ایران چگونه با جابه‌جایی مرزهای علمی سرطان خون را درمان کرد؟!

ایران چگونه با جابه‌جایی مرزهای علمی سرطان خون را درمان کرد؟!

استاد و رئیس پژوهشکده ژن، سلول و بافت دانشگاه علوم پزشکی تهران، درخصوص اینکه ایران چگونه با جابه‌جایی مرزهای علمی سرطان خون را درمان کرد، توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ مراسم رونمایی از فاز اول پروژه ژن‌درمانی کودکان مبتلا به سرطان خون (کارتی‌سل تراپی) در مرکز طبی کودکان تهران برگزار شد.

دکتر امیرعلی حمیدیه؛ استاد و رئیس پژوهشکده ژن، سلول و بافت دانشگاه علوم پزشکی تهران در ابتدای این مراسم اظهار کرد: پیوند سلول‌ها به سال 1369 در بیمارستان شریعتی برمی‌گردد؛ در سال 1386 اولین بخش پیوند کودکان مستقل در بیمارستان شریعتی آغاز کردیم. ما تجهیزات و امکانات متناسب با نیازهای کودکان را نداشتیم اما خوب پیش رفتیم که 70 نوع بیماری را در خدمات پیوند سلول‌های بنیادی ارائه کردیم.

وی تصریح کرد: پیوند سلول‌های بنیادی بند ناف و دیگر خدمات نیز متعاقباً ادامه پیدا کرد. با کمک معاونت علمی در سال 94 شبکه ملی اهداکنندگان سلول‌های بنیادی شکل گرفت. بعد از آن در سال 94 این بخش به مرکز طبی کودکان منتقل شد. مراحل ساخت و تجهیز بخش پیوند سلول‌های بنیادی کودکان با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی شکل گرفت.

حمیدیه خاطرنشان کرد: ساخت و تجهیز اتاق تمیز از دیگر کارهایی بود که در ادامه انجام شد. در نهایت در ژن‌درمانی باید بگویم مارکت و آینده پزشکی، ژن‌درمانی است و 12 هسته فناور دیگر در این موضوع کار می‌کنند.

وی گفت: 70 سال شیمی‌درمانی و 30 سال پیش ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌پیوند در دنیا رواج یافت. دانش ژن‌درمانی در بخش پیوند مرکز طبی کودکان با همکاری یک شرکت دانش‌بنیان انجام شد. این بیمار از سال 98 دچار سرطان شد و آرمان پسر بچه‌ای بود که سه بار بیماری‌اش عود کرد؛ دهنده مناسبی نداشت. 

حمیدیه ادامه دارد: بعد از عود سوم بیماری بیش از 75 درصد به بلاست برخوردیم. بعد از آن موضوع کارتی‌سل تراپی بر روی آرمان آغاز شد. این شرکت دانش‌بنیان در مرکز مستقر بودند.

به گزارش تسنیم؛ نخستین ژن‌درمانی موفق در ایران به روش کارتی‌سل تراپی درمانی در شهریور ماه 1401 در بیمارستان مرکز طبی کودکان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد. 

این پیشرفت بزرگ علمی در کشور با همکاری مرکز تحقیقات سلول و ژن‌درمانی کودکان در پژوهشکده ژن، سلول و بافت دانشگاه با یک شرکت دانش‌بنیان مستقر در مرکز جامع سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد. 

بیمار 5 ساله مبتلا به سرطان خون نوع لوکمی لنفوبلاستیک حاد که سه بار سابقه برگشت یا عود بیماری داشته و به درمان‌های رایج شیمی‌درمانی پاسخ مناسب نداده بود به دلیل نداشتن دهنده مناسب برای پیوند سلول‌های بنیادی و مقاوم به شیمی‌درمانی چ، بیمار کاندید ژن‌درمانی شد.

بیمار بعد از گذشت دوماه از تزریق سلول‌های کارتی‌سل در شرایط بالینی مناسب بدون حضور سلول‌های بدخیم در خون و مغز استخوان است. بعد از تزریق کارتی‌سل بیمار به صورت مکرر مورد ارزیابی و تحت نظر قرار گرفت. من به این شرکت دانش‌بنیان ایمان کامل دارم چراکه این فناوری پیشرفته‌ای است. بعد از 28 روز از تزریق تمام بلاست‌های آن از بین رفت   و بلاست‌های آن زیر5 درصد مانده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon