درخواست پاکستان برای ایجاد سازوکار مشترک مرزی با افغانستان
درحالیکه دیدار مقامات هیئت حاکمه افغانستان با پاکستان برای بازگشایی گذرگاه مرزی بین دو کشور بینتیجه مانده است، طرف پاکستانی خواستار ایجاد سازوکار مشترک جهت جلوگیری از وقوع رویدادهای خشونتآمیز در مرز شد.
به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، باوجود دیدار مقامات هیئت حاکمه افغانستان با پاکستان برای بازگشایی گذرگاه مرزی «چمن-سپینبولدک»، دو طرف به توافق نرسیدند و این مرز در هفتمین روز همچنان مسدود باقی مانده است.
این گذرگاه مرزی روز یکشنبه هفته گذشته پس از تیراندازی یک مسلح ناشناس از طرف خاک افغانستان به سمت نیروهای امنیتی پاکستان در «دروازه دوستی» مسدود شد.
پیش از این «عبدالحمید ظاهری» معاون کمیشنری چمن تصریح کرده بود تا زمان تحویل مظنون به مقامات پاکستانی، اسلامآباد برنامهای برای باز کردن این گذرگاه ندارد.
ظاهری در دیدار تازه با مقامات دولت موقت طالبان با نأکید بر این موضع درباره نیاز برای ایجاد یک «سازوکار مشترک» برای پایان دادن به حوادث این چنینی در مرز گفتگو کرد.
وی همچنین پیشنهاد داد تا برای دستگیری متهمان دخیل در تیراندازی و بازجویی از آنها کمیته مشترکی ایجاد شود.
یک مقام ارشد مرزی دراینباره به «داون نیوز» گفت: سازوکار مشترکی برای جلوگیری از چنین حوادثی در آینده ایجاد خواهد شد و هر دو کشور در صورت بروز هرگونه حادثه آتی در مرز، در تحقیقات همکاری خواهند کرد.
منابع میگویند مقامات طالبان نیز برای اداره بهتر امور مرزی پیشنهاداتی را با مقامات پاکستانی مطرح کردند. موضوع مشکلات زنان افغان در هنگام عبور از مرز نیز مورد بحث قرار گرفت و هیئت طالبان پیشنهاد کرد مسیر جداگانهای ایجاد شود که در آن پرسنل امنیتی زن توسط پاکستان مستقر شوند.
همچنین قرار شد روز دوشنبه (فردا 30 آبان) جلسه دیگری برگزار شود که در آن امکان بازگشایی مرزها مطرح و تصمیمگیری شود. در این دیدار همچنین درباره توقف مبادلات تجاری دو کشور به دلیل بسته شدن مرز چمن بحث و تبادل نظر شد. منابع میگویند مذاکرات در این زمینه بین کابل و اسلامآباد جریان دارد.
مشکلات مردم و زیان تاجران از مسدود ماندن گذرگاه مرزی
«عبدالباقی بنا» معاون اتاق تجارت و صنایع ولایت قندهار میگوید: در حال حاضر، صدها کامیون حامل اموال تجاری در هر دو طرف مرز گیر کردهاند و منتظر باز شدن این گذرگاه هستند.
وی افزود:اگر گذرگاه مرزی چمن هرچه زودتر به روی تردد خودروهای باربری و به ویژه تجارت و ترانزیت باز نشود، بسیاری از اموال تاجران افغان در دو طرف مرز از بین خواهد رفت.
از سوی دیگر، بسیاری از شهروندان عادی افغان که روزانه از طریق مرز سپین بولدک برای کار و درمان به پاکستان رفت و آمد میکنند نیز به دنبال مسدود شدن مرز، با مشکل مواجه شدهاند.
انتهای پیام/