انتقاد فعالان سعودی از برپایی جشنهای مختلط در ریاض
برخی از فعالان سعودی از سیاست ولیعهد سعودی در خصوص برگزاری جشنهای مختلط درحالی که صدای اذان در مساجد محدود شده است، انتقاد کردند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم،کاربران و فعالان سعودی از سیاست و رویکرد «محمد بن سلمان» فعال سعودی در خصوص برگزاری جشنوارهها و محدود کردن صدای اذان انتقاد کردند.
در همین راستا «ترکی الشلهوب» نویسنده و فعال سعودی اعلام کرد: «در عصر بن سلمان بلند کردن صدای اذان حرام است اما بلند کردن صدای مهمانیها مجاز است».
بسیاری از کاربران سعودی در توییتر خشم خود را از برخی اقدامات نامتعارف محمد بن سلمان که متناقض با جامعه محافظهکارانه عربستان است ابراز کردند.
برخی از فعالان سعودی نیز با انتقاد از صرف هزینههای هنگفت برای برگزاری جشن و کنسرتها در این کشور تاکید کردند که این جشنوارهها در حالی برگزار میشود که مردم عربستان با فقر، بیکاری، گرسنگی و فقدان زیر ساختهای مناسب دست و پنجه نرم میکنند.
حساب کاربری «نحو الحریه» با انتشار ویدئویی از واکنش جالب هواداران خارجی جام جهانی در زمان پخش اذان در قطر اعلام کرد: «خارجیها از صدای اذان و پخش آن از بلندگوها فیلم میگیرند و صدای اذان برای آنها دلنشین و خیره کننده است. این موضوع پیامی برای کسانی است که می خواهند به منظور جلب رضایت گردشگران، صدای بلندگوهای مساجد را کم کنند».
مقامات سعودی در ماه می 2021 اعلام کردند که استفاده از بلندگوها در مساجد باید فقط محدود به پخش اذان و اقامه باشد و صدای بلندگوها باید به یک سوم حد معمول کاهش یابد.
روشن است که تصمیم منع صدای دعا و اذان از بلندگوها تصمیم به پخش صدای موسیقی و ترانه از بلندگوها به دستور وی، در واقع برای سلب هویت مردم مسلمان عربستان و در راستای حفظ منفعت بن سلمان است.
ولیعهد جوان سعودی از زمان روی کار آمدنش برای ایجاد تغییرات ریشهای و اسلامزدایی از عربستان و کشاندن این کشور به سمت فساد تلاش زیادی کرده و در این سالها فروش مشروبات الکلی، برگزاری جشنهای مختلط، دعوت از خوانندگان آمریکایی و از سوی دیگر بازداشت صدها عالم دینی و خطیبان مساجد مصادیق بارز این موضوع است.
بسیاری از ناظران معتقدند که ادعای مقامات سعودی مبنی بر اینکه به دنبال آسایش و رفاه شهروندان سعودی هستند در چارچوب سیاست محمد بن سلمان در حذف هویت عربی و اسلامی از ملت عربستان به بهانه مبارزه با افراط گرایی صورت میگیرد.
آل سعود سرمایههای عظیم مالی را در بخش سرگرمی هزینه میکند تا جوانان سعودی را با سیاستهای بیپروای خود منحرف کند و فساد و انحطاط را در عربستان گسترش دهد، علاوه بر این ولیعهد سعودی قصد دارد چهره ناقض حقوق و آزادیهای بشر عربستان را از خلال تغییرات گسترده اجتماعی که اخیراً ایجاد کرده است، بهبود ببخشد.
انتهای پیام/