اختصاص ۲۰ درصد اماکن تشریفاتی دولتی برای برگزاری رایگان ازدواج جوانان

اختصاص 20 درصد اماکن تشریفاتی دولتی برای برگزاری رایگان ازدواج جوانان

دبیر شورای عالی جوانان کشور گفت: دستگاه های دولتی مکلف شده اند که ۲۰ درصد از اماکن تشریفاتی خود اعم از تالارها و اردوگاه ها و سالن ها را برای برگزاری مراسمات ازدواج جوانان اختصاص دهند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، وحید یامین پورعصر امروز  در جلسه ستاد ساماندهی جوانان لرستان با بیان اینکه ستاد ساماندهی جوانان ستادی برای ارائه طرح های مشترک دستگاه هایی است که متولی امور جوانان هستند، اظهار داشت: دولت سیزدهم به ساماندهی امور جوانان توجه ویژه دارد و در اولین جلسه شورای عالی جوانان که سال گذشته پس از 10 سال با حضور رئیس جمهور برگزار شد احیای دبیرخانه شورای عالی جوانان  در نهاد ریاست جمهوری دستور دادند و این دبیرخانه به عنوان یک نهاد فرابخشی احیا شد.

وی با اشاره به اینکه ستاد پیش از اینکه تشکیل شود هر دو ماه یکبار باید با همکاری فعالانه اعضا برای ارائه در ستاد طرحی ارائه دهد، افزود: باید اعضا حضوری فعالانه داشته و چنانچه دستگاه های عضو طرحی فرهنگی برای جوانان می توانید ارائه دهید این طرح را ارائه و چکش کاری کنید و در ستاد ساماندهی برای تصویب و تامین اعتبار مطرح کنید.

یامین پور با اشاره به مباحث مهارت افزایی و اشتغال پذیری بین فنی و حرفه ای و اداره کار، معاونت امور جوانان و دانشگاه لرستان، عنوان کرد: چنانچه این دستگاه طرحی را پیش بینی کنند طی جلسه ای در کمیسیون طرح اولیه آن را آماده کنید و به ستاد ارائه دهید.

وی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته ستاد ساماندهی امور جوانان صرفا یک جلسه فرمایشی نمایشی تبدیل شده بود، تصریح کرد: در این دولت آنچه اهمیت دارد مصوبه کارآمد برای حل مسائل جوانان است.

دبیر شورای عالی جوانان کشور با اشاره به اینکه مهمترین ماموریتی که سند تحول دولت سیزدهم به معاونت امور جوانان محول کرده است موضوع ترویج ازدواج آسان و تسهیل گری ازدواج، مددکاری و مشاوره و توسعه مشارکت های اجتماعی است، تصریح کرد: مهمترین ماموریت ما ترویج ازدواج آسان و به موقع است.

وی با اشاره به کارهای انجام شده در معاونت امور جوانان در کشور در این زمینه، عنوان کرد: بخشی از این ماموریت مربوط به کارهای فرهنگی و حمایت از سازمان های مردم نهادی است که در حوزه ازدواج آسان فعالیت می کنند.

یامین پور با اشاره به اقدامات انجام شده در هشت ماه اخیر، تصریح کرد: طی این مدن بالغ بر 40 میلیارد تومان به سازمان های مردم نهادی که در این زمینه فعالیت می کنند کمک مالی کرده ایم و بودجه به استان های مختلف تخصیص داده ایم و علی الخصوص به مجموعه هایی که در حوزه ازدواج آسان، تحکیم بنیان خانواده و پیشگیری از طلاق و فرزند آوری فعالیت آموزشی و ترویجی انجام داده اند حمایت مالی کرده ایم.

وی با بیان اینکه امیدواریم سهم نسبتا کم استان در سال های آینده افزایش پیدا کند، امسال سهم استان لرستان از این مبلغ کم بوده چون آنچه که تخصیص می دهیم ربطی به وسعت استان یا جمعیت آن ندارد بلکه به ظرفیت جذب استان بستگی دارد.

یامین پور با بیان اینکه گاهی یک استان چندین برابر وسعت یک استان بزرگ قدرت جذب بودجه را دارد و به همین دلیل ما هم سهم آن استان را افزایش می دهیم، بیان کرد: در حوزه ازدواج آسان ما از یک مجوزی که سال گذشته ارائه می دادیم از طرف معاونت امور جوانان در توسعه کسب و کارهای مربوط به جوانان و ازدواج جوانان به چهار مجوز تبدیل کرده ایم.

دبیر شورای عالی جوانان کشور ما تا پیش از این فقط مراکز تخصصی مشاوره را مجوز می دادیم، افزود: از امسال مجوز دفاتر تخصصی مشاوره را هم در سایت وزارت ورزش و جوانان برای مناطق محروم  ارائه می کنیم.

