شعر "اخوان ثالث"، امشب در رادیو/ نگاه رهبر انقلاب به "م.امید" چگونه بود؟

شعر "اخوان ثالث"، امشب در رادیو/ نگاه رهبر انقلاب به "م.امید" چگونه بود؟

رشید کاکاوند امشب در برنامه "شب‌های فرهنگ" رادیو از مهدی اخوان ثالث و شعر او سخن می‌گوید، شاعری که رهبر انقلاب معتقد است رفتن به سراغ او ممنوع نیست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، بررسی اشعار مهدی اخوان ثالث موضوع برنامه «شب‌های فرهنگ» چهارشنبه 2 آذر است که از رادیو فرهنگ پخش می‌شود.

در برنامه «شب‌های فرهنگ» امشب در گفت‌و‌گوی با رشید کاکاوند، اشعار مهدی اخوان ثالث متخلص به «م. امید» بررسی می‌شود.

برنامه «شب‌های فرهنگ» را به تهیه کنندگی فریده گودرزی ساعت 21:30 روی موج اف ام‌ ردیف 106 مگاهرتز از رادیو فرهنگ دریافت کنید.

براساس این گزارش‌، رهبر انقلاب در بیانات خود به توان شعری اخوان ثالث اشاره کرده و درباره او نکاتی را بیان کرده‌اند.

برای مثال، ایشان در گفت و شنود خود در دیدار جمعى از جوانان به مناسبت هفته‌‌‌‌‌‌ جوان درباره اخوان ثالث این‌چنین می‌فرمایند: 

در شعر نو، دو، سه نفر بودند که شعرهایشان را خیلى مى‌‌‌‌‌‌پسندیدم. یکى از آنها «اخوان» بود. ما با «اخوان» آشنا بودیم و شعرش، شعر بسیار برجسته‌‌‌‌‌‌اى بود.

«اخوان» با من دوست بود. هم زمان ریاست جمهورى با من یک نوع ارتباط رقیق داشت و هم بعد از ریاست جمهورى - این آخرى که از یک سفرِ ظاهراً یکساله به اروپا، برگشته بود - نامه‌‌‌‌‌‌اى به من نوشت و شعرى گفت و بعد هم از دنیا رفت. بنابراین، «اخوان» اشکالى ندارد. واقعاً چه لزومى دارد که ما به سراغ این‌‌‌‌‌‌که کاملاً مى‌‌‌‌‌‌تواند مورد استفاده قرار گیرد، نرویم؟ یعنى این‌‌‌‌‌‌طور مى‌‌‌‌‌‌خواهم بگویم که الان ضرورتى وجود ندارد؛ اگرچه من هیچ ایرادى نمى‌‌‌‌‌‌بینم که اگر حقیقتاً ما الان شاعر بزرگى داریم، شعرش مورد استفاده‌‌‌‌‌‌ دانشجو قرار گیرد و از لحاظ علمى رویش کار شود. من هیچ این را ممنوع نمى‌‌‌‌‌‌دانم؛ لااقل از نظر من ممنوع نیست. این‌‌‌‌‌‌که برنامه‌‌‌‌‌‌ها چگونه است، اطّلاعى ندارم؛ لیکن چنین شاعرى به این شکل واقعاً من سراغ ندارم.

همچنین رهبر معظم انقلاب در دیدار جمعی از شعرا در 25 شهریورماه سال 1387 اخوان را بهترین شاعر نیمایی زمان خودش می‌داند:

در عرصه‌ شعر نو، مرحوم اخوان که قطعاً بهترین شاعر نیماییِ زمان خودش بود و به نظر من از همه‌ اقرانش قوی‌تر، مسلط‌تر و لفظ و معنای شسته رفته و بهتری داشت، در یک گوشه‌ای زندگی می‌کرد؛ کسی از او خبری نداشت، کسی او را نمی‌شناخت، جز یک عده خواص؛ در حال عزلت و انزوا. یعنی وضع عرضه‌ شعر این بود. طبیعی بود که وقتی بزرگان شعر این جور منزوی و در عزلت و در خمول زندگی کنند، جوان‌ها خیلی رشد پیدا نمی‌کنند؛ این چیز قهری است.

اخوان نیز دست‌نوشته‌‌ای در سال 1341 در دفتر یادداشت آیت‌الله خامنه‌ای نوشته است که در زیر عکس آن را می‌دانید:

رادیو , شعر ,

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
triboon
گوشتیران
رایتل
مادیران