اختصاص ۵هزار میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه به شرکت‌های دانش‌بنیان + جزئیات

اختصاص 5 هزار میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه به شرکت‌های دانش‌بنیان + جزئیات

معاون تسهیلات و تجاری‌سازی صندوق نوآوری و شکوفایی اظهار کرد: در قالب قانون بودجه ۱۴۰۱ نزدیک به ۵هزار میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه با مدیریت بانک مرکزی از طریق شبکه بانکی قرار است در اختیار شرکت‌ها قرار بگیرد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دکتر روح‌الله ذوالفقاری، معاون تسهیلات و تجاری‌سازی صندوق نوآوری و شکوفایی اظهار کرد: در قالب قانون بودجه 1401 نزدیک به 5هزار میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه با مدیریت بانک مرکزی از طریق شبکه بانکی قرار است در اختیار شرکت‌ها قرار بگیرد.

وی گفت:‌ نقش نظام بانکی کشور در تأمین نظام نوآوری کشور یک نقش خیلی مهمی است و در سنوات اخیر نیز ما سعی کردیم با نزدیکی‌ای که با سیستم بانکی ایجاد می‌کنیم بتوانیم منابع سیستم بانکی را به‌سمت حوزه فناوری سوق دهیم و آینده اقتصاد دانش‌بنیان را تضمین کنیم و با تزریق منابع مالی رشد اقتصاد دانش‌بنیان را شاهد باشیم.

معاون تسهیلات و تجاری‌سازی صندوق نوآوری و شکوفایی تصریح کرد: هدف اصلی از تخصیص منابع 5هزار میلیارد تومانی رشد اشتغال در شرکت‌های دانش‌بنیان و صنایع خلاق است که این اشتغال ارزش افزوده بسیار بالایی دارد و اشتغال نیروهای نخبه و فارغ‌التحصیلی دانشگاهی است.

ذوالفقاری با اشاره به شرایط این تسهیلات گفت:‌ هر شرکت برمبنای طرحی که ارائه می‌دهد تا سقف یک‌میلیارد تومان می‌تواند از این تسهیلات استفاده کند که این طرح‌ها در سه گروه دسته‌بندی شده است. برای شرکت‌هایی که می‌خواهند محصول دانش‌بنیانی را تولید کنند که ممکن است این محصول در مرحله نمونه‌های آزمایشگاهی باشد و برای تجاری‌سازی این محصول و عرضه آن در بازار لازم باشد که مشخصات این محصول تکمیل شود و کارهای تحقیقاتی در این زمینه لازم است.

معاون تسهیلات و تجاری‌سازی صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: هم نرخ این تسهیلات و هم بازپرداخت آن به‌شکلی تنظیم شده است که کسب‌وکار این شرکت‌ها شکل بگیرد و بعد از اینکه این کسب‌وکارها به بازده اقتصادی رسید بتوانند بازپرداخت این تسهیلات را انجام دهند و همچنین بازپرداخت این تسهیلات 36ماهه است که 6 ماه از این دوره بازپرداخت به‌شکل دوره تنفس است و عملاً شرکت‌ها در این 6 ماه هیچ بازپرداختی را انجام نمی‌دهند و بعد از 6 ماه بازپرداخت اقساط انجام می‌شود.

وی بیان کرد: گروه دومی که می‌توانند کاندیدای دریافت این تسهیلات شوند شرکت‌هایی هستند که در حال تولید یک محصول هستند یا هنوز محصولی را به بازار ارائه نداده‌اند اما محصولشان قابلیت ارائه به بازار را دارد. شرکت‌ها لازم است که ظرفیت‌سازی صورت بدهند و آزمایشگاه و تجهیزات خریداری کنند و فرایند تولید را تجهیز کنند. این شرکت‌ها می‌توانند به‌منظور خرید تجهیزات خود از این تسهیلات بهره‌مند شوند و در نهایت بتوانیم برای تولید محصولات دانش‌بنیان ظرفیت‌سازی کنیم.

ذوالفقاری گفت: گروه سوم شرکت‌هایی هستند که امروز تولیدات خود را انجام می‌دهند اما برای خرید مواد اولیه خود، پرداخت دستمزدها و سایر هزینه‌های مورد نیاز تولید خود نیاز دارند که منابعی به‌شکل تسهیلات در  اختیار آنها قرار بگیرد ودر واقع تولید محصولات دانش‌بنیان را افزایش بدهند و ما شاهد ارائه بیشتر محصولات دانش‌بنیان به بازار باشیم.

معاون تسهیلات و تجاری‌سازی صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به موضوع صدور ضمانت‌نامه‌ها تصریح کرد:‌ ضمانت‌نامه‌ها به‌عنوان یکی از محورهای خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکت‌ها ارائه می‌شود که در این فقره نیز ما به شرکت‌ها کمک می‌کنیم و با هماهنگی‌ای که با بانک مرکزی داشتیم قول مساعد دادند که تضامینی که برای این تسهیلات درنظر گرفته می‌شود تضامین سهل‌تری باشد و البته این خودش کارنامه شرکت‌های دانش‌بنیان را نشان می‌دهد. شرکت‌های دانش‌بنیانی که از طریق سیستم بانکی تأمین می‌شوند جزو خوش‌حساب‌ترین مشتریان بانکی هستند.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon