پلتفرم کمپانی «وارنر» اسپیلبرگ را زیر اتوبوس انداخت یا نجات داد؟
اسپیلبرگ در مصاحبهای اخیراً گفته که اکران فیلمهای او و دوستانش در شبکههای آنلاین مانند HBO MAX آنها را به زیر اتوبوس انداخته است زیرا فیلمها در سینما با تشریفات مرسوم اکران نشدهاند؛ اما اگر این شبکهها نبودند هالیوود در کرونا زنده میماند؟
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، استیون اسپیلبرگ کارگردان مطرح سینمای آمریکا و خالق فیلمهایی چون «نجات سرباز رایان»، «ای.تی»، «فهرست شینلدر» و چندین فیلم مهم دیگر، اخیراً در مصاحبهای گفته که سرویسهای پخش بر خط ویدیویی مانند HBO MAX با اکران فیلمهای جدید پرمخاطب به صورت آنلاین و نه به صورت غیرتشریفاتی در سینما، فیلمسازان را زیر اتوبوس انداختند. اشاره او به تصمیم کمپانی برادران وارنر است که فیلمهای این کارگردان برنده اسکار را در سال 2021 در این شبکه و همزمان در سینماها به نمایش درآورد.
این تصمیمی بود که در دوران همهگیری ویروس کرونا، این شرکت بزرگ فیلمسازی که خود صاحب برند تلویزیونی HBO است اتخاذ کرد تا بتواند از طریق فروش فیلمها در شبکه تلویزیونیاش در روزهایی که مردم به سینما نمیرفتند، از قطع درآمد جلوگیری کند. البته این تصمیم اگرچه با منطق کسب و کار صاحبان کمپانیها جور بود اما کارگردان فیلمهایی که دوست داشتند آثارشان در پرده بزرگ سینما به نمایش درآید را خوشحال نمیکرد. صحبت اسپیلبرگ که خود فیلمهایی میسازد که بهخاطر جزئیات و ویژگیهایش باید بر پرده بزرگ باید دیده شود، به این دلیل است.
در روزها ابتدایی همهگیری کرونا بزرگترین شرکتهای هالیوودی برای مقابله با این ویروس گروههای راهبردی تشکیل دادند تا بتوانند با مقاومت بیشتری در مقابل مضرات این ویروس و بیماری ناشی از آن، صنعت سینمای آمریکا را نجات بدهند. تصمیم اکرانهای آنلاین یکی از اقدامات مهم و بهجای آنان بوده است. چرا که تنها سینماهای چین به عنوان بزرگترین بازار جهانی سینمای هالیوود کاملا بسته بود و امید اصلی سینمای آمریکا برای اکران فیلمها در خارج از دست رفت. چیزی که برای سینماهای این کشور و همچنین کشورهای دیگر ماندن کره با میلیونها دلار ضرر مالی پیشبینی شده بود. اما با اکران آنلاین همان فیلمها مخاطبین چینی بیشتری به مشترکین بسترهای آنلاین اضافه شدند و همین باعث استمرار حیات صنعت سینما شد.
البته اسپیلبرگ خودش هم به موفقیت پلتفرمها در این مدت اشاره داشت و گفت که این کار باعث شده تا سرویسهای نمایش آنلاین بتوانند به میزان بیسابقهای آمار مشترکهای خود را افزایش دهند.
اما باز هم دست بردار نیست و میگوید "آنها با این کار بهترین دوستان فیلمساز من را با اتوبوس زیر گرفتند، چون امکان نمایش فیلمهایشان با تشریفات همیشگی از بین رفت". منظور او همان برنامههایی مانند مراسم فرش قرمز و فوتوکال و... است که با اکرانهای تلویزیونی عملاً رغبتی برای برگزاری آنها در سینماها نبود.
هرچند این کارگردان باید این موضوع را نیز لحاظ کند که شرط بقا و ادامه حیات صنعت سینما در دو سال کرونایی که صنعت سینما به طرز فاجعهباری آسیب دید، همین اقدام شبکههای تلویزیونی آنلاین بود. آنها با اکران فیلمها به صورت برخط و برخی دیگر با اکران همزمان در سینما و در پلتفرمها باعث شدند تا زنجیره ارتباط مخاطب با سینما حفظ شود و فیلمسازانی چون اسپیلبرگ و دوستانش اتفاقاً نجات پیدا کنند و بتواند با حمایت کمپانیهای بزرگی چون وارنر و دیزنی باز هم فیلم بسازند.
در هر حال شرایط روزهای همهگیری شرایطی خاص و با قواعد پیچیدهای بود که همه چیز را تحت الشعاع خود قرار داد. آیا اسپیلبرگ و دیگر فیلمسازان در صورتی که این روند در دو سال اخیر طی نمیشد میتوانستند باز هم مانند گذشته فیلمهایی که او آنها را با کیفیت و بزرگ و خوب میخواند بسازند؟
(تصویر نمایه مربوط به حضور اسپیبرگ و گروه سازندههای کارتونهای کمپانی برادران وارنر در این شرکت در سال 1993 بعد از موفقیتهای کارتونهای این شرکت است که منجر به آغاز دومین همکاری با آنها شد. اسپیلبرگ تهیهکننده اجرایی کارتون «ماجراهای تینی توون» بود.)
انتهای پیام/