ابراز امیدواری نجیب میقاتی برای توافق درباره انتخاب رئیس جمهور لبنان

ابراز امیدواری نجیب میقاتی برای توافق درباره انتخاب رئیس جمهور لبنان

نجیب میقاتی با اشاره به بحران‌های متعددی که شهروندان لبنانی با آن دست و پنجه نرم می‌کنند ابراز امیدواری کرد که احزاب و نمایندگان بتوانند برای انتخاب رئیس جمهور به توافق برسند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «نجیب میقاتی» نخست‌وزیر دولت موقت لبنان در سخنانی به مناسبت «روز استقلال لبنان» اعلام کرد که امیدواریم نمایندگان برای انتخاب رئیس جمهور جدید کشور به توافق برسند و مرحله جدیدی از بهبود و پیشرفت در کشور رقم بخورد.

وی در بیانیه‌ای تاکید کرد، لبنان امروز هفتاد و نهمین سالگرد استقلال خود را جشن می‌گیرد اما عید امسال به دلیل خالی بودن پست ریاست‌جمهوری و نگرانی درباره آینده کشور به دلیل بحران‌های متعددی که مردم گرفتار آن هستند، تحت شعاع قرار گرفته است.

نجیب میقاتی ادمه داد، اما با وجود همه اتفاقاتی که در کشور رخ می‌دهد ما این باور خود را حفظ خواهیم کرد که اتحادمان می‌تواند کشور را از رنج‌هایی که در آن قرار دارد نجات دهد. امیدواریم که نمایندگان همکاری لازم را انجام داده و با انتخاب رئیس جمهور جدید شاهد ورود به مرحله‌ای از پیشرفت و بهبود باشیم.

روز استقلال لبنان، روز عید ملی لبنان است که در پایان قیمومیت فرانسه بر این کشور، پس از 23 سال حکومت بر آن، در تاریخ 22 نوامبر سال 1943 تعیین شد و تا به امروز جشن گرفته می شود.

نجیب میقاتی همچنین در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک در بیروت که با «عبدالله الوردات» نماینده برنامه جهانی غذا برگزار شده بود، اعلام کرد که شورای اجرایی برنامه جهانی غذا در نشست اخیر خود تصمیم گرفته تا 5.4 میلیارد دلار به لبنان طی 3 سال آینده کمک کند که این مبلغ به طور مساوی میان شهروندان لبنان و آوارگان سوری تقسیم می‌شود. نزدیک به 2 میلیون آواره سوری در لبنان حضور دارند که 830 هزار تن از آنها در سازمان ملل ثبت نام شده‌اند.

نماینده برنامه جهانی غذا نیز به نوبه خود در این کنفرانس اعلام کرد که برنامه جهانی غذا به ارائه کمک‌های ضروری نقدی و غیر نقدی به لبنانی‌ها ادامه خواهد داد و این کمک‌ها از سال 2023 تا 2025 شامل بیش از یک میلیون سوری و یک میلیون لبنانی در این کشور می‌شود.

طبق گزارش سازمان ملل، بحران مالی لبنان موجب شد بیش از 80 درصد از ساکنان این کشور در خط فقر قرار بگیرند و قیمت مواد غذایی به طرز فاجعه‌باری افزایش یافت.

بیشتر پناهجویان سوری نیز در لبنان در فقر به سر می‌برند و با مشکلات اقتصادی لبنان وضعیت معیشتی آنها بدتر شده است، سازمان ملل اواخر سال 2020 اعلام کرد، 89 درصد از  آوارگان سوری مقیم لبنان در فقر شدید زندگی می‌کنند در حالی که این عدد در سال 2019 میلادی 59 درصد بود.

با این وجود جامعه بین‌المللی و غرب همچنان در مسیر بازگشت آوارگان سوری به کشورشان مانع‌تراشی می‌کنند.

لبنان از سال 2019 با بحران مالی روبه‌رو است که بانک جهانی آن را یکی از بدترین بحران‌های مالی عصر جدید می‌داند. این کشور همچنین به دلیل افزایش تورم و از کنترل خارج شدن قیمت ارز، با کمبود شدید نقدینگی و بسیاری از کالاهای ضروری مواجه است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان