روایت "غرور مقدس" دانشمند شهید مجید شهریاری/ می‌گفت افتخار می‌کنم برای تحصیل کشورم را ترک نکردم+فیلم

روایت "غرور مقدس" دانشمند شهید مجید شهریاری/ می‌گفت افتخار می‌کنم برای تحصیل کشورم را ترک نکردم+فیلم

با وجود اینکه از لحاظ علمی در جایگاه بالایی بود اما اصلا اهل تکبر نبود اما یک "غرور مقدس" داشت. روزی به من گفت که افتخار می‌کنم یک روز هم برای تحصیل به خارج از کشور نرفتم. این جمله را با یک هیبت و غرور خاصی گفت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان ، شهید "مجید شهریاری" دانشمند فرزانه و استاد فیزیک هسته‌ای دانشگاه شهید بهشتی متولد سال 1345 در زنجان بود که متأسفانه هشتم آذر 1389 توسط دشمنان کوردل نظام و منافقین در عملیاتی تروریستی در تهران به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

وی دانش‌آموخته کارشناسی مهندسی الکترونیک از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، کارشناسی ارشد مهندسی هسته‌ای از دانشگاه صنعتی شریف و دکتری علوم و تکنولوژی هسته‌ای از دانشگاه صنعتی امیرکبیر بود. شهریاری استاد دانشگاه شهید بهشتی و از کارکنان سازمان انرژی اتمی ایران بود.

این دانشمند هسته‌ای در زمانی که کشور‌های صاحب فناوری هسته‌ای پزشکی، ایران را از نظر صفحات سوخت هسته‌ای که در تولید رادیو دارو‌ها کاربرد دارد تحریم کرده بودند، توانست با همکاری دیگر دانشمندان هسته‌ای کشورمان صفحات سوخت با غنای 20 درصد را در کشور بومی‌سازی کند و به این ترتیب یکی از مشکلات بیماری سرطانی را از بین ببرد.

نحوه شهادت این شهید بزرگوار به اینگونه بود: صبح حادثه مجید شهریاری و راننده جلو نشستند و همسر وی هم عقب ماشین نشست. پس از طی 600 متر، در بزرگراه ارتش یک موتور سیکلت به ماشین نزدیک شد و بمب را به در سرنشین خودرو متصل می‌کند و سرعت می‌گیرد و دور می‌شود که در همین حین فریاد همسر و راننده، وی را از بمب مطلع می‌کند؛ راننده و همسر او از ماشین پیاده می‌شوند و همسر او به سرعت به سمت درب سرنشین خودرو می‌رود و درب خودرو را باز می‌کند تا شهریاری را از خودرو خارج کند اما وی به خاطر گیرکردن کمربند ایمنی نمی‌تواند در زمان کم از ماشین خارج شود و بمب به روی در خودرو منفجر می‌شود و همسر او را چندین متر به عقب پرتاب می‌کند.

از این شهید بزرگوار؛ دو فرزند محسن و زهرا به یادگار مانده است. همینطور در شهریور ماه سال گذشته مادر شهید شهریاری به دلیل ابتلا به ویروس کرونا دار فانی را وداع گفت.

سریال "صبح آخرین روز" که زندگی شهید مجید شهریاری را از بدو تولد تا شهادت به تصویر کشیده بود در اوایل سال گذشته از رسانه ملی پخش شد و با بازخورد و استقبال بسیار خوبی هم مواجه شد. این سریال در 30 قسمت 45 دقیقه‌ای به کارگردانی حسین تبریزی و تهیه کنندگی مصطفی علمی‌فرد ساخته شده بود.

در همین راستا خبرنگار تسنیم گفت‌وگوی ویدئویی را با جلال بازرگان رئیس دانشگاه سراسری زنجان و دوست 24 ساله شهید شهریاری انجام داده که تقدیم به مخاطبان محترم خبرگزاری تسنیم می‌شود. بازرگان در دانشگاه امیرکبیر در مقطع کارشناسی هم خوابگاهی شهید شهریاری بود و این دوستی که از سال 65 آغاز پیدا کرده بود تا لحظه شهادت این شهید بزرگوار ادامه‌دار بود.

جلال بازرگان ابتدا ضمن ادای احترام به مقام والای شهیدان اظهار داشت: شهید شهریاری یک فرد بسیار مؤدب و متواضع بود و فضائل اخلاقی و انسانی وی همه را چه داخل و چه خارج دانشگاه جذب خود می‌کرد. ادب، تواضع، خیرخواهی از ویژگی‌های بارز این شهید بود.

وی افزود: از نظر معنوی و اعتقادی بسیار قوی بود و از سیره نبوی و اهل بیت عصمت و طهارت (ع) اطلاع داشت و اعتقادات و اطلاعاتش از مبانی دینی سطحی و کم عمق نبود چرا که از دوران ابتدایی تا زمان شهادتش مطالعات گسترده‌ای از کتاب‌های دینی و مراجع تقلید داشت.

رئیس دانشگاه سراسری زنجان تصریح کرد: بنده از آنجایی که ارتباط بسیار نزدیکی با شهید داشتم کاملاً در جریان هستیم که این شهید بزرگوار بر روی این کتاب‌های دینی وقت می‌گذاشت و بر روی آیات و روایت تأمل می‌کرد. از سوی دیگر این شهید بزرگوار به اشعار حافظ و شعرهایی که بوی مبانی عرفانی را داشت، علاقه زیادی داشت.

وی در ادامه از علاقه شدید شهید شهریاری به هیئت و مراسمات عزاداری امام حسین (ع) سخن گفت و افزود: شهید شهریاری از حضور در هیئت و جلسات عزاداری امام حسین (ع) و حضرت فاطمه (س) لذت می‌برد. به قدری این شهید بزرگوار به حوزه مذهبی علاقه‌مند بود که یکی از دوستان مشترک ما عنوان می‌کرد که مجید باید آیت‌الله بشود. بعدها این شهید بزرگوار که تشکیل خانواده دادند ایام فاطمیه (س) را در منزلشان برپا کردند. البته این شهید بزرگوار به این موضوعات قانع نبود و بعد از اینکه وضعیت مالی خوبی پیدا کرد، دستگیری از نیازمندان را برای خود یک تکلیف می‌دانست.

بازرگان افزود: ما سه ترم بعد نسبت به شهید شهریاری وارد دانشگاه امیرکبیر شدیم. البته رشته ما با این شهید متفاوت بود ولی با وی هم خوابگاهی بودیم. شهید شهریاری در رشته مهندسی برق تحصیل می‌کرد و رشته بنده مهندسی عمران بود. شهید شهریاری ارشد را در صنعتی شریف خواند و مجدداً در مقطع دکتری به دانشگاه امیرکبیر برگشت و با این حال بنده در سه مقطع در امیرکبیر بودم و همین طولانی شدن تحصیلاتمان سبب شد که دوستیمان روزبه‌روز قوی‌تر شود.

وی ادامه داد: خوابگاهمان در خوابگاه گلشن دانشگاه امیرکبیر تقاطع کریم‌خان و حافظ بود. در این خوابگاه خاطرات بسیار زیادی داشتیم. دقیقاً دوستی ما هم به خاطر هم‌شهری بودن از همان اوایل تحصیل بنده آغاز شد.

رئیس دانشگاه سراسری زنجان اضافه کرد: اکثراً نمازهای مغرب را در مسجد حضرت امیر(ع) واقع در کارگر شمالی اقامه می‌کردیم. امام جماعت مسجد آیت‌الله علوی بودند و از نشست‌ها و کلاس‌های درس ایشان و بسیاری از سخنرانان دیگر بهره‌مند می‌شدیم. در داخل دانشگاه هم هنگام ظهر در ایام مبارک ماه رمضان، حجت‌الاسلام حسین انصاریان در مسجد حضور می‌یافت و از درس‌های اخلاق این عالم بزرگوار بهره‌مند می‌شدیم.

وی اضافه کرد: به طور کلی شهید شهریاری فضائل اخلاقی بسیار زیادی داشت؛ به عبارتی دیگر کلام اهل بیت (ع) را کاملاً متوجه می‌شد و در عین اینکه متواضع، مستعد بود بسیار عامل بود و به آیات و روایات قرآنی عمل می‌کرد. سعی می‌کرد از این لحظه به لحظه عمرش ، کامل استفاده کند و به نظر بنده شهید شهریاری می‌تواند بعنوان یک الگوی بسیار موفق جهت معرفی نسل دانشجوی امروزی مطرح شود.

رئیس دانشگاه سراسری زنجان در ادامه گریزی به بُعد علمی شهید شهریاری اشاره کرد و گفت: شهید شهریاری در بُعد علمی در جهان یک فرد شناخته شده و مطرحی است. او چیزی از دانشمندان دیگر خود کم نداشت و توانست در کشورش وقتی که مردمش به آن نیاز داشت، بار سنگینی را از دوش مردم و نظام بردارد و به خاطر همین موضوع بود دشمنان این شخصیت را شناسایی کردند و تصمیم گرفتند که وی را حذف فیزیکی کنند. ولی واقعیت این است که اینگونه شخصیت‌های برجسته با حذف فیزیکی، حذف نمی‌شوند و دانشجویان بسیاری راه این شهید را ادامه دادند.

وی در ادامه به شخصیت شهید شهریاری اشاره کرد و گفت: شهید شهریاری یک شخصیتی داشت که جاذبه‌اش کم‌نظیر بود. وی هیچ‌گاه اهل غرور و تکبر نبود حتی در زمانی که به یک دانشمند تراز اول در کشور تبدیل شده بود. ولی در جای خودش "غرور مقدس" داشت. بنده یادم هست که روزی این شهید گفت که من افتخار می‌کنم یک روز هم برای تحصیل در خارج از کشور پا نذاشتم. این جمله را با یک هیبت و غرور می‌گفت.

کمک به رزمنده‌های دفاع مقدس

بازرگان ، پرتلاشی و پرتوانی را یکی دیگر از شخصیت‌های شهید شهریاری توصیف کرد و گفت: شهید شهریاری برای اطرافیان خود "پرمنفعت" بود و برای همه خیرش می‌رسید. به طور مثال در دوران کارشناسی در دانشگاه در اواسط دهه 60 بسیار به درس رزمنده‌های دفاع مقدس کمک می‌کرد.

وی گفت: شهید شهریاری می‌تواند یک الگوی به تمام معنا برای جوانان و دانشجویان باشد. باید بتوانیم این شهید بزرگوار که دارای مرتبه علمی بسیار زیادی در جهان بود را به نسل جوانمان معرفی کنیم.

 

شهدای هسته‌ای ,

 

اعتقاد به شعار "ما می‌توانیم"

وی توصیه‌ای هم به جوانان و دانشجویان کرد و گفت: درس خواندن هدف اصلی نیست بلکه درس می‌خوانیم که به هدف بلندتری برسیم. شهید شهریاری همواره علاقه زیادی به خدمت به کشور داشت و هدف شهید شهریاری از تحصیل، کسب درآمد و داشتن شغل نبود بلکه هدف والاتری از این اهداف داشت. این شهید توانست عیناً شعار "ما می‌توانیم" را اجرا کند و به خاطر همین بود که خداوند به وی عزت داد.

رئیس دانشگاه سراسری زنجان افزود: بیش از 80 سال است (شاید 100 سال هم بشود) در علوم جدید در کشور دو نگاه وجود دارد. یک نگاه این است که ما در کشور نمی‌توانیم کاری کنیم و هرکار علمی که بخواهیم انجام بدیم باید به خارج وابسته بشویم. البته بعد از انقلاب هم برخی رجل سیاسی و مسئولان از این حرفا می‌زدند. ولی یک نگاه دیگر این بود که نظام، انقلاب، امام راحل و رهبر معظم انقلاب به آن اعتقاد دارند این است که "ما می‌توانیم". یعنی اینکه می‌توانیم کاری کنیم که در نوع خود بی‌نظیر و یا کم‌نظیر باشد. به اعتراف دوست و دشمن ، شهید شهریاری "ما می‌توانیم" را در اعلی‌ترین حالت ممکن انجام داد. هوش و سواد و علم و توفیقات وی ناشی از اعتقاد و خودباوری دینی شهید شهریاری بود.

این مسئول در پایان در خصوص اطلاع‌رسانی شهادت شهید بزرگوار گفت: در دانشگاه بودیم که یکی از اساتید به بنده اطلاع داد که مجید شهریاری شهید شد و بسیار ناراحت و غمگین شدم که همچین دوستی را از دست دادم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon