اعتراض پناهجویان به سیاست‌های کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل

اعتراض پناهجویان به سیاست‌های کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل

گروهی از پناهندگان و فعالان حقوق بشر کمپینی اعتراضی را علیه سیاست‌های کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل به راه انداخته و این نهاد را به حمایت از سیاست‌های سختگیرانه دولت‌ها در قبال پناهجویان متهم کردند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "تاگس شاو" آلمان در مطلبی نوشت: کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد، UNHCR خود را مدافع حقوق کسانی می‌داند که در سراسر جهان به دنبال حمایت هستند. اما به گفته برخی پناهندگان این سازمان به این ادعا پایبند نیست . پناهندگان و فعالان کمپین موسوم به "ناعادلانه - آژانس امتناع سازمان ملل" این نهاد را به این موضوع متهم می‌کنند. با این شعار، آنها آخر هفته در روز حقوق بشر در مقر سازمان ملل در ژنو تظاهرات می‌کنند.

با برف و دمای زیر صفر، معترضان در خیابان دو فرانس، درست روبروی مقر کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد، کمپ اعتراضی برپا کرده بودند. دیوید یامبیو، سخنگوی این کمپین اعتراضی که یک پناهجوی سودان جنوبی است که از لیبی آمده است، گفت: کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل به جای مقابله با دولت‌ها در مسئله محرومیت پناهندگان جانب دولت‌ها را گرفته و از آن ها حمایت می‌کند.

دیوید یامبیو گفت که بسیاری از پناهندگان ده سال پیش در لیبی ثبت نام کردند و هنوز منتظرند. اسناد صادر شده توسط کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) بی ارزش است. زیرا کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل برای ما نمی‌جنگد و از کسانی که باید از آنها دفاع کند دفاع نمی‌کند. وی افزود: این آژانس از دولت‌های لیبی و اتحادیه اروپا به خاطر متوقف کردن پناهجویان در دریای مدیترانه و بازگرداندن آنها به اردوگاه های لیبی انتقاد نمی‌کند. UNHCR از اتحادیه اروپا پول می‌گیرد و با جان ما قمار می‌کند.

لیبی یکی از کشورهایی است که پناهندگان در آن از حقوق خود به شدت محروم هستند. بسیاری از آنها دوره‌های طولانی را در اردوگاه‌های بازداشت سپری می‌کنند، که دیپلمات‌های آلمانی سال‌ها پیش آن را اردوگاه کار اجباری می نامیدند. کسانی که این اردوگاه‌ها را ترک می‌کنند نیز باید با شرایط بسیار سختی دست و پنجه نرم کنند. یکی از معدود نهادهایی که واقعاً در کشور حضور دارد و می‌تواند کمک کند کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل است.

حدود یک سال پیش، هزاران پناهجو به مدت بیش از 100 روز در مقابل دفتر کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در طرابلس تظاهرات کردند. آنها از جمله خواستار تخلیه همه پناهندگان به کشورهای امن شدند.

سرانجام پلیس برای شکستن تحصن از خشونت استفاده کرد و صدها تظاهرات کننده در 10 ژانویه دستگیر شدند.

در فراخوان این کمپین اعتراضی آمده است که کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل بیشتر و بیشتر به بخشی از سیاست‌های مهار و مدیریت دولت‌ها تبدیل می‌شود و مأموریت آن به عنوان صدایی قوی برای حمایت از پناهندگان کم شده است در این فراخوان آمده است: این سازمان شرایط را برای سیاست‌های حفاظت از مرزهای کشورهای شمال جهانی فراهم می‌کند. سازمان ملل هنوز به رسمیت شناخته شده ترین بازیگر بین المللی است، اما صدای پناهندگان نادیده گرفته می شود، یا اعتراضات آنها خاموش یا نامرئی می شود.

یک سخنگوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد روز جمعه در سخنانی گفت که این سازمان همبستگی خود را با تمام کسانی که به دنبال حمایت هستند و در شرایط وحشتناکی در لیبی زندگی می‌کنند و در معرض نقض حقوق بشر هستند، نشان می‌دهد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon