تصویب ۲ توافقنامه همکاری با تل‌آویو در پارلمان مغرب

تصویب 2 توافقنامه همکاری با تل‌آویو در پارلمان مغرب

پارلمان مغرب دو توافقنامه همکاری این کشور با رژیم صهیونیستی در خصوص همکاری‌های اقتصادی و خدمات هوایی را تصویب کرد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، از پائیز سال 1399 که مغرب تحت نظارت آمریکا توافقنامه عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را امضاء کرد، این روابط در حوزه‌های اقتصادی، بازرگانی، حمل و نقل، نظامی امنیتی و .... روبه گسترش بوده و این درحالی است که مردم مغرب مخالف عادی سازی روابط با تل آویو هستند.

پارلمان مغرب در نشست اخیر خود توافقنامه ‌ای همکاری اقتصادی و خدمات هوایی این کشور با رژیم صهیونیستی را تصویب کرد و به طور قانونی به دولت رباط اجازه داد تا مفاد این توافقنامه‌ها را اجرایی کند.

اولین توافقنامه مربوط به همکاری‌های اقتصادی بازرگانی می‌شود که در 21 فوریه 2021 به امضای مقامات رباط و تل آویو رسیده‌ است. بر اساس این توافقنامه ، دو طرف مجازند در نمایشگاه‌های تجاری و رویدادهای اقتصادی که در مغرب و فلسطین اشغالی برگزار می‌شوند، شرکت کنند.

به نوشته روزنامه الرای الیوم، دومین توافقنامه مربوط به خدمات هوایی است که شش ماه بعد یعنی در اوت 2021 میان مغرب و رژیم صهیونیستی امضاء شد که بر  اساس آن ، دو طرف از معافیت حقوق گمرکی برخوردار خواهند شد و هزینه‌های مربوط به بارزسی و خدمات ارائه شده در هواپیماها از آنها گرفته نمی‌شود.

این توافقنامه‌ها در سفر مقامات رژیم صهیونیستی به مغرب در پایتخت این کشور به امضاء دو طرف رسیده است.

از زمانی که مغرب توافقنامه عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را امضاء کرده گام‌های متعددی در تحکیم این روابط برداشته است که از جمله آنها می‌توان به امضای توافقنامه همکاری در زمینه‌های گردشگری، ورزشی نظامی و امنیتی و ... اشاره کرد.

بر اساس این توافقنامه‌ها قرار است سالانه صدها شهروند رژیم صهیونیستی به مغرب سفر کنند و مسابقات ورزشی میان تیم‌های دو طرف برگزار شود. به علاوه،  شرکت‌های اسرائیلی فعال در زمینه صنایع هوایی ارتش مغرب را به پهپاد، موشک‌های زمین به هوا، سامانه جنگ الکترونیکی و جدیدترین تسلیحات نظامی و امنیتی مجهز خواهند کرد.

عدم گفت‌وگو درباره نامزد نخست وزیری سودان

سخنگوی ائتلاف آزادی و تغییر با اشاره به برخی گزارش‌ها مبنی بر اینکه ائتلاف مزبور نظر دارد چند نفر را به عنوان نامزد پست نخست وزیری آینده معرفی کند، اظهار داشت: هنوز این ائتلاف وارد مذاکرات مربوط به تعیین نامزد پست نخست وزیری دولت آینده خارطوم نشده‌ است.

« جعفر حسن» به خبرنگار روزنامه سودان تریبون تاکید کرد: ائتخاب نخست وزیر دولت مدنی خارطوم بایستی با مشارکت نیروهای انقلابی باشد.

ائتلاف آزادی و تغییر چهارشنبه هفته گذشته اعلام کرد که در آستانه توافق با نظامیان قرار دارد تا از این طریق به بحران سیاسی در کشور پایان داده شود.

