تداوم حملات ترکیه انتقاد محافل داخلی عراق را به همراه داشت
ادامه حملات ترکیه به عراق مجددا این بحث را در محافل عراقی ایجاد کرده است که این حملات با کدام دستاویز از سوی آنکارا انجام میشود.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، موضوع نقض حاکمیت عراق از سوی ترکیه به بهانه حضور مخالفانش موضوعی مورد اهتمام در عراق است.
بغداد الیوم در گزارشی اعلام کرده است که وزارت خارجه عراق هرگونه توافق با ترکیه یا اساس حقوقی که به آنکارا اجازه نفوذ به عراق بدهد را رد کرده است.
بر اساس این گزارش، وزیر خارجه عراق تاکید کرده است: هر آنچه درباره توافقی گفته شده است که به ترکیه اجازه ورود به شمال عراق بدهد، کاملا نادرست است. طرف ترکیهای به تداوم نقض حاکمیت عراق میپردازد آنهم بدون اینکه پشتوانه حقوقی داشته باشد یا توافقی میان دو کشور در این زمینه وجود داشته باشد. آنها به ماده 51 منشور سازمان ملل درباره دفاع از خود استناد میکنند که آنهم بدون موافقت رسمی عراق قابلیت اجرایی ندارد.
این رسانه عراقی آورده است: عراق همه موارد نقض حاکمیت خود از سوی ترکیه را در پارلمان مورد بحث و بررسی قرار داده است و این به عراق اجازه تحرک دیپلماتیک را میدهد. در سال 2009 پارلمان عراق طبق مصوبهای، هر آنچه به ترکیه اجازه ورود به عراق را می دهد، ملغی اعلام کرد.
«علی البیدر» تحلیلگر عراقی در این زمینه تاکید کرد: توافق امضا شده با ترکیه توافقی محدود، و تاریخ مصرف آن هم تمام شده است. نظام کنونی عراق ملزم به رعایت توافقات رژیم سابق نیست به ویژه آنچه مربوط به حاکمیت عراق میشود.
وی افزود: عراق باید مانع تحرکات «پ ک ک» عراق شود تا بهانه از ترکیه برای دخالت در امور داخلی عراق گرفته شود.
رسانه عراقی مینویسد: طرف ترکیهای بهانههای مختلفی را دستاویز قرار میدهد، اما کدام معاهده اجازه بمباران غیرنظامیان بیگناه به بهانه مقابله با پ ک ک عراق را می دهد؟
عامل احداث پایگاه «زلیکان» چه فردی بود؟
از سوی دیگر «عباس الشبکی» عضو ائتلاف فتح عراق به علت ایجاد پایگاه «زلیکان» و رخنه نیروهای ترکیه به داخل اراضی عراق اشاره کرد و آنرا با هماهنگی استاندار اسبق نینوا دانست.
وی افزود: دربحبوجه حضور داعش و تسلط آن بر موصل، نیروهای ترکیه پایگاه زلیکان را احداث کردند که از آن برای رخنه در داخل عراق استفاده میکنند. این پایگاه با وجود پیروزی عراق بر داعش و عدم نیاز به نیروهای ترکیه در اراضی عراق همچنان به فعالیت خود ادامه می دهد.
این عضو ائتلاف فتح عراق گفت: دولت وقت عراق خواستار خروج نیروهای ترکیه شد اما آنکارا مخالفت کرد و بدون اجازه دولت عراق پایگاه را احداث کرد. احداث این پایگاه و ورود نیروهای ترکیه به نینوا با هماهنگی و موافقت آثیل النجیفی استاندار اسبق نینوا رخ داد و این فرد عامل حضور نیروهای ترکیه در خاک عراق است.
«غیاث السورجی» از رهبران اتحادیه میهنی کردستان عراق هم گفت: جنگندههای ترکیه همچنان به حملات خود به مناطق شمال عراق ادامه می دهند.
وی افزود: جنگندههای ترکیه همچنان روستاها و مناطق غیرنظامی را در استانهای دهوک و سلیمانیه هدف قرار می دهند که بر اثر این حملات شماری از غیرنظامیان بی گناه جان باختهاند که بیشتر آنها را زنان و کودکان تشکیل می دهند.
السورجی تاکید کرد: محکومیت و ابراز انزجار از سوی اردوغان رئیس جمهور ترکیه مورد بی توجهی قرار میگیرد.
یادآور میشود که ساعاتی قبل، رسانه های عراقی از حمله راکتی به پایگاه «زلیکان»، محل استقرار نیروهای نظامی ترکیه در شمال عراق خبر دادند.
به گزارش بغداد الیوم، گروهی تحت عنوان «لواء أحرار العراق»، مسئولیت حمله به پایگاه نظامی ترکیه در استان نینوا را برعهده گرفت.
این گروه اعلام کرد که با 4 راکت از نوع گراد این پایگاه را هدف حمله قرار داده است.
از سوی دیگر در جدیدترین حمله ترکیه به عراق یک مقام محلی در استان سلیمانیه عراق خبر داد که در حمله هوایی به کوههای «آسوس» در منطقه «ماوت» چند تن کشته و زخمی شدهاند.
«کامران حسن»، فرماندار «ماوت» در استان سلیمانیه، تأکید کرد که در حمله هوایی به این منطقه چند تن کشته و زخمی شدهاند.
او گفت که هنوز مشخص نیست که حمله با پهپاد انجام شده یا با جنگنده.
«کامران حسن» افزود که قربانیان «افراد غیر نظامی از روستای «گامیش» بودهاند که مشخص نیست برای چه منظوری به این منطقه رفته بودند».
وی افزود که دقیقا مشخص نیست که عامل حمله کیست اما ترکیه بارها به همین طریق این منطقه را بمباران کرده است.
روزنامه «النهار» نیز به نقل از یک منبع امنیتی تأکید کرد که این حمله توسط جنگندههای ترکیه انجام شده است.
این منبع امنیتی گفت که جنگنده ترکیهای این منطقه را 5 بار بمباران کرد و در این بمبارانها 3 تن زخمی و یک تن مفقود شدند.
انتهای پیام/