تداوم نقض حقوق بشر گسترده در زندانهای بحرین
یک سازمان حقوقبشری با تأکید بر کارنامه سیاه حقوقبشری بحرین از رژیم آلخلیفه خواستار توقف سرکوبگری و لغو حکم اعدام زندانیان سیاسی شد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، سازمان دموکراسی و حقوق بشر «سلام» بر ضرورت رسیدگی به تداوم نقض حقوق بشری در بحرین تأکید کرد.
این سازمان حقوقبشری با صدور بیانیهای اعلام کرد: دولت بحرین باید فوراً مجازات اعدام را لغو و زندانیان سیاسی و آزادی بیان را که سالها قبل بازداشت شدهاند، آزاد کند.
سازمان دموکراسی و حقوق بشر سلام همچنین از دولت بحرین خواستار پایان دادن به محدودیت انجمنهای مسالمتآمیز و محاکمههای ناعادلانه شد.
دولت بحرین در واکنش به تصویب گزارش شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد درباره بیانیهها و توصیههای ارائه شده توسط 92 کشور در سازمان ملل متحد، اعلام کرد که اقدامات خود را اعلام خواهد کرد.
این سازمان حقوقبشری معتقد است که این اقدام خیلی دیر صورت گرفته است.
در 7 نوامبر 2023، 92 کشور بیانیههایی را بههمراه 245 توصیه به نمایندگان دولت بحرین در چهارمین دور بررسی دورهای سوابق بحرین در زمینه حقوق بشر موسوم به «بررسی دورهای جهانی» ارائه کردند.
این کشورها برخی از توصیهها را در مورد همکاری دولت بحرین با نهادهای حقوق بشر سازمان ملل ارائه کردهاند. بحرین در زمان حاضر اجازه بازدید از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل را نمیدهد.
طبق گزارش اخیر سازمان ملل، در یادداشت مؤسسه حقوق و دموکراسی بحرین خطاب به اعضای شورای حقوق بشر، به بازداشتهای ظالمانه و بدون اتهام و اقدامات تلافیجویانه علیه برخی افراد اشاره شد.
بحرین از زمان انتفاضه ضددولتی در سال 2011 هزاران معترض، خبرنگار و فعال را بازداشت کرده است و برخی از این افراد در محاکمههای جمعی بازداشت شدند. بحرین مدعی است متخلفان را بر اساس قوانین بینالمللی محاکمه میکند و بر همین اساس انتقادهای سازمان ملل و دیگر نهادها درباره محاکمهها و شرایط بازداشت را نمیپذیرد.
رژیم آلخلیفه بعد از سال 2011 سرکوب معترضان و منتقدان آلخلیفه را تشدید کرد و حساب کاربران فضای مجازی را تحت کنترل قرار داد. قطع اینترنت در مواقع ضروری، نظارت شدید بر شبکههای اجتماعی، اعمال محدودیت بر فعالیت خبرگزاریهای بینالمللی و بازداشت فعالان رسانهای و حقوق بشری از جمله جنایات رژیم آلخلیفه علیه ملت بحرین بوده است و این درحالی است که به انتقاد سازمانهای حقوقبشری هیچ توجهی ندارد.
رژیم آلخلیفه بهشدت نگران وجهه خود در سازمانهای بینالمللی حقوق بشر است و همواره سعی میکند از طریق کمپینهای روابط عمومی وجهه خود را بهبود بخشد تا پیامدهای این انتقادات مکرر حقوق بشر را محدود کند.
بحرین در دهه گذشته حدود 15 هزار نفر را بهدلیل عقاید سیاسی بازداشت کرده و به این ترتیب به اولین کشور عربی با بیشترین تعداد زندانی در سالهای گذشته تبدیل شده است که حدود 4500 بازداشتشده سیاسی در شرایط بغرنجی بهسر میبرند.
زندانیان سیاسی در بحرین تحت شکنجه و آزار و اذیت قرار دارند که رژیم آلخلیفه هر صدای مخالفی را در خلال بازداشت، شکنجه و اعدام خاموش میکند.
طی یک دهه گذشته گزارشهای زیادی در خصوص وضعیت اسفناک و ناگوار زندانهای آلخلیفه نیز منتشر شد، این امر منجر به درخواست جامعه بینالمللی و سازمانهای حقوق بشر برای بهبود شرایط زندان و توقف شکنجه و بدرفتاری علیه زندانیان سیاسی شده است.
انتهای پیام/+