سخنگوی این ائتلاف با شرکت در یک نشست مطبوعاتی در خارطوم گفت: انتظار می‌رود، این توافقنامه طی 10 روز آینده ( پایان ماه میلادی جاری ) به امضاء برسد چراکه نظامیان پیش نویس قانون اساسی جدید را که توسط کانون وکلای سودان پیشنهاد شده‌ است، پذیرفته و قبول کرده‌اند تمام اعضای دولت جدید غیرنظامی باشند.

ائتلاف آزادی و تغییر با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: توافق با نظامیان طی دو مرحله انجام می‌شود. مرحله اول، تشکیل دولت دموکراتیک مدنی بر اساس قانون اساسی پیشنهادی کانون وکلا است و مرحله دوم شامل مشارکت تمام گروه‌های انقلابی و جریان‌های خیراندیش است.

در این بیانیه آمده‌است: هدف از امضای توافق با نظامیان چهار موضوع است، عدالت و عدالت انتقالی ( مرحله گذر به نظام حاکمیتی پایدار) اصلاح ساختارهای نظامی امنیتی ، اصلاح توافقنامه صلح جوبا ( مشارکت گروه‌های مسلح سودانی در قدرت) و فروپاشی ساختار باقی مانده از نظام عمرالبشیر.

نظامیان سوم آبان ماه سال گذشته دولت انتقالی خارطوم را سرنگون کردند و خود اداره امور سودان را به دست گرفتند. از این زمان به بعد بود که بر دامنه تنش‌های سیاسی در این کشور افزوده شد. فشارهای سیاسی اجتماعی سبب شد تا نظامیان اعلام کنند حاضرند به پادگان ها بازگردند مشروط بر اینکه یک دولت مدنی زمام امور سودان را به دست گیرد.

به دنبال این موضع گیری ارتش، برخی احزاب سیاسی برای تشکیل دولت مدنی و پایان دادن به بحران سیاسی نشست ها برگزار کردند و سازوکار سه جانبه ( سازمان ملل، اتحادیه آفریقا و سازمان بین دولتی توسعه شرق آفریقا) میانجیگری میان نظامیان و احزاب سیاسی از جمله ائتلاف آزادی و تغییر را به عهده گرفت.

به رغم اینکه سیاستمداران مدنی و نظامیان در آستانه توافق قرار دارند و ائتلاف مزبور رایزنی‌ها خود را با احزاب و گروه‌های سودانی برای تشکیل دولت آینده خارطوم شروع کرده است اما فضای سیاسی در سودان همچنان شکننده است و به نظر می‌رسد بازیگران داخلی این کشور راه دشواری برای پایان دادن به بحران سیاسی کشور شان  در پیش دارند.

درخواست از جامعه بین‌الملل برای کمک به لیبی

نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور لیبی که به ترکیه رفته بود با وزیر خارجه این کشور دیدار و درباره تحولات لیبی با او به گفت‌وگو نشست.

« عبدالله بیتالی» در صحفه خود در فضای مجازی نوشت: با وزیر خارجه ترکیه درباره ضرورت برگزاری انتخابات در لیبی توافق رسیدیم  و هر دو بر این نکته تاکید کردیم ، برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری برای گذر از بحران مشروعیت در لیبی ضرورت دارد.

نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور لیبی در توئیت خود افزود: با مولود چاووس اوغلو به این توافق رسیدیم  که ضروری است جامعه بین‌الملل اقدامات هماهنگ برای کمک به لیبی  انجام دهد تا لیبیایی‌ها  بتوانند از این بحران عبور کنند.

به نوشته پایگاه خبری الوسط لیبیا، وزیر خارجه ترکیه با حمایت از تلاش‌های نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور لیبی گفت: آنکارا از برقراری صلح و ثبات در لیبی حمایت می‌کند.

سفر عبدالله بیتالی به ترکیه در چارچوب اقدامات سازمان ملل برای حمایت از روند سیاسی در لیبی و برگزاری انتخابات در این کشور صورت گرفته است.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان