درخواست بایدن از دادگاه عالی برای توقف حکم علیه بخشودگی وامهای دانشجویی
پس از آنکه دادگاه عالی آمریکا با برگزاری جلسه استماع مربوط به طرح بایدن برای بخشودگی وامهای دانشجویی موافقت کرد، دولت از این دادگاه خواست تا حکم دوم برای توقف این طرح را لغو کند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، پس از آنکه دادگاه عالی آمریکا با برگزاری جلسه استماع مربوط به طرح بایدن برای بخشودگی وام های دانشجویی موافقت کرد، دولت بایدن از این دادگاه خواست تا حکم دوم برای توقف این طرح را لغو کند.
براساس این گزارش، دولت از دادگاه عالی خواست تا حکم قاضی مارک پیتمن از دادگاه منطقه ای تگزاس مبنی بر لغو طرح بایدن برای بخشودگی میلیاردها دلار وام دانشجویی را متوقف کند.
دادگاه منطقه ای ناحیه هشتم سنت لوئیس، روز 14 نوامبر اعلام کرد که مقامات ایالت های آیووا، آرکانزاس، میسوری، کانزاس، نبراسکا و کارولینای جنوبی طی دادخواستی کتبی خواستار بررسی روند طرح بایدن شده و اعلام کرده اند که دولت در ارائه این طرح، پا را از گلیم خود فراتر گذاشته است.
براساس این طرح که در ماه اوت از سوی بایدن مطرح شد، بازپرداخت 10 هزار دلار وام دانشجویی برای افرادی با درآمد کمتر از 125 هزار دلار یا خانواده هایی با درآمد کمتر از 250 هزار دلار لغو خواهد شد.
قاضی ایمی برت از دادگاه عالی آمریکا بار دیگر از مسدود کردن طرح جو بایدن برای بخشودگی میلیاردها دلار وام دانشجویی خودداری کرد.
این قاضی آمریکایی زمانی این تصمیم را گرفت که دو وام گیرنده از ایالت ایندیانا در دادخواستی، خواستار مسدودکردن طرح رئیس جمهور شده بودند، در حالی که دادگاهی در سطح پایین تر نیز اقدام به برداشتن این مسدودی در یک پرونده متفاوت کرده بود.
پیش از این نیز این قاضی آمریکایی در 20 اکتبر، درخواست مشابهی را که در ایالت ویسکانسین مطرح شده بود، رد کرده بود.
پیش از آن نیز دادگاه تجدیدنظر در آمریکا، به طور موقت طرح جو بایدن برای بخشودگی میلیاردها دلار وام های دانشجویی را مسدود کرد. براساس این حکم رسمی، دولت بایدن نمی تواند تا زمانی که دادخواستی علیه این طرح مطرح شده، آن را اجرا کند.
اداره بودجه کنگره اعلام کرد این برنامه در سه دهه آینده بیش از 400 میلیارد دلار برای دولت هزینه دارد.
بسیاری از وام گیرنده ها به خاطر بدهی دانشجوییشان بار سفر می بندند و از آمریکا فرار می کنند و به کشورهایی میروند که هزینه زندگی در آنها پایین تر است و طلبکاران قدرت کمتری رویشان دارند. گرچه هیچ آمار رسمی از تعداد افرادی که به خاطر بازپرداخت وام دانشجویی از آمریکا فرار کردند وجود ندارد، ولی وامگیرندگان داستان های خود را در شبکه های مجازی و وب سایت های شخصی به اشتراک میگذارند.
بدهی دانشجویی در آمریکا در دهه گذشته سه برابر شده و تا سال 2022 به دو تریلیون دلار می رسد. در همین حین درآمد فارغ التحصیلان با توجه به افزایش تورم در چند دهه گذشته ثابت مانده است.
طبق اطلاعات وزارت آموزش آمریکا، نیمی از دانشجویان وامگیرنده حتی یک دلار هم بدهی خود را پس از پنج سال پرداخت نکرده اند.
گرچه وزارت آموزش آمریکا نمیتواند از درآمد کسی که در خارج از آمریکا کار می کند بدهی اش را کسر کند، ولی وقتی نوبت به گرفتن بدهی ها برسد، 15درصد مزایای تامین اجتماعی آنها را در بر می گیرد .با مهاجرت وام ها از بین نمیروند.
بسیاری از این دانشجویان فراری در کشورهای دیگر شرایط بهتری برای زندگی دارند ولی آرزو می کنند بتوانند بدون ترس به آمریکا برگردد.
انتهای پیام/