"تا پای جان" برای ایران؛ برداشتهایی از زندگی یک قهرمان در صحنه هنر+ تصاویر
ویژه برنامه "تا پای جان" به مناسبت ایام حماسه و ایثار مردم اصفهان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، در سالروز حماسه و ایثار مردم اصفهان، یاد و خاطرات آن روزهای سال 61 برای شهروندانی که تا پای جان برای ایران و انقلاب خود ایستادهاند، بیش از پیش زنده شده است. 25 آبانی که امسال باز هم با خون جوانان این شهر و دیار رنگین شد و ثابت کرد که غیورمردان اصفهان تا پای جان برای دفاع از کیان ایران اسلامی میجنگند.
اما در این ایام ماجرای زندگی یک قهرمان، از زمان تولد تا شهادت در اصفهان به نمایش درآمد تا مردم این شهر، اندکی با سرگذشت او آشنا شوند. "تا پای جان" ویژه برنامهای است که به روایت زندگی شهید علی صیاد شیرازی میپردازد؛ مردی که تا پای جان برای آبادانی این میهن تلاش کرد و امروز به عنوان تمثال شجاعت و ایثار و وطندوستی برای نسل جدید به یادگار مانده است.
مردم از گوشه و کنار اصفهان برای تماشا آمدهاند؛ برخی دوستانه و برخی خانوادگی. از ابتدای مسیر ورود به جایگاه غرفههای مختلفی برپا شده، غرفه سلامت و پزشکی، غرفه کتابخوانی، غرفه خوراکی و غرفه شبیه سازی سلاحهای جنگی که با استقبال جوانان و نوجوانان روبرو شده است.
برخی سلاحها و ابزارآلات جنگی با نظارت متخصصان در دست علاقهمندان قرار میگیرد تا آنها طعم داشتن اسلحه واقعی را برای لحظهای بچشند و با آن شلیک کنند. وقتی تیرها به هدف نمیخورد تازه میفهمند که جنگ واقعی چقدر دشوارتر از تصورات است.
در کنار مسیر تانک، اسلحه، دوربینهای جنگی و سایر ابزارآلات قدیمی وجود دارد. پسربچهها شگفتزده به سمت آنها میروند و از لمس آنها به ذوق میآیند. این وسایل حتی برای بزرگسالانی که فقط آنها را در فیلمها دیدهاند هم جذاب است.
محل نمایش، جایگاه بزرگی با سه دکور است که در زمین خاکی و زیر آسمان شب است. ستارهها به بینندگان که منتظر اجرا هستند چشمک میزنند. کمی از زمان باز شدن درها نمیگذرد که صندلیها پر شده و در جایگاه غوغا به پا میشود؛ نزدیک به پنج هزار نفر برای دیدن دلاوریهای یک قهرمان آمدهاند که بسیاری از آنها نوجوانان و جوانی هستند که جنگ واقعی را لمس نکردهاند.
برنامه آغاز میشود، از زمان تولد تا شهادت سپهبد صیاد شیرازی با ابزار هنر به بهترین شکل به نمایش درمیآید. گاهی در سمت چپ، گاهی در سمت راست و گاهی در مقابل بینندگان صحنههایی از انقلاب اسلامی تا مقابله با کومله در غرب و عملیات مرصاد در آخرین روزهای دفاع مقدس دیده میشود.
صحنه نمایش گاهی تهران است، گاهی اصفهان و گاهی اسلامآباد؛ تپههای خاکی گاهی دفاع از حریم وطن در مقابل گروهکهای دشمن را نشان میدهند و گاهی رشادت رزمندگان در دفاع مقدس. اینجا سال 57 است و مردم برای انقلاب اسلامی شهید میشوند؛ لحظهای بعد اتاق فکر مقابله با کومله و صحنه به خون غلتیدن جوانان جان بر کف و سپس مرصاد مجاهدین خلق است و پیروزی لحظه آخری اسلام. تظاهرات و تشییع شهدا، تانک و اسلحه و تیراندازی، رشادت و شجاعت، عروسی و تولد فرزند، کلاس نظامی و پادگان و نیز ترور و خیانت داستان این نمایش را میسازند.
این یک نمایش خاص است با جلوههای ویژهای که شاید کمتر کسی از میان حضار تا کنون دیده باشد. تیراندازیها واقعی است و نور صدای آن چنان نزدیک است که گویی در همین میدان مردم را به گلوله بسته و جوانان رشید وطن را شهید میکنند. انفجارها چنان عظیم است که بر سرمای اواخر آبان غلبه میکند و صورت شگفت زده حضار را گرم میکند. دود و آتش صحنه را فراگرفته و آسمان شب را پوشانده است. مردم برای لحظهای خود را در کردستان و ایلام و درحال مبارزه با کومله میبینند و لحظهای بر خاک سرد جبهه دفاع مقدس و جایی که مبارزان وطن جان خود را فدا میکنند. صدای تیر و انفجار فضا را فراگرفته و پیروزی رزمندگان در وجود تماشاچیان احساس میشود.
و در آخر لحظه ترور و آسمانی شدن بزرگمردی که تا پای جان برای ایران ایستادگی و تلاش کرد. برداشتهایی از زندگی این مرد بزرگ چنان به نمایش درآمد که گویی داستانی آشنا برای کسانی بود که تا به حال او را ندیده بودند.
در زمانی که جنگ فرهنگی دشمن جوانان و نوجوانان را هدف قرار داده و برای به انحراف کشاندن آنها از راه انقلاب اسلامی تلاش میکند، نمایش دادن سرگذشت قهرمانان این کشور از جمله شهید سپهبد صیاد شیرازی تاثیر به سزایی در حفظ و پرورش نسل جدید انقلاب دارد. معرفی این چهرههای ارزشمند برای الگوگرفتن جوانان و نوجوانان بسیار حائز اهمیت است تا جایی که حوادث عظیم انقلاب از جمله دفاع مقدس را میتوان کانون انسانسازی و مکتب درسآموزی دانست.
هنر ابزار مهمی است که استفاده درست از آن میتواند مسیر آینده جوانان و نوجوانان این سرزمین را تعیین کند؛ از این رو توجه به هنرمندان و ترغیب آنها برای فرهنگسازی صحیح بسیار مهم است.
انتهای پیام/174/