کاشت گندم و جو در خراسان رضوی با طرح الگوی کشت

کاشت گندم و جو در خراسان رضوی با طرح الگوی کشت

معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی از کاشت گندم و جو در این استان با اجرای طرح الگوی کشت خبرداد.

غلامحسین ساربان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از مشهدمقدس درباره  لزوم  اجرای الگوی کشت در خراسان رضوی اظهارداشت: 50 سال است که به دنبال تدوین و اجرای الگوی کشت هستیم اما به آن نرسیدیم چرا که 98 درصد کشاورزی در ایران متعلق به بخش خصوصی است و اجرای الگوی کشت با دستور امکان پذیر نیست.

وی افزود:در سال های گذشته بیش از 200 هزار هکتار از اراضی زراعی آبی خراسان رضوی کاهش یافته و به سمت محصولاتی رفته‌ایم که به ازای هر مترمکعب آب، درآمد بیشتری تولید می‌کنند؛ برای مثال از سطح زیر کشت  گندم و جو و سایر محصولات این چنینی کاسته شده و به سمت توسعه 95 هزار هکتاری مزارع پسته و 56 هزار هکتاری زعفران، حرکت کرده است. همچنین حدود 50 هزار هکتار از سطح زیر کشت به علت کنتورگذاری و کنترل سطح برداشت آب کاهش یافته است.

معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در خصوص ابلاغ جزئیات الگوی کشت گفت: امسال الگوی کشت در زراعت به ما ابلاغ شده و قرار است سال آینده الگوی کشت برای باغ ها هم تدوین و اجرا شود.

ساربان ادامه داد: در گندم باید از 127 به 115 هزار هکتار برسیم و همچنین به سمت کشت جو برویم تا بتوانیم نیاز دام استان را تامین کنیم. در کشت کلزا از 2500 هکتار باید به 12 هزار و 500 هکتار برسیم. در چغندرقند از 20 هزار هکتار باید به 17 هزار هکتار برسیم و در محصول پنبه باید به 25 هزار هکتار برسیم.

وی اظهارکرد: شدیدترین تغییرات را در حوزه محصولات جالیزی خواهیم داشت که برنامه ریزی شده است از سطح زیر کشت خربزه 10هزار  و از سطح زیر کشت هندوانه 4 هزار هکتار کم و به جای آن روی توسعه حبوبات، ذرت و علوفه کار شود.

ساربان درباره ابزارهایی که باعث تشویق و کنترل کشاورزان برای رعایت الگوی کشت می‌شود،بیان‌کرد:اولین ابزار قیمت است و درگندم شاهد قیمت‌گذاری خوبی هستیم چرا که اعتقاد داریم همان هزینه ای که به خارجی‌ها برای واردات داده می‌شود اگر در داخل هزینه شود، امکان تولید خیلی از محصولات وجود خواهد داشت.

معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی تصریح کرد:دومین ابزار نهاده و بذر است چرا که یارانه 70درصدی در این زمینه وجود دارد. سومین ابزار ما برای ایجاد جذابیت در رعایت الگوی کشت، موضوع کشت قراردادی است؛ آب بها و برق بها، چهارمین ابزاری است که برای ما تعریف شده است به طوری که قیمت آب و برق برای کشاورزان با توجه به کشت محصولات مختلف، متفاوت خواهد بود و البته آخرین ابزاری که در این راستا مشخص شده، موضوع تعرفه هاست.

وی درباره زمان اجرای الگوی کشت اظهارداشت: الگوی کشت دو محصول گندم و جو به ما ابلاغ شده و ما در این موارد الگوی کشت را اجرا می‌کنیم و در محصولات دیگر، در آینده نزدیک این امکان محقق خواهد شد و پیش بینی می‌شود حدود 10 میلیون تن به تولیدات کشاورزی در کشور افزوده شود.

انتهای پیام/282/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
گوشتیران
triboon