وی با اشاره به صدور سومین مجوز از چند هفته پیش در کشور، ادامه داد: مجوز مراکز تسهیل گر ازدواج برای واسطه گری در امر ازدواج سومین مجوز بوده و چهارمین مجوز، تاسیس مراکز راهنمای خانواده است که بزودی اتفاق خواهد افتاد.

یامین پور با اشاره به آمار افزایشی و مثبت واقعه ازدواج در 2 سال گذشته در کشور، تصریح کرد: بعد از یک دهه رشد منفی در سالهای 99 و 1400 این عدد مثبت شده هرچند درشت نیست اما برای کشوری که 10 سال منفی بوده اتفاق مثبتی است که یکی از مهمترین دلایل آن افزایش جهشی وام ازدواج بوده که از سه میلیون تومان در سال 94 به 150 میلیون تومان افزایش یافته است که رضایتمندی ایجاد کرده است و کمکی به جوانان و یک اصل راهبردی است.

وی با بیان اینکه راهبرد نظام اسلامی کمک به جوانان در امر ازدواج است و چنانچه بانک ها تخلف کنند تحت پیگرد قرار می گیرند، افزود: برای تشکیل پرونده تنها 15 روز فرصت دارند که آن را به شعبه ارجاع دهند و پس از تکمیل پرونده تنها 10 روز فرصت دارند که وام را واریز کنند.

یامین پور با تاکید بر اینکه جوانی که می خواهد این وام را دریافت کند باید زمان دقیق آن را بداند چون تاریخ مراسم ازدواج را می خواهد تعیین کند، عنوان کرد: ما نمی توانیم به جوان بگوییم برو خبرت می کنیم چون می خواهد تشکیل زندگی دهد و جوانی او برای یک اتفاق مقدس در صف وامی که راهبرد نظام و دولت است نباید تلف شود.

وی با بیان اینکه کمبود اعتبار مسئله ای است که بانک ها همیشه ادعا می کنند، تصریح کرد: همیشه مسئله کمبود اعتبار نیست اگر اینگونه است چرا بانک ها اینقدر به کارکنان خود وام می دهند، چه پاسخی برای این دارند؟

یامین پور با اشاره به اینکه مردم آمار املاکی را که بانک ها دارند می خرند را می بینند، افزود: انتظار می رود ستاد ساماندهی امور جوانان نسبت به این موضوع که حداقل خدمتی از دولت برای مثبت نگه داشتن نرخ ازدواج است را پیگیری کنند.

وی با اشاره به نرخ 10 درصدی منفی استان لرستان نسبت به مدت مشابه سال گذشته در ثبت وقایع ازدواج، تصریح کرد: گرچه عدد بالا رفته است اما فقره وام پرداختی کاهش پیدا کده چون متوسط وام در سال گذشته 180 میلیون بوده اما متوسط امسال وام 130 تا 140 میلیون تومان است.

دبیر شورای عالی جوانان کشور با اشاره به تضمینات وام، گفت: قانون بودجه 1401 می گوید که سفته یا یک ضامن معتبر کافی است اما بانک ها متاسفانه درست عمل نمی کنند.

وی با اشاره به یکی از دلایل مثبت شدن نرخ ازدواج در این 2 سال، بیان کرد: یکی از این دلایل کرونا و حذف تشریفات مراسم است که در شهرهای بزرگ برای آنهایی که می خواهند مراسم برگزار کنند 50 تا 100 میلیون تومان هزینه دارد.

یامین پور با اشاره به ارائه این گزارش به رئیس جمهور و مکلف شدن به اینکه دستگاه های دولتی موظف هستند که تا 20 درصد از اماکن خود را اعم از تالارها و اردوگاه ها و سالن ها در اختیار کمیته های شهرستان ها برای برگزاری رایگان جشن ازدواج جوانان اختصاص دهند.

دبیر شورای عالی جوانان کشور با اشاره به تصویب این نامه و ابلاغ به استانداران، گفت: استانداران نیز نامه آن را برای ابلاغ به روسای کمیته ها که فرمانداران شهرستان هستند ابلاغ کرده اند و باید این کمیته ها به منظور اجرای این امر و جذب منابع خیریه و ترویج ازدواج آسان تشکیل جلسه دهند.

وی با بیان اینکه ما همچنین برای اشتغال پذیری حمایت مالی می کنیم، افزود: مجموعه هایی که می توانند صنایع دستی، بوم گردی و اشتغال های درآمدزا را اجرا کنند حمایت می کنیم.

یامین پور با اشاره به اجرای طرح سرباز مهارت، تصریح کرد: سال گذشته 120 هزار سرباز در بدو خدمت آموزش دادیم و امسال تعهدمان بیشتر است.

وی درخصوص کارگاه های پیش از ازدواج، گفت: برگزاری کارگاه های پیش از ازدواج باید برای دبیرستان های دخترانه در آموزش و پرورش مصوب شود.

انتهای پیام/641

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon