بررسی جو یک سیاره فراخورشیدی بسیار داغ با تلسکوپ "جیمز وب"
مشاهدات جدید از سیاره فراخورشیدی بسیار داغ WASP-۳۹b با "جیمز وب" تصویر واضحتری از سیاره فراخورشیدی ارائه کرده است که وجود سدیم، پتاسیم، آب، دی اکسید کربن، مونوکسیدکربن و دی اکسید گوگرد را در جو سیاره نشان میدهد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، یکی از کارهای بزرگی که تلسکوپ فضایی "جیمز وب" وعده تحقق آن را داده است، توانایی بررسی سیارات فراخورشیدی با جزئیات بیشتر از قبل است.
جیمز وب قبلاً از نخستین سیاره فراخورشیدی خود تصویربرداری کرده و نخستین تشخیص دیاکسیدکربن را در جو سیاره فراخورشیدی انجام داده است اما اکنون ستارهشناسان از این تلسکوپ برای مشاهده عمیقتر به جو سیاره WASP-39 b استفاده کردهاند.
وب از ابزارهایی به نام طیفسنج استفاده میکند که نور را به طول موجهای مختلف تجزیه میکند تا ببیند کدام یک توسط مولکولهای مختلف در جو جذب شدهاند. این به محققان اجازه میدهد تا طیفهای جو سیاره را ببینند و به آنها بگویند چه عناصری وجود دارند که محققان آن را "تغییر بازی" برای مطالعه سیارات فراخورشیدی توصیف میکنند.
مشاهدات جدید از WASP-39b با "جیمز وب" تصویر واضحتری از سیاره فراخورشیدی ارائه کرده است که وجود سدیم، پتاسیم، آب، دی اکسید کربن، مونوکسیدکربن و دی اکسید گوگرد را در جو سیاره نشان میدهد؛ تصویر این هنرمند همچنین تکههای تازه کشف شده از ابرهای پراکنده در سراسر سیاره را نشان میدهد.
این سیاره بسیار داغ است و هر چهار روز یک بار به دور ستاره میزبان خود میچرخد. در جو، محققان آب پیدا کردند و در یافته قبلی خود وجود دی اکسید کربن را تأیید کردند اما از همه مهمتر این است که آنها برای نخستین بار دی اکسید گوگرد را کشف کردند.
یادگیری در مورد اتمسفر یک سیاره فراخورشیدی نه تنها برای درک سیاره به شکل کنونی بلکه برای درک چگونگی شکلگیری آن در گذشته نیز مهم است.
یکی از محققان در بیانیهای میگوید: «لحظهای که برای نخستین بار نتایج تجزیه و تحلیل خود را دیدم احتمالاً هیجانانگیزترین لحظه زندگی حرفهای من تا به امروز بود. تحقیقات بر روی سیاره WASP-39b نشان میدهد که این سیاره با ادغام متوالی با اجسام کوچکتر جمعآوری شده و تشکیل آن در ابتدا دور از ستاره مرکزی اتفاق افتاده است.
انتهای پیام/