فیلم| کشف ۹۶ درصدی پرونده‌های پلیس فتا در اردبیل

فیلم| کشف 96 درصدی پرونده‌های پلیس فتا در اردبیل

رئیس پلیس فتا استان اردبیل ضمن علام افزایش جرایم سایبری در سطح استان از کشف ۹۶ درصدی پرونده‌های در طول امسال خبر داد.

سرهنگ ستاد علی قهرمان طالع رئیس پلیس فتا استان اردبیل در مورد کلاهبرداری رایانه ای در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل اظهار داشتکلاهبرداری رایانه ای به استفاده غیرمجاز از سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی برای ارتکاب اعمالی از قبیل واردکردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف کردن داده‌ها یا مختل کردن سامانه و تحصیل وجه یا مال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری گفته می شود.

وی ادامه  داد: وجه تمایز کلاهبرداری رایانه ای با سنتی در نوع وسیله ارتکابی و محیط ارتکاب جرم بوده و در حقیقت مجرم در صدد انجام کارهای متقلبانه بوسیله رایانه و اینترنت است.

رئیس پلیس فتا استان اردبیل اظهار داشت: با توجه به افزایش 1 درصدی تشکیل پرونده های سایبری نسبت به سال گذشته، پلیس فتا با کشف 96% از این پرونده ها و دستگیری تعداد 47 شخص و انجام عملیات های پیشگیرانه گام بزرگی در جهت مقابله با این جرائم و متخلفان این حوزه برداشته است.

سرهنگ قهرمان طالع گفت: شبکه اجتماعی خارجی اینستاگرام با 38 درصد، سایت دیوار با 24 درصد، حوزه ارز دیجیتال با 17 درصد و پیام رسان های تلگرام و واتس اپ هرکدام با 5 درصد بیشترین پرونده ها را در حوزه کلاهبرداری در بستر اینترنت تشکیل داده اند.

این مقام انتظامی در مورد شیوه و شگرد این مجرمان گفت: کلاهبرداران سایبری با سوءاستفاده از شبکه های اجتماعی و پیام رسان های خارجی و همچنین سایت های واسطه گر داخلی با درج آگهی های غیر واقعی و تعیین قیمت های عمدتاً پایین‌تر از عرف در بازار با ترفندهای فریب کارانه و جلب اعتماد مشتریان با دریافت کل مبلغ کالا و یا دریافت مبلغی به عنوان بیعانه اقدام به کلاهبرداری کرده و پس از اطمینان از واریز وجوهات، دیگر پاسخگوی تعهدات خود نیستند.

وی همچنین طرح پانزی، روش هرمی و یا شبکه‌ای، تبلیغ استخراج ارز دیجیتال، صرافی‌ها و کیف پول‌ها و ارزهای تقلبی، استفاده از صفحات فیشینگ و همچنین تماس مجرمین در قالب تیم‌های پشتیبانی جعلی را از جمله ترفندهای مورد استفاده مجرمان در حوزه ارز دیجیتال عنوان کرد.

این مقام انتظامی در خصوص راهکارهای پیشگیرانه پلیس فتا توصیه کرد: خریدهای اینترنتی خود را از سایت‌های معتبر و دارای نماد اعتماد الکترونیک انجام دهید. قبل از بررسی صحت و سقم کالا از پرداخت هرگونه بیعانه خودداری کنید. به تبلیغات و قیمت های فریبنده در سایت‌ها،‌ شبکه‌های اجتماعی و ... توجه نکنید. حداقل امکان از گزینه پرداخت هزینه درب منزل استفاده کنید. داشتن دنبال کننده زیاد، داشتن صفحه اینستاگرامی فعال، به نمایش گذاشتن فاکتور فروش، رسید انبار، رسید پستی و یا کالارسان نشان اعتبار صفحه نیست، پس هوشیار باشید. به هیچ وجه اطلاعات حساب بانکی و کاربری خود را در اختیار دیگران قرار ندهید. در هنگام خرید اینترنتی از فیلتر شکن استفاده نکنید. مراقب صفحات جعلی (فیشینگ) درگاه های بانکی بوده و از افزونه های ضــدفــیشینگ درگـاه بـانـکی استفاده کنید.

وی ادامه داد: در صورتی خودتان آگاهی کافی از فعالیت در ارز دیجیتال ندارید به هیچ وجه وارد این حوزه نشده و به دیگران نیز اعتماد نکنید. برای ایجاد کیف پول و حساب کاربری و ... شخصا خودتان اقدام کرده و به هیچ وجه اطلاعات خصوصی خود را به دیگران ارسال نکنید. به پیام‌ها و لینک‌های ارسالی از طرف فعالین حوزه ارز دیجیتال در ایمیل، شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها دقت کنید تا در دام کلاهبردان نیافتید. مراقب تبلیغات ارزهای جدیدالورد با ترفند اهدای هدیه‌های مختلف جهت خرید یا نصب کیف پول مخصوص ارزها باشید. هرگونه تماس (تلفنی-ایمیل و...) را مستقیما از پشتیبان سایت بررسی کرده و قبل از اطمینان از صحت آن به هیچ وجه اطلاعاتی در اختیار آن ها قرار ندهید.

این مقام انتظامی گفت: هموطنان عزیز در صورت مواجهه با هر نوع کلاهبرداری می‌توانند گزارشات خود را در قسمت مرکز فوریت‌های سایبری سایت پلیس فتا به نشانی اینترنتی www.cyberpolice.ir ثبت و یا با شماره 096380 این مرکز در ارتباط باشند.

انتهای پیام/144/.

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon