اختلاف فرانسه و آلمان درباره چگونگی مقابله با قانون ضد تورم آمریکا

اختلاف فرانسه و آلمان درباره چگونگی مقابله با قانون ضد تورم آمریکا

فرانسه و آلمان در این باره که واکنش به قانون ضد تورم آمریکا که به زعم اتحادیه اروپا خطری برای این تشکل محسوب می‌شود تا چه اندازه باید سخت و قدرتمندانه باشد با هم اختلاف نظر دارند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه هندلزبلات آلمان در مطلبی نوشت: در پاسخ به بسته یارانه‌ای آمریکا، پاریس خواستار «قانون خرید اروپایی» شده است. اما برلین محتاط تر است و می‌خواهد مذاکرات تجارت آزاد با واشنگتن را احیا کند.

سفر اخیر "الیزابت بورن"، نخست وزیر فرانسه به آلمان و دیدار با اولاف شولتز ، صدر اعظم آلمان به یک هفته گفتگوهای فشرده بین دو دولت در این باره پایان داد. روابط فرانسه و آلمان پس از اختلافات اخیر حالا باید انگیزه جدیدی برای بهبود پیدا کند.

شولتز و بورن پس از دیدار روز جمعه خود در برلین، تلاش کردند شباهت‌ها را همچنین در برخورد با یارانه‌های صنعتی بحث برانگیز ایالات متحده برجسته کنند.

صدراعظم آلمان گفت: اول از همه، این یک چیز خوب است که جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده می خواهد با اقدامات قانون کاهش تورم (IRA) بازسازی سبز اقتصاد را ترویج کند. از سوی دیگر، البته، ما باید از انصاف در تعامل بین اروپا و آمریکا در این شرایط اطمینان حاصل کنیم.

بورن هم اظهار داشت که جاه طلبی‌های قابل ستایش برای ارائه پاسخ به شرایط اضطراری آب و هوایی نباید منجر به تحریف رقابت بین اروپا و ایالات متحده شود.

به گفته "بورن" علاوه بر گفتگوها با واشنگتن، اتحادیه اروپا همچنین باید "ابزارهای خود" را برای سرعت بخشیدن به سرمایه گذاری در انتقال انرژی و اقتصاد خنثی در قبال آب و هوا را تقویت کند". بورن گفت: من فکر می‌کنم ما در این باره با صدر اعظم آلمان دیدگاه مشترکی داریم.

با این حال، برلین و پاریس در مورد اینکه واکنش اروپا به IRA چقدر باید قوی باشد، نظرات متفاوتی دارند. امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه در حمایت از «قانون خرید اروپایی» با یارانه برای تولیدکنندگان اروپایی مبارزه می‌کند. دولت فدرال آلمان محتاط تر است و امیدوار است که بتواند مذاکرات با واشنگتن را در مورد توافق تجارت آزاد احیا کند.

بسته قانونی بایدن شامل 370 میلیارد دلار هزینه برای کمک به صنعت داخلی با فناوری‌های بدون کربن است. گذرگاه‌های محافظه‌کارانه مانند این شرط که نسبت معینی از خودروهای الکتریکی واجد شرایط باید در ایالات متحده تولید شوند، زنگ خطر را در اتحادیه اروپا به صدا درآورد.

ماکرون که هفته آینده به واشنگتن سفر می‌کند، از این بسته به دلیل نقض قوانین سازمان تجارت جهانی انتقاد کرده است. وی اخیرا با اشاره به موانع تجاری در آمریکا و چین گفت: اروپا نباید تنها جایی در جهان باشد که قانون خرید اروپایی در آن وجود ندارد.

برونو لومر، وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه هم روز سه شنبه پس از دیدار با رابرت هابک، وزیر اقتصاد فدرال آلمان در پاریس، از اتحادیه اروپا خواست تا پاسخی قوی به IRA بدهد. وی تاکید کرد: اروپا باید از منافع خود دفاع کند.

هابک هم بر اهمیت شرایط رقابت برابر تاکید کرد. این وزیر آلمانی اعلام کرد که در پاسخ به IRA آماده کمک های دولتی به اتحادیه اروپا بود. بخصوص وی خاطرنشان کرد که اروپا باید بدون توجه به آنچه ایالات متحده انجام می‌دهد، سرمایه گذاری خود را در فناوری های سبز سرعت بخشد.

"کریستین لیندنر"، وزیر دارایی آلمان هم روز پنجشنبه در پاریس با لومر دیدار کرد. پس از آن، لیندنر گفت که IRA یک "چالش بزرگ برای اقتصاد اروپا" است. وی تاکید کرد: مهم است که به دنبال گفتگو و تعمیق همکاری فراآتلانتیک باشیم.

اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان هم در رویدادی که اخیرا توسط روزنامه "زوددویچه سایتونگ" سازماندهی شد تاکید کرد که ایده توافق تجارت آزاد با ایالات متحده یک بار دیگر به دقت باید مورد ارزیابی قرار گیرد. وی تاکید کرد: چنین توافقی همیشه بهتر از یک جنگ پیشنهادی بر سر یارانه ها و تعرفه های حمایتی است، همانطور که برخی آن را نتیجه قانون کاهش تورم آمریکا می دانند.

از طرفی کریستین لیندنر، وزیر دارایی آلمان چندی پیش گفته بود اتحادیه اروپا و آمریکا نیازمند گفت‌وگویی در زمینه رفع تنش تجاری هستند که به واسطه قانون کاهش تورم آمریکا به وجود آمده است، زیرا این قانون کسب‌وکارها و صنایع اروپایی‌ها را تهدید می‌کند.

مذاکرات سخت در مورد توافقنامه تجارت آزاد ترانس آتلانتیک موسوم به TTIP پس از پیروزی "دونالد ترامپ"، رئیس جمهور سابق ایالات متحده در انتخابات سال 2016 متوقف شد. این مذاکرات هنوز در دوران بایدن از سر گرفته نشده اند.

دولت واشنگتن و کمیسیون اتحادیه اروپا یک گروه کاری در مورد یارانه های صنعتی ایالات متحده برای خنثی کردن این اختلاف ایجاد کرده اند. در محافل دولت فرانسه، تصدیق شده است که آنها در رابطه با IRA کاملاً در طول موج با آلمان و هم نظر با این کشور نیستند.

از سوی دیگر، برخی در دولت فدرال آلمان، لحن متفاوت صدای برلین و پاریس را به عنوان یک مزیت استراتژیک برای مذاکرات جاری با واشنگتن می‌دانند و بر این عقیده‌اند که اروپا به شیوه «پلیس خوب، پلیس بد» می‌تواند عواقب احتمالی را برای واشنگتن روشن کند و از طرفی دست خود برای همکاری‌های تجاری گسترده با آمریکا دراز کند.

اتحادیه اروپا «نگرانی‌هایی جدی» نسبت به این قانون داشته و می‌گوید قانون کاهش تورم در آمریکا قوانین تجارت بین‌المللی را هم نقض می‌کند.

روز دوشنبه اتحادیه اروپا اعلام کرد که دست به اقداماتی تلافی‌جویانه علیه آمریکا برای اعطای یارانه به خودروهای برقی خواهد زد زیرا باعث زیان هنگفت شرکت‌های اروپایی خواهد شد.

این امر البته مختص اروپا نیست و سایر کشورهای تولیدکننده خودروهای برقی مانند کره‌جنوبی و ژاپن هم احتمال دارد به دلیل سیاست حمایت‌گرایانه آمریکا و برای حفظ منافع خود به مقابله با این سیاست بپردازند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت