۶۰ درصد جمعیت شهری و روستایی همدان غربالگری سلامت روان شدند

60 درصد جمعیت شهری و روستایی همدان غربالگری سلامت روان شدند

مسئول واحد سلامت روان مرکز بهداشت بهداشت شهرستان همدان گفت: از ابتدای سال تاکنون ۶۰ درصد از جمعیت شهری و روستایی شهرستان همدان از نظر سلامت روان غربالگری شدند.

شایسته صبوری در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در همدان با بیان اینکه حوزه فعالیتی ما در سه بخش غربالگری سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد است، اظهار داشت: این غربالگری‌ها در همه پایگاه‌ها، خانه‌های بهداشت و مراکز خدمات جامع سلامت انجام می‌‌شود.

وی تصریح کرد: طبق پرسشنامه‌ای که برای مراجعه‌کنندگان طراحی شده است، اگر اختلالی در سلامت روان افراد وجود داشته باشد به پزشک یا روان پزشک ارجاع داده می‌شوند.

مسئول واحد سلامت روان مرکز بهداشت بهداشت شهرستان همدان از غربالگری در حوزه سلامت اجتماعی خبر داد و افزود: این نوع غربالگری در دو بخش کودک آزاری برای افراد 5 تا 18 سال و همسر آزاری برای زنان 18 تا 59 سال انجام می‌شود.

صبوری گفت: در صورتی که کودکی تحت خشونت باشد، غربالگری‌های مربوط به آن انجام می‌شود و برای بررسی و راهنمایی به کارشناس سلامت روان ارجاع داده می‌شود.

وی افزود: اگر در بدن کودک آثاری از جراحت یا کبودی باشد به پزشک مراکز تحت نظر ارجاع داده می‌شود تا مداخلات درمانی صورت گیرد.

مسئول واحد سلامت روان مرکز بهداشت بهداشت شهرستان همدان با بیان اینکه غربالگری همسر آزاری برای زنان 18 تا 59 ساله انجام می‌گیرد، تصریح کرد: در صورتیکه نتیجه غربالگری مثبت باشد، فرد مورد نظر به روانشناس ارجاع داده می‌شود و مداخلات مربوط به آن ارائه می‌شود.

صبوری افزود: یک‌ دوره توانمندسازی هم برای بانوان در معرض خطر برگزار می‌شود و در آن آموزش‌هایی می‌دهیم که اگر فرد خواست تحت خشونت قرار گیرد چه اقدامی کند تا کمتر آسیب ببیند و روش‌های برخورد و ارتباط با همسر را آموزش می‌بیند.

وی به انجام غربالگری اعتیاد به مواد، الکل و سیگار اشاره کرد و گفت: این غربالگری برای دو جنس آقا و خانم انجام می‌شود و در صورتیکه غربالگری مثبت باشد برای ترک اعتیاد و انجام مداخلات، به پزشک و روان پزشک ارجاع داده می‌شوند.

مسئول واحد سلامت روان مرکز بهداشت بهداشت شهرستان همدان با تاکید بر اینکه در غربالگری سلامت روان، بیشترین مشکل مراجعه کنندگان مربوط به افسردگی است، اظهار داشت: با توجه به اینکه آمار مراجعه زنان به مراکز بهداشتی بیشتر از مردان است بنابراین شناسایی این اختلال در زنان بیشتر بوده است.

صبوری از برگزاری دوره‌های آموزشی مهارت فرزند پروری برای والدین دارای فرزند 2 تا 12 ساله و مهارت فرزند پروری برای والدین دارای نوجوان 12 تا 17 سال با رویکرد پیشگیری از اعتیاد خبر داد و عنوان کرد: آموزش مهارت‌های زندگی نظیر مدیریت خشم، استرس، مدیریت زمان و غیره، از خدماتی است که به مراجعه کنندگان ارائه می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه غربالگری اولیه سلامت روان در همه مراکز شهری و روستایی ما انجام می‌شود، گفت: اما کارشناسان سلامت روان فقط در مراکز شهری حضور دارند و جمعیت روستایی هم در صورت نیاز به مرکز معین همدان ارجاع داده می‌شوند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران