری گفت: «ولادیمیر چوتین این کار را به طور منظم انجام داده و گزارشات وزیر دفاع درباره روند پیشبرد عملیات نظامی ویژه را بررسی می کند.»

در دیدار قبلی وزیر دفاع روسیه با رئیس جمهور که در آخر ماه اکتبر برگزار شد، شویگو گزارش داد که اقدامات برای بسیج محدود در کشور به پایان رسیده و بیش از 300 هزار نفر از افراد واجد شرایط برای دیدن دوره آموزش نظامی اجباری فرا خوانده شدند.

بلغارستان در مأموریت آموزشی اتحادیه اروپا برای کمک به اوکراین شرکت خواهد کرد

دفتر مطبوعاتی وزارت دفاع جمهوری بلغارستان در روز پنجشنبه گزارش داد، نیروهای نظامی این کشور در مأموریت آموزشی اتحادیه اروپا به منظور کمک نظامی به اوکراین در برنامه (European Union Military Assistance Mission in Ukraine) شرکت خواهند کرد.

در  گزارش وزارت دفاع تاکید شده: «دولت بلغارستان با این تصمیم، آمادگی خود را برای ارائه کمک نظامی به اوکراین در چارچوب این ماموریت آموزشی اعلام می کند. این آموزش در خاک آلمان، لهستان و تعدادی دیگر از کشورهای اتحادیه اروپا انجام خواهد شد. پیش‌بینی می‌شود که در چارچوب مشارکت بلغارستان، پس از توافق با طرف اوکراینی، نیروهای نظامی در خاک بلغارستان (حداکثر 15 نیروی نظامی در ماه، حداکثر برای مدت یک سال) آموزش ببینند.»

در اواسط ماه اکتبر، مشخص شد که اتحادیه اروپا با برگزاری رویدادهای آموزشی در مقیاس بزرگ برای نیروهای نظامی اوکراینی موافقت کرده و قرار است حداقل 15 هزار سرباز اوکراین در این برنامه آموزش ببینند. برای انجام این آموزش، یک ستاد مرکزی و همچنین مراکز آموزشی در برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا ایجاد خواهد شد.

لازم به یادآوری است، در اوایل ماه نوامبر، پارلمان بلغارستان با ارسال سلاح به اوکراین موافقت کرد. نمایندگان همچنین خواستار آن شدند که دولت این کشور بسته ای از اقدامات را برای مشارکت بلغارستان در بازسازی اوکراین پیشنهاد کند و رهبری کشور باید از شکایت اوکراین علیه روسیه در دادگاه حقوق بشر اروپا حمایت کند.

اردوغان درباره سطح بالای اعتماد در روابطش با پوتین صحبت کرد

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه از سطح بالای اعتماد در روابط خویش با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه خبر داد. به گفته وی، رهبران دو کشور به گفت وگوهای تلفنی درباره موضوعات کلیدی ادامه خواهند داد.

اردوغان روز پنجشنبه در فرودگاه آنکارا قبل از پرواز به سمرقند، در این باره به خبرنگاران توضیح داد: «این سیاست اصولی دوجانبه است که با آقای پوتین محترم اجرا کردهایم. البته بدون وجود اعتماد این امر امکان پذیر نخواهد بود. روابط قابل اعتماد و احترام متقابل به یکدیگر که بوجود آمده، ما را به اتخاذ چنین تصمیماتی سوق داده و تاکنون نتیجه بخش هم بوده است.»

رئیس جمهوری ترکیه همچنین تاکید کرد که به طور منظم با همتای روسی خود درباره مسائل دفاعی، مشکلات منطقه ای و ساخت نیروگاه هسته ای در سواحل دریای سیاه در نزدیکی شهر سینوپ ترکیه گفتگو می کند.

اردوغان یادآور شد که به موازات این مسائل، ترکیه همچنان به عنوان یک میانجی قابل اطمینان بین مسکو و کی‌یف عمل کرده و موفقیت نیز بدست آورده است. به گفته وی، تعیین تاریخ های مشخص برای از سر گیری مذاکرات روسیه و اوکراین دشوار است، اما آنکارا تمام تلاش خود را برای تسریع این روند به کار خواهد گرفت.

ولادیمیر پوتین نیز در اواخر ماه اکتبر یادآور شده بود که اردوغان یک رهبر مصمم و قوی است که بر اساس منافع کشور خود هدایت می شود و اجازه نمی دهد کشورهای ثالث بر تصمیمات او تأثیر بگذارند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان