اشتغالزایی بسیج جامعه زنان خراسان رضوی در ۷۳ مرکز کارآفرینی
مسئول بسیج جامعه زنان خراسان رضوی، گفت: در حوزه اشتغالزایی بانوان توانستیم ۷۳ مرکزکارآفرینی بانوان را در سطح استان راهاندازی کنیم.
رویا حیدر زاده در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدساظهارداشت: در راستای اشتغالزایی 73 مرکز کارآفرینی بانوان توسط بسیج جامعه زنان در سطح استان راه اندازی شده است.
وی افزود: سال گذشته 57 مرکز کار آفرینی داشته ایم که در حال حاضر به 73 مرکز رسیده است، مراکز کارآفرینان و افراد جویای کار، زنان سرپرست خانوار، بی سرپرست، و بد سرپرست که نیازمند اقدامات توانمندسازی در حوزه اقتصاد هستند را شناسایی کرده و کار آفرینی را توسعه دادهاند و بانوان جویای کار دارای کار و درآمد ثابت میشوند.
حیدرزاده ادامه داد: بخشی از این افراد با آموزش و توانمندسازیهایی که با محیط بومی و محلی که توسط بانوان در سطح محلات انجام میشود، میتوانند خودکفا شوند و با اقدامات تسهیلگری از طریق ردههای داخلی سپاه امام رضا (ع)، بسیج سازندگی و جایگاههای مختلف که دست اندکار هستند،میتوانند تسهیلات را دریافت کنند.
ایجاد 2000 شغل ثابت برای بانوان توسط بسیج جامعه زنان خراسان رضوی
مسئول بسیج جامعه زنان خراسان رضوی، عنوان کرد: تا پایان سال گذشته 57 مرکز کارآفرینی داشتیم که در این مراکز بیش از د2هزار شغل ثابت برای بانوان ایجاد شد و بیش از 6هزارنفر شغل نیز به صورت غیر ثابت و به صورت مقطعی فعالیت داشتند.
وی اشاره کرد: در حال حاضر این 57 مرکز کارآفرینی به 73 مرکز ارتقا پیدا کرده است که برخی از اینها در هفته بسیج راه اندازی شده اند و 3 مرکز آن در مشهد راه اندازی شده است که به بحث کار آفرینی و توسعه مشاغل خانگی و نیز خانواده محور می پردازد و میتواند؛ برای سطح محلات موثر باشد.
وی افزود: در هفته بسیج بخشی از اقدامات بسیج جامعه زنان توجه به مباحث فرهنگی،تجلیل و تقدیر از بانوان بسیجی، برگزاری مراسم متعدد با الگوهای برتر در سطح محلات، مراسمات با تکریم هفته بسیج و حوزه زنان انجام شده است.
حیدرزاده در خصوص خدمت رسانی گروههای جهادی نیز عنوان کرد: در محلات اقداماتی انجام شده است، گروه جهادی محله محور تا جغرافیا محور که کار هجرت را دارند و از منطقه خود به مناطق محروم می روند و خدمات فرهنگی و اجتماعی را انجام میدهند.
مسئول بسیج جامعه زنان خراسان رضوی ادامه داد: در هفته بسیج حمایت از خانواده زندانیان نیز در دستور کار ما قرار گرفته بود که جزو محورهای خدمترسانی در محله است و گروههای جهادی خدمترسان در محله فعال شدند؛ همچنین کمکهای مومنانه که از زمان کرونا این خدمات انجام شده و همچنان ادامه دارد.
وی افزود: در بحث جهاد تبیین یک نقشه راه ارائه کرده ایم و با توجه به تمام اقدامات که انجام میشود در حوزه مادران و دختران لازم است نسبت به مسائل تخصصی خود اول نگاه تبیینی داشته باشند و بتوانند جایگاه خودشان و فهم درست نسبت به موضوع داشته باشند.
حیدرزاده ادامه داد: تمام مباحث جهاد تبیین در دو بخش دسته بندی شده است؛ بحث زن و خانواده که نسبت به نقش آفرینی موضوعات تخصصی که توسط شبکه مربیان انجام میشود و مسائل روز جامعه که به صورت بخش عمومی در دستور کار قرار گرفته و آن نیز مورد توجه است و این دو دسته در دو لایه نخبگانی و مردمی به صورت تبیینی انجام میشود.
مسئول بسیج جامعه زنان خراسان رضوی عنوان کرد: لایه نخبگانی در سطح خود و با استفاده از اساتید و افراد نخبه در لایههای مختلف اقشار بانوان صورت میگیرد در لایه مردمی نیز با استفاده از افراد نخبه با تبیین و روشنگری؛ برای عموم مردم در دستور کارقرار گرفته و در حال انجام است.
وی یادآور شد: در بحث سبک زندگی موضوع اشتغال بانوان مطرح است و با توجه به جنگ اقتصادی در سطح جامعه و تحریمهایی که به کشور تحمیل شده است و در این سالها ما به عنوان اقتصاد مقاومتی اقداماتی انجام دادیم و یکی از کارهایی که انجام گرفته است، توسعه مشاغل خانگی و خانواده محوربوده که به صورت خاص به آن توجه شده است.
حیدرزاده افزود: در بحث جهاد تبیین به عنوان مسئول جامعه زنان استان چند برنامه تخصصی را در قالب پخش زنده داشتم که در لایه نخبگانی و عموم با موضوعات متعدد تحت عنوان موضوعات تخصصی حوزه زنان برگزار شد.
مسئول بسیج جامعه زنان خراسان رضوی گفت:در حوزه فرهنگی دختران؛ بحث هویت دختران و ارزشمند بودن دختران مطرح است لذا لازم است با مهارت های ارتباطی خودشان آشنا شوند؛برای دختران در قالب پاتوقهای مختلف کارگاهها و دورههای توانمند سازی متفاوت در دستور کارقرار گرفته شده است و دخترانی که در برنامههای ما شرکت میکنند میتوانند در زمینه ارتقای مهارتهای خود در سطح جامعه نقش آفرینی کنند.
حیدرزاده ادامه داد:در رابطه با بانوان و نقش آفرینی آنان در خانواده چند برنامه داریم یک سری برنامه در حوزه ازدواج و تشکیل خانواده است و یک سری دوره های کارگاهی مهارت افزایی بانوان در دستور کار است.
وی با اشاره به مهارت همسرداری و ازدواج آگاهانه بیان کرد: در حوزه ازدواج با استفاده از ظرفیتهای محلی و افرادی که در حوزه ازدواج دغدغه دارند به صورت میدانی و تخصصی فعال هستیم؛ هستههای پیوند مهر با موضوع تشکیل خانواده، احیای سنت حسنه واسطه گری در امرخیر را در دستور کار دارند و همه اینها آموزش دیده اند و برایشان دوره های توانمندسازی شبکه ای در حال انجام است، تا بتوانند آموزش موثر را به شکل تخصصی را داشته باشند و ازدواج تاثیر گزاری انجام دهند.
مسئول بسیج جامعه زنان خراسان رضوی عنوان کرد:مشاوره قبل ازدواج نیز به منظور ازدواج آگاهانه و پس از آن مهارتهای همسرداری انجام میشود و در مرحله بعد دوره توانمند سازی همسران و مادران را داریم؛ همچنین مهارتهای تربیتی و ارتباط موثر همسران با فرزندان در قالب کارگاه های آموزشی در دستورکار پایگاهها و مساجد محلات است.
8 درصد از ازدواج های استان توسط ردههای بسیج صورت گرفته است
وی خاطرنشان کرد: برای پیشگیری از سقط جنین نیز خدمات متعدد را داریم از جمله خدمات مشاوره ای و خدمات حمایتی که مورد توجه قرار گرفته و توفیقاتی را در این زمینه داشته ایم و بر اساس بررسیها و نظارتهایی که انجام شده است؛ اقدامات قابل توجه بوده و در سال 1400 موفق شدیم نزدیک به 8 درصد ازدواج های استان را توسط رده های بسیج جامعه زنان و ازدواج جوانان در محلات رقم بزنیم.
حیدرزاده تصریح کرد: در بحث پیشگیری از طلاق توانستیم نزدیک به 7 درصد از طلاق های استان را پیشگیری کنیم و در بحث فرزند آوری نیز نزدیک به 9 درصد از فرزندهایی که متولد شدند به واسطه آگاهی رساندن رده های بسیج جامعه زنان بوده است.
مسئول بسیج جامعه زنان خراسان رضوی اظهارکرد: در بحث سبک زندگی ایرانی اسلامی مباحث مختلف مانند جریان سازی، نقش آفرینی، تقویت هویت زن، برجسته سازی زنان موفق در اجتماع، ترویج و احیا سبک زندگی ایرانی اسلامی در دستور کار ما قرار دارد و برای هرکدام از این زمینهها برنامه جامعی داریم.
انتهای پیام/282/.