اسراف سالانه ۱۱ میلیارد دلار مواد غذایی در عربستان

اسراف سالانه 11 میلیارد دلار مواد غذایی در عربستان

یک روزنامه انگلیسی اعلام کرد که ضایعات مواد غذایی در عربستان سالانه ۱۱ میلیارد دلار است که عربستان در صدر اسراف‌کنندگان مواد غذایی در جهان است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه انگلیسی «تایمز » در گزارشی نوشت: عربستان سالانه نزدیک به یک سوم مواد غذایی خود را با هزینه‌ای حدود 11 میلیارد دلار هدر می‌دهد که بالاترین میزان ضایعات مواد غذایی در جهان است.

بر اساس گزارش این روزنامه انگلیسی ، اما دولت عربستان در سال‌های اخیر، کمپین‌هایی برای تشویق صرفه‌جویی راه اندازی کرده است.

وزارت محیط زیست عربستان اعلام کرد : این کمپین‌ها سعودی‌ها را تشویق می‌کند که مهمانی‌های خود را طریق غذاهای زیاد از جمله گوشت بره و برنج برگزار نکنند و مواد غذایی را هدر ندهند ؛چراکه دین اسلام اسراف را نمی پسندد.

در مقابل، سعودی‌ها سالانه حدود 250 کیلوگرم غذا به ازای هر نفر هدر می‌دهند که بسیار بالاتر از میانگین جهانی 115 کیلوگرم است.

عربستان سعودی در جهان به اسراف مواد غذایی معروف است. یکی از کارمندان سابق در کاخ یکی از اعضای خاندان سلطنتی عربستان در غرب لندن، که نخواست نامش فاش شود، گفت : زمانی که در دهه 1990 در آنجا کار می‌کرد، صرف نظر از اینکه ناهار حداقل برای 20 نفر در روز تهیه می‌شد، اعضای خانواده در خانه بودند یا نبودند ، غذای زیادی دور ریخته می‌شد.

عربستان سعودی مدعی است که ابتکارات متعددی را برای حفظ و استفاده مناسب از منابع طبیعی خود از جمله برنامه ملی کاهش تلفات و ضایعات مواد غذایی آغاز کرده است.

با وجود ابتکارات مدنی برای کاهش ضایعات مواد غذایی ، همچنان نیاز مبرم و فوری به توسعه برنامه‌های جدید برای آموزش جامعه برای کاهش ضایعات وجود دارد.

پایگاه انگلیسی «اکونومیست» در سال 2019 گزارشی در خصوص میزان دورریز غذا در 25 کشور جهان که حدود 87 درصد تولید ناخالص جهانی را در اختیار دارند اعلام کرد که عربستان سعودی بیشترین میزان هدر رفت غذا را در سطح جهانی دارد.

عربستان سعودی از دیرباز با پدیده اسراف و تبذیر بویژه در اتلاف مواد غذایی مواجه بوده و بیشترین اسراف و دور ریز را در مصرف مواد غذایی دارد و آمار وحشتناکی در این رابطه از خود به جای گذاشته است.

عادت‌ها و سنت‌های دور ریختن مواد غذایی در اجتماعی موجود در عربستان به گونه‌ای است که مراسم و مناسبت‌های مختلف و حتی در روزهای عادی به بالاترین حد خود می‌رسد. سعودی‌ها در مهمانی‌ها برای تفاخر به دیگران تا حد بسیار زیادی غذا درست می‌کنند، تا جایی که بیش از 75 درصد از مواد غذایی که در عربستان استفاده می‌شود، دور ریخته می‌شود و از آن استفاده‌ای نمی‌شود.

با وجود تلاش برخی گروه‌های مردمی در عربستان، اما این مشکل همچنان از بین نرفته و دور ریختن مواد غذایی در این کشور در اوج خود قرار دارد.

این در حالی است که تعداد قابل توجهی از خانواده‌های سعودی در شهرهای مختلف این کشور بسیار فقیر هستند و غذای بسیار کمی که جمعیت‌های مذکور برای آنها تهیه می‌کنند، دریافت می‌کنند.

از سوی دیگر سیاست‌های عربستان طی سال‌های گذشته گرسنگی را در بالاترین حد خود در میان ملت یمن رواج داده است. بیش از نیمی از ملت یمن در نتیجه اقدامات عربستان در معرض گرسنگی قرار دارند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon