شتاب تحقق سند تحول قضایی با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین

شتاب تحقق سند تحول قضایی با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین

رئیس آمار و فناوری اطلاعات قوه ‌قضائیه گفت: بهره‌گیری از فناوری‌های نوین زمینه تحقق سند تحول قضائی را شتاب داده است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، همایش معاونین فناوری دادگستری‌های سراسر کشور امروز صبح با حضور محمد کاظمی‌فرد رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه، مدیران ارشد این مرکز و معاونین فناوری دادگستری‌ها در مجتمع فرهنگی بهشتی قوه قضائیه برگزار شد.

در ابتدای این همایش رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در بخشی از حکم انتصاب حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای به ریاست قوه قضائیه گسترش فناوری‌های نوین را مورد تاکید قرار دادند، گفت: علاوه بر این رهبر معظم انقلاب سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه را در شهریور ماه سال جاری ابلاغ کردند و  موضوع روزآمدسازی سند تحول قضائی و اجرای آن را  بار دیگر مورد تاکید قرار دادند و بر هوشمندسازی فرایندها و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در ارائه خدمات قضائی تاکید ویژه‌ای کردند.

کاظمی‌فرد در ادامه با بیان اینکه سند تحول قضائی و استفاده از فناوری‌های نوین نیز مورد تاکید ویژه رئیس قوه قضائیه است، تاکید کرد: در سند تحول قضائی تکالیف مستقیم و غیرمستقیم گوناگونی بر عهده مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه قرار گرفته است. این مرکز با جدیت در حال انجام و اجرایی کردن این وظایف است. چه تکالیفی که به صورت مستقیم و چه تکالیفی که به صورت غیر مستقیم در سند تحول قضائی بر عهده مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه است به صورت جدی در حال اجرایی شدن است.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه ادامه داد: با عمل به این رویکرد اقدامات زیادی در مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه صورت گرفته است. یکی از این اقدامات راه‌اندازی سامانه آرای قضائی است که تا امروز  بیش از 4 میلیون آرای قضائی با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی گمنام‌سازی شده است. نسخه آزمایشی این سامانه با هدف اینکه آیا گمنام‌سازی درست عمل کرده است در اختیار قضات قرار گرفته است و تا قبل از پایان سال این سامانه در اختیار عموم مردم قرار خواهد گرفت.

کاظمی‌فرد در ادامه سامانه اعتبارسنجی شهود را مورد توجه قرار داد و گفت: این سامانه که با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین راه‌اندازی شده است کیفیت آرای قضائی را افزایش می‌دهد و از تبانی و سوءاستفاده افراد متخلف جلوگیری می‌کند.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه در ادامه ارجاع هوشمند کار به کارشناس، سامانه محکومان مالی و بانک مجرمان را مورد اشاره قرار داد و گفت: اقدامات فراوانی در این راه در صورت گرفته است و شاهد نتایج مطلوبی در این خصوص بوده‌ایم.

کاظمی‌فرد با بیان اینکه دادرسی الکترونیک یکی دیگر از اقداماتی است که در راستای سند تحول قضائی و با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین ایجاد شد تاکید کرد: برخی از استان‌ها در زمینه دادرسی الکترونیک پیشرفت‌های قابل توجهی داشتند و لازم است دیگر استان‌هایی که در این زمینه از درصد بالایی برخوردار نیستند اقدامات لازم را انجام دهند تا شاهد رشد و ارتقای دادرسی الکترونیک نیز در این استان‌ها باشیم.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه با بیان اینکه سامانه هوشمند استعلامات مالی قوه قضائیه موجب سرعت در رسیدگی در پرونده‌ها و صرفه‌جویی در وقت است گفت: توجه به ضرورت حفظ حریم خصوصی و جلوگیری از هرگونه دسترسی افراد غیرمجاز به اطلاعات اشخاص به نحوی طراحی شده است که امکان استعلام صرفاً در مورد فرد ثبت شده در پرونده امکان‌پذیر است.

کاظمی‌فرد  در ادامه دفاتر خدمات الکترونیک قضائی، جایگاه این دفاتر و خدمات این دفاتر به مردم مردم را مورد اشاره قرار داد و گفت: در حال حاضر بیش از 1100 دفتر خدمات الکترونیک قضائی در سراسر کشور وجود دارد و خدمات گوناگونی را به مردم ارائه می‌دهند. با اقدامات انجام شده در اواخر آذرماه آزمون صدور پروانه برای دفاتر در سراسر کشور برگزار خواهد شد و دفترچه آن نیز از طریق سازمان سنجش در دسترس عموم مردم قرار خواهد گرفت.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه تاکید کرد: تجمیع و یکپارچه‌سازی حداکثری سامانه‌ها با ایجاد میز کار یکپارچه قوه قضائیه یکی از تاکیدات سند تحول قضائی است. با همین هدف و برای ارائه خدمات با کیفیت‌تر به مردم پنجره واحد الکترونیک خدمات قضائی ایجاد شده است و در آن خدمات گوناگون و پرکاربرد ارائه می شود. در حال حاضر 28 خدمت پرکاربرد در این پنجره واحد راه‌اندازی شده است و 3 خدمت دیگر نیز به آن اضافه خواهد شد.

کاظمی‌فرد با بیان اینکه روند تمام الکترونیک شدن پرونده‌ها یکی دیگر از سیاست‌های مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه است تاکید کرد: منظور از الکترونیک کردن پرونده‌ها، دیجیتال شدن آن است. با این هدف که علاوه بر کاهش هزینه‌ها قابل پردازش هم باشد. قابل پردازش بودن این پرونده‌ها این امکان را فراهم می‌کند تا سرعت رسیدگی به پرونده‎ها افزایش یابد و از اطاله دادرسی جلوگیری کند.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه در ادامه با بیان اینکه توجه به نیروی متخصص یکی دیگر از سیاست‌های این مرکز است تاکید کرد: بکارگیری نیروهای متخصص و شایسته باعث تعالی و رشد می‌شود. مرکز آمار بکارگیری و جذب نیروهای متخصص را در اولویت قرار داده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران