«آواتار ۲» باید چقدر بفروشد تا ضرر ندهد؟
هزینه بالای آواتار ۲ و تأثیرات منفی کرونا بر سینما کاری کرده که کارگردان این فیلم برای فروش مناسب و سودهی به جایگاه چهارم یا پنجم پرفروشترینهای تاریخ سینما فکر کند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، فیلم «آواتار: راه آب» که قسمت دوم مجموعه سینمایی آواتار است، در 16 دسامبر اکران خود را آغاز میکند. فیلمی که قسمت اولش با بودجه 237 میلیون دلاری توانست نزدیک به 3 میلیارد دلار در جهان فروش داشته باشد.
اما بودجه قسمت دوم چقدر است و چه قدر این فیلم باید فروش کند تا ضرر نکند؟
اینگونه که ورایتی گزارش کرده، خبرهای اولیه حاکی از آن است که بودجه تولید به تنهایی حدود 250 میلیون دلار بوده است، اما جیمز کامرون کارگردان هنوز مایل به ارائه آمار دقیق نیست. تنها پاسخی که کامرون در مورد بودجه دنباله در پاسخ به سوال مجله GQ این بود: "خیلی لعنتی گران است."
او این موضوع را به درستی پیشبینی کرده بود زیرا ظاهرا کامرون به مدیران دیزنی و استودیو قرن بیستم گفته بود که بودجه دنبالهاش آنقدر زیاد است که «بدترین مورد تجاری در تاریخ سینما» خواهد شد.
کارگردان «ترمیناتور» و «تایتانیک» که این فیلمها نیز در زمان خود بسیار پرهزینه بودهاند، طبق برآوردهای خودش به مدیران دیزنی و قرن بیستم گفته که برای اینکه به سود برسید و هزینه فیلم جبران شود، «شما باید سومین یا چهارمین فیلم پرفروش تاریخ را داشته باشید که امکان دارد باز هم بیسود و زیان برای شما تمام شود».
اما فیلمهای چهارم و پنجم فروش سینمای جهان کدام فیلمها قرار دارند؟ در جدول فعلی پرفروشترین فیلمهای جهان (بدون تعدیل تورم)، «آواتار» ساخته همین کارگردان در سال 2009 با 2.9 میلیارد دلار در صدر قرار دارد. «انتقامجویان: پایان بازی» دیزنی با 2.7 میلیون دلار در جایگاه دوم قرار دارد و «تایتانیک» کامرون با 2.1 میلیارد دلار در جایگاه سوم قرار دارد. به گفته کامرون که فیلم جدیدش باید سومین یا چهارمین فیلم پرفروش تاریخ سینما باشد، این بدان معناست که اگر «آواتار: راه آب» بخواهد به نتیجه برسد، باید از «جنگ ستارگان: نیرو برمیخیزد» با 2.07 میلیارد دلار فروش یا «انتقامجویان: جنگ بینهایت» با 2.05 دلار فروش پیشی بگیرد و در حالت مناسبتر به اندازه فیلم تایتانیکش فروش کند.
البته فیلم آواتار با بودجهای کمتر از بودجه تخمینی فیلم جدید حدود 300 میلیون دلار توانست نزدیک به 3 میلیارد دلار فروش کند. البته هزینه تبلیغات فیلم نیز 150 میلیون دلار بوده که در مجموع هزینه کلی فیلم را 450 میلیون دلار میکند. فیلم هم 3 میلیارد دلار فروش داشته که اگر نصف آن به سینماها رسیده باشد، 1 میلیارد و نیم برای کمپانیهای سازنده باقی مانده که از این پول نزیک به 500 میلیون دلار برای هزینه تولید بوده و در نتیجه 1 میلیارد دلار سود «آواتار» برای کمپانیهای سازنده قسمت اول است.
بنابراین نگرانی کامرون بیشتر بهخاطر اثرگذاری بیماری کرونا بر سینماها است. اگرچه که امروزه دیگر کرونا مانند دو سال قبل سینماها را تحت تأثیر قرار نداده و فیلمها در حال فروشند اما، تأثیر منفی آن بر سینما رفتن هنوز دیده میشود. خصوصاً آنکه کرونا شاید در همه جای دنیا تمام نشده است و هنوز برخی از کشورها با این بیماری درگیرند. آمریکا نیز از این قاعده مصون نمانده و فیلمهایش حتی در همین اواخر نیز از نظر فروش ضربه خوردهاند. یکی از شواهد روشن آن فروش دو فیلم پرهزینه «مرد عنکبوتی: راه برگشتی به خانه نیست» با 800 ملیون دلار فروش و «تاپگان: ماوریک» با 700 میلیون دلار فروش است. اگر آواتار در نهایت به همین اندازه فروش داشته باشد، به تعبیر کامرون بیسود و زیان و اصطلاحاً سربهسر خواهد شد.
باید درنظر داشت که برگ برنده «آواتار» در فروش جهانی آن است که آن را پرفروشترین فیلم جهان کرد زیرا در آمریکا همین فیلم نه تنها جایگاه اول را ندارد بلکه در جایگاه چهارم بعد از «جنگ ستارگان: نیرو برمیخیزد»، «انتقامجویان: پایان بازی» و «مرد عنکبوتی: راهی به سوی خانه نیست»، با فروش 749 میلیون دلار قرار دارد. جالب اینکه فیلم سوم یعنی مرد عنکبوتی در دوران کرونایی وارد سینما شده اما بهخاطر فروش پایین جهانیاش ناشی از کرونا، در فهرست 5تای اول هم قرار ندارد.
بنابراین بعید نیست که آواتار 2 با در نظر گرفتن تورم و بالا رفتن قیمت بلیتها تنها بتواند رکورد «مرد عنکبوتی: راهی به سوی خانه نیست» 2021 با 800 میلیون دلار بزند. در فروش جهانی نیز اگر فروش مرد عنکبوتی را داشته باشد در مجموع نزدیک به همان مبلغی میشود که چهارمین فیلم پرفروش دنیا یعنی «جنگ ستارگان: نیرو برمیخیزد» با 2 میلیارد دلار داشت که با کسر هزینهها به تعبیر کامرون این فیلم سر به سر میشود؛ البته اگر بتواند به سقف این فروش برسد.
انتهای پیام/