تحرکات مشکوک سفیر آمریکا در بغداد
یکی از اعضای ائتلاف فتح عراق از تحرکات مشکوک سفیر آمریکا در بغداد به شدت انتقاد کرد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، علی الفتلاوی عضو ائتلاف فتح، تحرکات و دیدارهای متوالی «الینا رومانوسکی» سفیر آمریکا در بغداد، با شخصیتهای عراقی را به شدت مورد انتقاد قرار داد.
وی هدف از این تحرکات را تحمیل خواستههای واشنگتن و تحقق دستاوردهایی به نفع آمریکا دانست.
الفتلاوی تاکید کرد: آمریکا از طریق پرسه زنی سفیرش در بغداد اهداف خاصی را دنبال میکند. این تحرکات راه به جایی نخواهد برد زیرا برنامه «السودانی» مشخص است و این تحرکات را ناکام میگذارد.
وی بیان کرد: طرحهای آمریکا برای همه آشکار شده است و این تحرکات سفیر بینتیجه است.
الفتلاوی گفت: نخست وزیر عراق باید تحرکی انجام دهد تا اهداف واقعی در ورای این سفرهای متوالی سفیر آمریکا مشخص شود.
این در حالی است که «قاسم الاعرجی»، مشاور امنیت ملی عراق در دیدار «الینا رومانوسکی»، سفیر ایالات متحده امریکا در بغداد، درباره آخرین تحولات سیاسی و امنیتی عراق و منطقه رایزنی کرد.
در این دیدار که دفتر الاعرجی برگزار شد، دو طرف درباره تداوم همکاری و شراکت در مبارزه با تروریسم و پایان دادن به پرونده اردوگاه الهول واقع در سوریه و لزوم برچیدن آن برای ممانعت از رشد نسل جدید تروریستهای داعشی گفتوگو کردند.
الاعرجی با تاکید بر اهمیت انسجام جامعه جهانی علیه تروریسم، اظهار داشت: حادثه انفجار اخیر در استانبول، اقدامی تروریستی است و باید در برابر تروریسم در هر جایی که باشد ایستاد و آن را تعقیب کرد تا ریشهکن شود.
از سوی دیگر، سفیر آمریکا با بیان اینکه جامعه جهانی همچنان فاصله زیادی برای شکست داعش دارد، بر تداوم حمایت آمریکا از دولت عراق و کمک به توانمندسازی دستگاههای امنیتی عراق در طولانی مدت تاکید کرد.
وی اظهار داشت: واشنگتن بر برنامه اقتصادی، بهداشتی و فرهنگی تمرکز دارد و از تلاشها برای مبارزه با فساد و تقویت بُعد امنیتی حمایت میکند.
حضور نظامی آمریکا در نوار مرزی باید پایان یابد
از سوی دیگر «صباح العکیلی» تحلیلگر عراقی بر ضرورت تحرک دولت این کشور به منظور ملزم کردن واشنگتن به اجرای توافقنامه راهبردی برای ممانعت از حضور نظامی آمریکا در مرزهای عراق تاکید کرد.
وی افزود: حضور آمریکا در نوار مرزی عراق و سوریه موجب بیثباتی امنیتی است.
العکیلی گفت: مناطق مرزی میان عراق و سوریه تحت کنترل ارتش آمریکا و نیروهای «قسد» است و دولت دمشق از حضور نیروهای بیگانه در مرزهایش رنج میبرد به ویژه که آمریکا حامی «قسد» در مناطق مرزی است و این موضوعی است که دمشق آنرا بر نمیتابد.
وی تصریح کرد: مانع بزرگ برای کنترل مرز عراق با سوریه، حضور آمریکا در این مناطق است به ویژه که دولت سوریه کنترلی بر مرزهایش با عراق ندارد. عراق امکان اینکه حرکتی انجام دهد و آمریکا را ملزم به اجرای توافقنامه راهبردی کند را دارد زیرا به موجب این توافقنامه هرگونه فعالیت نظامی آمریکا در عراق و مرزهایش ممنوع است. از سویی کنترل مرز میان سوریه و عراق تضمینی برای ممانعت از ورود عناصر تروریستی به عراق و بالعکس است.
انتهای پیام/