رونمایی از جاده ابریشم جدید در شرق ایران/ چرا خط ریلی "چابهار ـ زاهدان ـ سرخس" استراتژیک شد؟ + فیلم

رونمایی از جاده ابریشم جدید در شرق ایران/ چرا خط ریلی "چابهار ـ زاهدان ـ سرخس" استراتژیک شد؟ + فیلم

طرح راه‌آهن چابهار ـ زاهدان ـ سرخس یکی از طرح‌های مهم ملی در حال اجرا در سیستان وبلوچستان است که تکمیل و راه اندازی آن تحولات چشمگیری در ارتباطات تجاری کشورهای مختلف و توسعه و پیشرفت استانهای جنوب شرق کشور ایجاد می‌کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، طرح راه‌آهن چابهار ـ زاهدان ـ سرخس یکی از طرح‌های مهم ملی در حال اجرا در سیستان وبلوچستان است که تکمیل و راه اندازی آن تحولات چشمگیری در ارتباطات تجاری کشورهای مختلف و توسعه و پیشرفت استانهای جنوب شرق کشور ایجاد می‌کند.خط ریلی چابهار - سرخس به صورت یک خطه و برای جابجایی کالا و مسافر در حال ساخت است.این خط ریلی 90 درصد برای جابجایی کالا و حدود 10 درصد برای مسافر پیش بینی شده است.

از اهداف اصلی این خط ایجاد کریدور ریلی شرق کشور، اتصال بندر تجاری، ترانزیتی، اقتصادی و گردشگری چابهار به شبکه ریلی کشور و کشورهای آسیای میانه، کمک به توسعه سواحل مکران، ایجاد بستر مناسب برای توسعه و رشد اقتصادی سیستان و بلوچستان و اتصال کشورهای آسیای میانه و افغانستان به آبهای آزاد است.
راه ‌آهن چابهار- زاهدان- میلک - سرخس به عنوان اصلی‌ترین اولویت زیرساختی شرق کشور علاوه‌بر کسب منافع ملی حاصل از درآمدهای ترانزیتی، تاثیر مستقیمی بر اشتغالزایی و پیشرفت اقتصادی این نقطه از ایران اسلامی خواهد داشت.

ایجاد زیرساخت ریلی سبب می‌شود تا دسترسی به معادن و بهره برداری از آن‌ها مقرون به صرفه شود و از این طریق مقدمات لازم برای سرمایه گذاری برای فعالسازی ظرفیت معادن غنی شرق کشور فراهم شود.

راه‌آهن چابهار- زاهدان بندر چابهار را به خط ریلی شمال به جنوب متصل کرده و این منطقه را به شاهراه واقعی ریلی دنیا مبدل می‌کند و سبب توسعه جنوب شرق کشور و گسترش مبادلات تجاری، اقتصادی و فعالیت‌های تنها بندر اقیانوسی ایران می‌شود و در نهایت این بندر راهبردی و مهم را به دریاچه خزر و نقاط گوناگون دنیا وصل می‌کند.

توسعه خطوط ریلی کشور و تبدیل سیستان و بلوچستان به حلقه وصل ایران با کشورهای منطقه بویژه افغانستان و آسیای میانه یکی از دستاوردهای ماندگار دولت سیزدهم خواهد بود و آینده روشنی را برای این استان رقم خواهد زد.

قطعه هفت و هشت راه آهن چابهار- زاهدان به طول 155 کیلومتر از شهرستان خاش تا زاهدان که یکی از وعده‌های رییس جمهور در سفر شهریور ماه پارسال به سیستان و بلوچستان بود با اعتبار 2 هزار و 230 میلیارد تومان افتتاح شد.

با بهره‌برداری از راه آهن خاش - زاهدان امکان اتصال شهرستان خاش به شبکه ریلی سراسری فراهم شد و با افتتاح این طرح بزرگ توسعه راه‌های ارتباطی، ترانزیت کالا، رفت و آمد مسافران و کاهش ترافیک جاده‌ای میسر خواهد شد.

پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم و نگاه توسعه‌ای به جنوب شرق کشور عملیات اجرایی خط ریلی چابهار - زاهدان - میلک - سرخس با وجود تحریم‌های ظالمانه شتاب گرفت.طرح ریلی چابهار - زاهدان یکی از طرح‌های مهم دولت سیزدهم است که می‌تواند بندر اقیانوسی چابهار را به شبکه سراسری کشور متصل کند.

استاندار سیستان و بلوچستان می‌گوید‌ با توجه به ظرفیت مرز، وجود بنادر مهم، منطقه آزاد و امکان تجارت و ترانزیت یکی از ابر پروژه‌های کشور در استان  ساخت و راه‌اندازی راه آهن چابهار- زاهدان است.

حسین مدرس خیابانی ادامه داد: در این راستا عملیات ساخت این طرح در قالب هشت قطعه از سال 92 آغاز شد و هم‌اینک با پیشرفت فیزیکی 62 درصدی در حال تکمیل شدن است بطوریکه امروز قطعه هفت و هشت آن در محدوده خاش - زاهدان به طول 150 کیلومتر با فعال بودن ایستگاه‌های باری و مسافربری به بهره برداری رسید.

وی افزود: با توجه به اینکه این طرح به جهت ایجاد کریدور ریلی شرق کشور، اتصال بندر شهید بهشتی چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی کشور به شبکه ریلی، کمک به توسعه سواحل مکران از طریق ایجاد ارتباط ریلی، اتصال کشورهای آسیای میانه و افغانستان به آب‌های آزاد اقیانوسی و ایجاد بستر مناسب برای توسعه و رشد اقتصادی منطقه اهمیت فراوانی دارد تاکنون برای ساخت آن بیش‌از 6 هزار و 700 میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است.

استاندار سیستان و بلوچستان افزود: در سفر شهریور ماه پارسال رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان 250 میلیون یور منابع مالی برای تکمیل این طرح ریلی پیش‌بینی شد.در صورت تخصیص هفت هزار میلیارد تومان اعتبار طرح راه آهن چابهار- زاهدان بر اساس برنامه زمان بندی شده یعنی پایان سال 1402 به اتمام می‌رسد.

محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور نیز ‌خطوط ریلی و راه آهن را از مزیت های کشور و راهبرد اساسی دولت سیزدهم عنوان کرد و گفت: توسعه و تکمیل خطوط ملی راه آهن از هدف های مهم دولت است تا جایی که با اتصال 60 کیلومتر خط ریلی رشت به آستارا و اتصال کریدور شرقی و زاهدان به راه آهن سراسری، زاهدان به فنلاند وصل می شود و همچنین با اتصال دو خط ریلی بصره دسترسی ایران تا مدیترانه ایجاد می شود.

سید میعاد صالحی مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران هم با بیان اینکه در دولت سیزدهم رکورد ترانزیت ریلی برای اولین بار در کشور شکسته شد، گفت: ترانزیت علاوه بر مزیت های اقتصادی موجب مزیت های امنیتی برای کشور خواهد شد.در پروژه خط ریلی خاش ـ زاهدان هم از نیروهای بومی استفاده شد که نوید آفرین پیشرفت توسعه این منطقه است.

راه آهن چابهار ـ زاهدان با هزینه 36 هزار میلیارد تومانی و با همکاری قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا و دولت به طول 57 کیلومتر و ظرفیت اشتغال زایی 148 نفر راه اندازی شده است که برای اولین بار در این پروژه از ریل ملی استفاده و رکورد ریل گذاری در کشور شکسته شده است.اتصال بندر چابهار به خطوط ریلی و ظرفیت باری تا 7 میلیون تن از ویژگی مهم راه آهن خاش ـ زاهدان است.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon