دیدار وزرای دفاع آمریکا و چین در کامبوج
وزرای دفاع آمریکا و چین برای دومین بار درسال جاری میلادی با یکدیگر دیدار کردند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، «لوید آستین»وزیر دفاع آمریکا برای دومین بار در سال جاری میلادی با «وی فنگ» همتای چینی خود دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار 90 دقیقهای که در شهر پنوم پن پایتخت کامبوج برگزار شد، آستین بر ضرورت نیاز به بهبود مناسبات در شرایط بحرانی تاکید و نگرانی های خود را از رفتارهای خطرناک فزاینده ارتش و هواپیماهای نظامی چین در منطقه آسیا اقیانوسیه که باعث افزایش خطر تصادفات می شود، اعلام کرد.
وزارت دفاع استرالیا در ماه ژوئن اعلام کرده بود یک فروند جنگنده چینی با یک فروند هواپیمای نظامی استرالیا در ماه مه در دریای چین جنوبی برخورد کرد.
پنتاگون در بیانیهای که پس از پایان این نشست در حاشیه نشست آ سه آن منتشر شد اعلام کرد آستین همچنین در مورد اهمیت انجام گفتگوهای سازنده برای کاهش خطرات استراتژیک و تقویت امنیت عملیاتی، با وزیر دفاع چین گفتگو کرد.
این نخستین دیدار دو طرف پس از سفر جنجال برانگیز نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا و برخی دیگر مقامات آمریکایی به تایوان است. پس از این سفر پکن اعلام کرد کلیه گفتگوها با واشنگتن درباره پارهای از مسایل بین دو طرف را به حالت تعلیق درآورد.
همچنین یک مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، اظهار کرد در این دیدار دو طرف درباره موضوع تایوان و ازسرگیری برخی گفتگوهای تعلیق شده، مذاکره کردهاند.
این در حالی است که هفته گذشته جوبایدن رئیس جمهوری آمریکا و شی جی پینگ همتای چینی وی در حاشیه نشست سران گروه بیست در بالی اندونزی با یکدیگر دیدار و گفتگو کردند.
بایدن در این دیدار گفت جهان از چین و ایالات متحده انتظار دارد نقش مهمی را برای حل مسئله تغییر آب و هوایی و امنیت غذایی ایفا کنند.
شی جی پینگ نیز تاکید کرد روابط میان پکن و واشنگتن برای ما اهمیت دارد و باید مسیر درست آن را ترسیم کنیم.
رئیس جمهور چین در بخش دیگری از سخنان خود درباره تبادل نظر صادقانه و عمیق با جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا درباره مسائل راهبردی در روابط دو جانبه و مسائل مهم و بزرگ جهانی و منطقهای ابراز تمایل کرد و گفت که انتظار دارد برای بازگشت روابط دو کشور به مسیر توسعه سالم و باثبات با همتای آمریکایی خود تشریک مساعی کنند.
روابط بین دو اقتصاد بزرگ دنیا یعنی چین و آمریکا، بر سر موضوعاتی همچون تایوان و مسایل حقوق بشری در چین و نیز فعالیتهای نظامی پکن در دریای جنوبی چین، تیره و تار شده است.
انتهای پیام/