"توسعه یک‌باره ۵۰۰۰ معدن" بمب تخریب‌گر زیستگاه‌های حیات وحش است!

"توسعه یک‌باره 5000 معدن" بمب تخریب‌گر زیستگاه‌های حیات وحش است!

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: توسعه واحدهای معدنی آن هم به یک‌باره به شدت موجب تخریب زیستگاه‌ها، تنوع زیستی و کاهش کیفیت هوا و خاک کشورمان می‌شود.

حسن اکبری در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با اشاره به انتشار خبر مزایده 5 هزار واحد معدنی در برخی رسانه‌ها اظهار کرد: توسعه واحدهای معدنی آن هم به یک‌باره به شدت موجب تخریب زیستگاه‌ها، تنوع زیستی و کاهش کیفیت هوا و خاک کشورمان می‌شود.

وی با بیان این که با وزارتخانه‌های  صمت و جهاد کشاورزی به عنوان متولیان اصلی مقابله با تخریب خاک مکاتبه‌هایی شده است و نگرانی‌هایمان را در این‌باره منتقل کرده‌ایم، گفت: در برابر توسعه فعالیت‌های معدنی در مناطق 4 گانه حفاظت محیط زیست براساس قانون ایستادگی می‌کنیم، چرا که توسعه واحدهای معدنی نباید موجب تخریب سرمایه‌های زیستی شود.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به این که فعالیت‌های معدنی از نظر تاثیرگذاری در طبیعت بسیار مهم است، گفت: توسعه کشاورزی دیم همراه با معدن‌کاوی با جاده‌های متعدد دسترسی و چرای بی‌رویه دام 4 عاملی است که به شدت بر مناطق حفاظت شده تأثیر منفی می‌گذارد.

اکبری بیان کرد: از سال 1388 و با تصویب قانون رفع موانع تولید و سرمایه‌گذاری، سازمان حفاظت محیط زیست از گردونه استعلامات معدنی حذف شد و در اصلاح قانون معادن هم به سبب نگاهی که نمایندگان مجلس در آن زمان داشتند و این که توسعه معدنی باید در کشور اتفاق بیفتد، بازهم سازمان حفاظت محیط زیست صرفاً در مناطق 4 گانه حفاظت محیط زیست که 11 درصد از خاک کشور را تشکیل می‌دهد، مجاز به اعلام نظر در زمان اکتشاف و بهره‌برداری از معادن شد.

وی ادامه داد: در قانون حفاظت از خاک، برخورد با تخریب محیط زیست برعهده وزارت جهاد کشاورزی است و در چنین شرایطی سازمان حفاظت محیط زیست صرفاً در محدوده مناطق 4 گانه خود می‌تواند اقدامات قانونی برای پیشگیری از واگذاری‌های بی‌رویه معادن و مقابله با تخریب‌های ناشی از فعالیت واحدهای معدنی را انجام دهد و درباره 90 درصد از خاک کشور سازمان حفاظت محیط زیست اختیار قانونی ندارد.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان این که اغلب معادنی که شناسایی و اکتشاف می‌شوند در زیستگاه‌های بکر حیات وحش قرار دارند و بسیاری از گونه‌های جانوری مثل گربه‌سانان به خصوص یوزپلنگ به حضور انسان در نزدیکی خود حساس هستند، افزود: وقتی معدن‌کاوی در زیستگاه‌های دورافتاده اتفاق می‌افتد، خود به خود حیات وحش از زیستگاه خود کوچ می‌کنند و مناطق زیست زندگی‌شان را از دست می‌دهند و جاده‌های دسترسی به معادن هم موجب تسهیل دسترسی شکارچیان به حیات وحش می‌شود.  

اکبری گفت: یکی از دلایل مهم پدیده گرد و غبار کشورمان از فعالیت‌های معدنی است به خصوص این که معادن به جاده‌هایی دسترسی نیاز دارند که غالباً این جاده‌ها کانون‌های فرسایش بادی به حساب می‌آیند و موجب افزایش گرد و غبار در هوا می‌شوند. از این رو درخصوص واگذاری معادن با 5 هزار واحد معدن که خبر آن هم به یک‌باره اعلام شده است به شدت نگران هستیم. در هر حال کشور اگر هم به معادن نیاز دارد، باید با برنامه‌ای متناوب اتفاق بیفتد تا طبیعت توان خودپالایی و حفظ شرایط اکولوژیک خود را داشته باشد.

وی تأکید کرد: با  اتفاقی که تاکنون افتاده هرچه درخواست ثبت محدوده معدنی به سازمان معادن وزارت صنعت، معدن و تجارت رسیده بررسی شده است و در صورتی که ثبت کننده پیگیری کرده باشد که تقاضا به  مرحله اکتشاف رسیده، حتی اگر بخشی از این معادن به دلایلی به مرحله بهره‌برداری کامل نرسیده باشد موجب تخریب محیط زیست شده و ناامنی را برای حیات وحش ایجاد کرده است و برهمین اساس مکاتبه‌هایی با وزارت صمت انجام داده‌ایم تا مشکل حل شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon