اعتراضات مردم بحرین در محکومیت شکنجه فعالان در زندان
برخی علمای بحرینی و همچنین شماری از مناطق بحرین با برگزاری تجمعهای اعتراض آمیز خواستار آزادی فوری حسن المشیمع شدند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، مردم مناطق مختلف بحرین تجمعهای اعتراض آمیز برای اعلام همبستگی با « حسن مشمیع» رهبر برجسته مخالفان بحرین و دبیرکل جنبش «حق» که از چندین سال پیش در زندانهای بحرین به سرمی برد، برگزار کردند.
معترضان در منطقه «السنابس» اهمال پزشکی عامدانه علیه وی را محکوم کردند و خواستار اعمال فشار به رژیم بحرین برای انجام وظایف خود در قبال بازداشت شدگان شدند.
این درحالی است که اعتراضات مردم منطقه «أبو صیبع» و «الشاخورة» ادامه دارد و آن ها خواستار آزادی زندانیان سیاسی به ویژه حسن مشیمع شدند.
معترضان از جامعه بینالمللی خواستند برای تضمین سلامت بازداشت شدگان سیاسی و آزادی فوری آنها بدون هیچ قید و شرطی مداخله کند.
فعالان و کاربران شبکه اجتماعی با راه اندازی هشتگ «زندانیان بحرین را آزاد کنید» بر لزوم آزادی بازداشتشدگان با توجه به رنجی که در زندانهای رژیم آل خلیفه متحمل میشوند، تاکید کردند.
از سوی دیگر شیخ « محمد صنقور» علمای بحرینی از از رژیم آل خلیفه خواست که فوراً «حسن مشیمع » و بقیه زندانیان سیاسی را آزاد کند.
وی بر لزوم پایان دادن به رنج و سختی حسن مشیمع در زندانهای آل خلیفه تأکید کرد و گفت او سن بالایی دارد و از بیماریها و مشکلات جسمانی زیادی رنج می برد که نیاز به مراقبتهای ویژه پزشکی دارد.
همچنین سید «مجید المشعل» و شیخ «فاضل الزکی» نیز بر لزوم آزادی این فعال برجسته بحرینی تاکید کردند.
سه روز گذشته خانواده مشیمع با تحصن خواستار رسیدگی فوری به اوضاع جسمانی وخیم حسن المشیمع شدند؛ اما رژیم آل خلیفه آنها را بازداشت کرد.
مقامات بحرین حسن مشیمع را در سال 1995 در پی اعتراضات مسالمتآمیز بازداشت کردند و پس از آن هم بارها به زندان افتاد و پنج سال را در زندان سپری کرد.
مشیمع به اتهام تلاش برای سرنگونی رژیم بحرین و نقشی که در اعتراضات 2011 بحرین داشت به حبس ابد محکوم شده است.
وی در سال 2002 بهعنوان دبیرکل جمعیت الوفاق و در سال 2005 بهعنوان دبیرکل جنبش الحق که مدافع آزادیها و حقوق بشر و یکی از بارزترین گروه مخالفان است، انتخاب شد.
ائتلاف 14 فوریه بحرین نیز تاکید کرد که رژیم آل خلیفه نسبت به «حسن مشیمع» که از سال 2011 در زندان به سر میبرد، مورد سهلانگاری پزشکی قرار دارد.
«علی مشیمع» فرزند حسن مشیمع اخیرا اعلام کرد: «سهل انگاری پزشکی در زندانهای بحرین یک سیاست انتقام جویانه از زندانیان عقیدتی است».
حسن مشیمع با وجود بیماریهایی که سال هاست از آن رنج میبرد، در زندان آل خلیفه مورد سهل انگاری پزشکی قرار گرفته و اداره زندان از ارائه داروهای لازم و انتقال وی به بیمارستان برای معالجه یا درمان خودداری میکند.
بحرین در دهه گذشته حدود 15 هزار نفر را به دلیل عقاید سیاسی بازداشت کرده و به این ترتیب به اولین کشور عربی با بیشترین تعداد زندانی در سالهای گذشته تبدیل شده است که حدود 4500 بازداشت شده سیاسی در شرایط بغرنجی به سر میبرند. زندانیان سیاسی در بحرین تحت شکنجه و آزار و اذیت قرار دادند که رژیم آل خلیفه هر صدای مخالفی را از خلال بازداشت، شکنجه و اعدام خاموش میکند.
بحرین از زمان انتفاضه ضد دولتی در سال 2011 هزاران معترض، خبرنگار و فعال را بازداشت کرده است و برخی از این افراد در محاکمههای جمعی بازداشت شدند. بحرین مدعی است متخلفان را بر اساس قوانین بینالمللی محاکمه میکند و بر همین اساس انتقادهای سازمان ملل و دیگر نهادها درباره محاکمهها و شرایط بازداشت را نمیپذیرد.
رژیم آلخلیفه بعد از سال 2011 سرکوب معترضان و منتقدان آلخلیفه را تشدید کرد و حساب کاربران فضای مجازی را تحت کنترل قرار داد. قطع اینترنت در مواقع ضروری، نظارت شدید بر شبکههای اجتماعی، اعمال محدودیت بر فعالیت خبرگزاریهای بینالمللی و بازداشت فعالان رسانهای و حقوق بشری از جمله جنایات رژیم آلخلیفه علیه ملت بحرین بوده است و این درحالی است که به انتقاد سازمانهای حقوقبشری هیچ توجهی ندارد.
شرایط نامناسب زندانهای بحرین با توجه به شیوع بیماری بین بازداشت شدگان و فراهم نکردن مراقبت پزشکی کافی از آنها و مشکل ازدحام جمعیت باعث فوت تعدادی از آنها شده است. در نوامبر 2015، حدود 2500 زندانی در زندان «جو» ثبت شد که تنها 2 پزشک ، یک نفر برای هر شیفت داشتند.
طی یک دهه گذشته گزارشهای زیادی در خصوص وضعیت اسفناک و ناگوار زندانهای آلخلیفه نیز منتشر شد، این امر منجر به درخواست جامعه بینالمللی و سازمانهای حقوق بشر برای بهبود شرایط زندان و توقف شکنجه و بدرفتاری علیه زندانیان سیاسی شده است.
انتهای پیام/