دادستانها و قضات باید قانون حفاظت از خاک اجرایی کنند + تصویر
معاون قضایی دادستان کل کشور در پیشگیری از جرم قوانین حفاظت از خاک با بیان اینکه عدم حفاظت از خاک زمینه، چرخه کشاورزی و امنیت غذایی را با چالش روبهرو کرده است، گفت: دادستانها و قضات باید نسبت به صدور احکام در زمینه قانون حفاظت از خاک توجه کنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر ، غلامعباس ترکی ظهر امروز در همایش بینالمللی روز جهانی خاک در بندر سیراف، اظهار داشت: در موارد حفاظت همواره با تعارض ماهوی بین توسعه و صنعت و حفاظت از محیط زیست مواجه هستیم و این تعارض نیاز به یک نظام حکمرانی منسجم دارد.
وی با بیان اینکه در زمینه حفاظت از خاک، با مسئله مدیریت پسماند در شهرها و طبیعت مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: این زمینه، چرخه کشاورزی و امنیت غذایی را با چالش روبهرو کرده است.
معاون قضایی دادستان کل کشور ادامه داد: در این زمینه با چالشهایی مانند هدررفت منابع، کاهش مستمر کیفیت خاک در زمینه کشاورزی و منابع طبیعی، عدم اجرا درست طرحهای آبخیزداری، مدیریت ناصحیح در مراتع، عدم اصلاح قوانین در زمینههای حد نگاری اراضی ملی و منابع طبیعی و کشاورزی، اجرا سند ملی آمایش سرزمین و دیگر موارد مواجه هستیم.
غلامعباس ترکی اضافه کرد: قانون حفاظت از خاک بسیار قوانین خوبی را در خود دارد که باید نسبت به اجرا آن توجه جدی داشته باشیم، به همین دلیل دادستانها و قضات در سراسر کشور باید نسبت به اجرا این قانون توجه دقیق و جدی داشته باشند.
وی در ادامه گفت: ما در دادستانی کل کشور نسبت به قوانین محیط زیست توجه دقیق داریم و باید به طور خاص در قانون مدیریت پسماند و هوای پاک، برخی موارد اصلاح و همچنین بروزرسانی شود.
معاون قضایی دادستان کل کشور در حقوق عامه و پیشگیری از جرم در انتهای سخنرانی خود نیز گفت: سازمان حفاظت محیط زیست کشور باید سازوکارهای اجتماعی در زمینه مسئولیتهای اجتماعی صنایع بزرگ را گوشزد کند تا با از بین بردن ایجاد زمینههای آلایندگی، از خاک و هوا محافظت شود.
ترکی اضافه کرد: امنیت زیست محیطی یک موضوع جمعی و منطقهای است و باید راهبردهای مشترک با کشورهای منطقه و همکاریهایی از کشورهایی حاشیه خلیج فارس داشته باشیم .
همایش ملی حفاظت از خاک، صنعت و امنیت غذایی آغاز به کار کرد
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر در این همایش اظهار داشت: اهمیت توجه به حفاظت از خاک و نقش صنایع و حراست از امنیت غذایی، یکی از مهمترین برنامههای حفاظتی است.
فرهاد قلینژاد ادامه داد: برگزاری این همایش ملی در استان بوشهر، نشان دهنده توجه به این ضرورت و اهمیت حفاظت از خاک و مسائل زیست محیطی است.
برپایی نمایشگاه زیست محیطی سمنها و شرکتهای دانشبنیان
در حاشیه محل اصلی همایش، نمایشگاهی از فعالیتهای سمنهای زیست محیطی و شرکتهای دانشبنیان نیز برگزار شده که به ارائه دستاوردهای خود در زمینه حفاظت از خاک میپردازند.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس هم از اهمیت حضور صنایع در حفاظت از خاک سخت گفت و افزود: این همایش کاری بسیار ارزشمند در زمینه خاک و نقش صنایع در حفاظت از امنیت غذایی است.
راهاندازی مرکز پایش فراگیر محیط زیست در منطقه پارس جنوبی
سخاوت اسدی بیان کرد: در این راستا سال گذشته همایشی از طرف سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس برگزار شد و با تمهیداتی برای رفع مخاطرات زیست محیطی انجام و بخش وسیعی از مواد شیمیایی خطرناک DSO دپو شده از منطقه خارج شد.
وی از راهاندازی مرکز پایش فراگیر محیط زیست در منطقه پارس جنوبی خبر داد و خاطر نشان کرد: در حاشیه این همایش تفاهمنامهای برای راهاندازی مرکز پایش فراگیر محیط زیست منطقه پارس با اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر امضا میشود.
13 مقاله برای ارائه در همایش بینالمللی حفاظت از خاک، صنعت و امنیت غذایی پذیرش شد
مسئول کمیته پژوهشی همایش بینالمللی حفاظت از خاک، صنعت و امنیت غذایی با اشاره به ارسال 46 مقاله از پژوهشگران رشتههای مختلف به دبیرخانه این همایش خاطر نشان کرد: از این شمار 13 عنوان در قالب متن و سخنرانی برای ارائه پذیرش شدند.
حیدر فقیه با بیان اینکه این مقالات علمی در 5 محور پژوهشی برای ارائه در این همایش پذیرش شد گفت: 9 متن بهصورت سخنرانی و 4 مورد در قالب پوستر ارائه و به برگزیدگان گواهینامه اعطا میشود.
وی ادامه داد: مقالات پژوهشگران رشتههای زمینشناسی زیست محیطی، علوم و آبخیزداری، محیط زیست، مدیریت منابع خاک، زیستشناسی، منابع طبیعی و حفاظت خاک و آب و محیط زیست دریا به دبیرخانه همایش حفاظت از خاک، صنعت و امنیت غذایی ارسال شد که پس از داوری 13 مورد موفق به راهیابی به این همایش شدند.
انتهای پیام/190/