اجرا شدن "قانون هوای پاک" نیاز به بودجه ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی دارد!

اجرا شدن "قانون هوای پاک" نیاز به بودجه 100 هزار میلیارد تومانی دارد!

سرپرست معاونت انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در جلساتی که با دستگاه‌های مکلف در اجرای قانون هوای پاک داشتیم، تکالیفی برای سال ۱۴۰۲ احصا شد که انجام آن‌ها به مبلغی بالغ بر یکصد هزارمیلیارد تومان نیاز دارد.

ایرج حشمتی؛ سرپرست معاونت انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: در نیمه دوم سال معمولاً با توجه به شرایط کشور با پدیده وارونگی دما که ناشی از پایداری هواست، روبه‌رو می‌شویم. از سال 1396 که قانون هوای پاک مصوب شد، فراز و فرودهایی داشتیم، اقداماتی انجام شد که بخشی از این اقدامات در سطحی نبود که بتوان گفت قانون هوای پاک به طور کامل اجرایی شده است.

وی ادامه داد: ما وظیفه داشتیم که حدود 13 آیین‌نامه را مصوب کنیم که در طول این سال‌ها این 13 آیین‌نامه مصوب شد. از سال گذشته که معاون اول رئیس جمهور به موضوع قانون هوای پاک ورود کرد، تعداد 62 حکم را برای آلودگی هوا مصوب کردیم که بیشتر آن‌ها درخصوص منابع متحرک بود و حدود 50 هزار میلیارد تومان برای انجام این 62 حکم لازم بود؛ به این دلیل که این اعتبارات محقق نشد، اجرای این 62 حکم نیز خروجی خوبی نداشت.

سرپرست معاونت انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: امسال در تاریخ 5 آبان ماه جلسه‌ای برای بررسی آخرین اقدامات دستگاه‌های مرتبط داشتیم و خیلی از دستگاه‌ها اعلام کردند که اعتبارات در اختیار آن‌ها قرار نگرفته و نتوانستند تکالیف خود را اجرا کنند. در این جلسات 176 تکلیف دستگاه احصا شد که برای 23 دستگاه بود و حدود 11 دستگاه اصلی وظیفه داشتند که این تکالیف را انجام دهند.

حشمتی افزود: ما این احکام را در 16 محور تقسیم‌بندی کردیم و 7 محور اصلی که نقش کلیدی دارند را از میان 16 محور احصا کردیم. از رده خارج کردن خودروهای فرسوده، توسعه حمل و نقل عمومی، ارتقای کیفیت سوخت، توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر، اجرای طرح کهاب، معاینه فنی موتورخانه‌ها و سامانه‌های احتراقی، تشدید نظارت بر مراکز معاینه فنی و از همه مهم‌تر تأمین مالی توسط سازمان برنامه و بودجه از مهم‌ترین محورها بودند.

وی تأکید کرد: در خروجی این جلسات تکالیفی برای سال 1402 احصا شد که انجام آن‌ها به مبلغی بالغ بر یکصد هزار میلیارد تومان نیاز دارد. ما به این نتیجه رسیدیم که اعتباراتی که وجود دارد بسیار اندک است. اگر قانونی هوای پاک را به کامل اجرا کنیم و هر دستگاه وظیفه خود را به درستی انجام دهد، خروجی آن حدود 3 هزار میلیارد تومان است در صورتی که 100 هزار میلیارد فقط برای سال 1402 لازم است.

سرپرست معاونت انسانی سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: علاوه بر تأمین مالی همکاری و دقت نظر دستگاه‌ها نیز شرط اجرا شدن قانون هوای پاک است. به عنوان مثال در ماده 27 قانون هوای پاک مبنی بر افزایش سرانه فضای سبز، وزارت نیرو باید پساب لازم را در اختیار شهرداری‌ها قرار دهد و سازمان جنگل‌ها نیز باید نهال‌های مقاوم را به شهرداری‌ها تحویل دهد تا سرانه فضای سبز ایجاد شود. این ماده که 3 دستگاه در اجرای آن نقش دارند به خوبی نشان می‌دهد که همکاری همه دستگاه‌ها لازم است تا قانون هوای پاک اجرا شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon