خطای انسانی عامل ۹۰ درصد تصادفات در جادههای روستایی استان مرکزی
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی گفت: خطای انسانی عامل ۹۰ درصد تصادفات به ویژه در جادههای روستایی استان مرکزی است.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، بهنام نظری شامگاه سه شنبه در نشست شورای برنامهریزی و توسعه استان مرکزی با اشاره به عدم استاندارد جادههای ارتباطی اظهار داشت: خطای انسانی از جمله علل 90 درصد تصادفات به ویژه در جادههای روستایی است بنابراین تا زمانی که جادههای ارتباطی از استاندارد لازم برخوردار نباشند میزان خطاها افزایش پیدا میکند.
وی افزود: فرمانداران به عنوان ناظران عالی دولت در شهرستانها هستند بنابراین نباید تمام توجه خود را معطوف به بررسی مسائل جاده و راهها کنند بلکه در این راستا تعامل و هم افزایی سایر دستگاههای اجرایی ذیربط نیاز است.
یک درصد از درآمد معادن صرف نگهداری و بهسازی جادههای روستایی شود
"نوربخش عسگری" رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی نیز در این نشست با اشاره به اینکه اظهار داشت: هدف از بررسی عملکرد گذشته دستگاههای اجرایی،ارائه راهکار مناسب در جهت توسعه شاخصها است بنابراین مباحث ارائه شده در کارگروهها و جلسات کارشناسی مدنظر ویژه قرار میگیرد.
وی افزود: در برنامه ششم توسعه مقرر شده بود یک درصد از درآمد معادن صرف نگهداری و بهسازی جادههای روستایی شود این درحالی است که اگر حتی نیم درصد این میزان اعتبار محقق شود بسیاری از مشکلات حوزه جادههای روستایی برطرف میشود که در این میان تعامل و همکاری فرمانداران را میطلبد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی تصریح کرد: با توجه به صنعتی بودن استان، اجرای طرح لجستیک و همزمان تقویت و توسعه صنعت ریلی، جادهای و هوایی استان مرکزی باید مورد توجه ویژه قرار گیرد، قطعا استقبال استانهای همجوار از برقراری پروازهای مشهد و عتبات از اراک وجود دارد.
پیگیری تخصیص اعتبار 2 درصد مالکانه برای نگهداری جادهها ضروری است
"مهرداد جهانی" مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان مرکزی نیز در این نشست با اشاره به رویکرد و وظایف اداره کل راهداری اظهار داشت: جابجایی مسافر و حمل و نقل عمومی و ایجاد و نگهداری راههای فرعی و روستایی از جمله وظایف و رویکردهای اصلی این اداره است، هم اکنون 75 درصد راههای روستایی استان نیازمند تعمیر و مرمت هستند که انجام آن نیازمند اعتبار است.
وی افزود: براساس برنامه ششم توسعه سهم حمل و نقل جادهای باید کاهش پیدا کند در حالی که هم اکنون بیشترین سهم جابجاییها با 85 درصد مربوط به جادهها، ریلی 10 درصد و حمل و نقل هوایی 5 درصد است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان مرکزی عنوان کرد: واقع شدن بسیاری از معادن در مسیر جادههای روستایی، آسیبهای بسیاری به جهت تردد و حمل بار توسط خودروهای سنگین به راههای روستایی وارد کرده است بنابراین پیگیری تخصیص اعتبار 2 درصد مالکانه برای نگهداری جادهها ضروری است.
جهانی تصریح کرد:بر اساس برنامه ششم توسعه افزایش راههای فرعی هدفگذاری شده بود که 67 درصد برنامهها محقق شد، همچنین در راستای افزایش طول راههای روستایی نیز 20 درصد تحقق پیدا کرده است.
امیدواریم تا یک ماه آینده پل سنجان به بهرهبرداری برسد
"حمید انعامی" مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی نیز در این نشست با اشاره به اینکه ایجاد آزادراه، بزرگراه و راه اصلی سه رویکرد محوری اداره کل راه و شهرسازی است، اظهار داشت: ایجاد بزرگراه در استان مرکزی تا پایان سال گذشته، 611 کیلومتر پیشبینی شده بود که در این بازه زمانی به صورت تجمیعی 482 کیلومتر معادل 78 درصد آن تحقق پیدا کرده است.
وی افزود: بر اساس برنامه ششم توسعه پیشبینی ایجاد آزادراه تا پایان سال گذشته، 280 کیلومتر هدفگداری شده بود که 222 کیلومتر معادل 79درصد آن محقق شده است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی با اشاره به پیشرفت پل شهدای سنجان تصریح کرد: تقاطع پل شهدای سنجان از ابتدای امسال با پیشرفت فیزیکی قابل توجهی همراه بوده است و امیدواریم تا یک ماه آینده این تقاطع به بهرهبرداری برسد.
انعامی بیان کرد: در سفر رئیس جمهور و هیات دولت به استان مرکزی اعتبارات خوبی برای استان در این حوزه تخصیص پیدا کرده است و امیدواریم با تزریق به موقع اعتبارات بتوان اقدامات موثری در راستای ایجاد و تکمیل طرحهای عمرانی انجام شود.
انتهای پیام/711/ن