جهاد کشاورزی از مرغداران حمایت کند

جهاد کشاورزی از مرغداران حمایت کند

قیمت تمام‌ شده مرغ برای مرغداری بالاتر از میزان قیمت خرید از آنان است و این موضوع موجب ضرر مرغداران می‌شود و مسئولان‌ باید حمایت بیشتری از فعالان در این عرصه داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از   کاشان ، قیمت مرغ در طول سال نوسان متعددی دارد به نحوی که برای خرید این کالا صف‌هایی بسته می‌شود و در مقطعی نیز میزان عرضه نسبت به تقاضا پایین‌تر است و قیمت آن پایین‌تر از نرخ مصوب عرضه می‌شود.

مرغداران در شرایط فعلی که قیمت خرید از آنان کمتر از میزان هزینه به‌ازای هر کیلو مرغ درمی‌آید تنها ضرر و زیان می‌کنند و در این شرایط مرغداران اقدام به جوجه‌ریزی نمی‌کنند و همین موضوع باعث افزایش قیمت مرغ می‌شود.

عباس جمشیدی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، ضمن اشاره به عرضه روزانه گوشت گرم مرغ در سطح شهر اظهار داشت: قیمت مرغی که به دست شهروندان می‌رسد بر اساس نرخ مصوب 56 هزار و 750 تومان است.

وی با بیان اینکه این قیمت مصوب جهاد کشاورزی استان اصفهان باید بر روی پاکت محصولات درج شده باشد، افزود: در حال حاضر برای خرید هر کیلو مرغ زنده از مرغدار 37 تا 38 هزار تومان هزینه می‌شود و دلیل این کاهش قیمت نیز میزان عرضه و تقاضا است.

مدیرعامل تعاونی مرغداران شهرستان کاشان با بیان اینکه کاهش میزان تولید به واسطه عدم جوجه‌ریزی در برخی از مقاطع سال قابل پیش‌بینی است، ابراز داشت: حداکثر میزان قیمت مصوب مرغ 63 هزار تومان بوده و فروش مرغ تحت هر شرایطی با قیمتی بالاتر از آن تخلف است.

وی با بیان اینکه قیمت هر عدد جوجه یک روزه در بازار 20 هزار تومان است، گفت: قیمت مرغ برای مرغداری کیلویی 44 تا 45 هزار تومان در این شرایط تمام می‌شود و از این رو مرغدار در این شرایط ضرر می‌کند به نحوی که به طور مثال اگر مرغداری 20 هزار قطعه جوجه‌ریزی کند 500 میلیون تومان ضرر می‌کند.

جمشیدی با بیان اینکه در این شرایط جوجه‌ریزی کاهش پیدا می‌کند و باعث افزایش قیمت مرغ در منطقه می‌شود، تصریح کرد: دولت بر خرید تضمینی مرغ از مرغدار بر اساس نرخ مصوب وعده‌هایی داده است و امیدواریم که این وعده‌ها جامع عمل پوشانیده شود.

وی با بیان اینکه احتمال افزایش قیمت مرغ تا حداکثر قیمت مصوب یا همان 63 هزار تومان وجود دارد، تاکید کرد: جهاد کشاورزی شهرستان کاشان تا حد توان در کنار مرغدار بوده و از آنان حمایت کرده است، اما از جهاد کشاورزی استان اصفهان انتظار می‌رود به کاشان نگاه ویژه‌ای داشته باشد.

مدیرعامل تعاونی مرغداران شهرستان کاشان با بیان اینکه کاشان یکی از قطب‌های تولید گوشت مرغ در استان اصفهان محسوب می‌شود، افزود: در این شرایط که قیمت فروش پایین‌تر از قسمت مصوب است مسئولان با ارائه تسهیلات و سایر اقدامات حمایتی از ضرر و زیان بیشتر مرغداران جلوگیری شود.

حسین، یکی از مرغداران کاشانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، ضمن اشاره به حذف نهاده دامی یارانه‌ای، اظهار داشت: اگر چه این طرح دست برخی دلالان در بازار سیاه را قطع کرد، اما قیمت آن به‌ازای هر کیلو افزایش قابل توجهی داشت.

وی با بیان اینکه در این شرایط هزینه‌های ما بسیار افزایش پیدا کرده است، افزود: ما با افزایش هزینه مشکلی نداریم، آنچه که موجب شده رونق تولید از ما گرفته شود آن است که قیمت تمام‌ شده از قیمت خرید بیشتر است.

این مرغدار کاشانی با بیان اینکه این موضوع موجب شده تا تنها ضرر و زیان عاید مرغدار شود، ابراز داشت: جدای از آن دلالان با جولان در این بازار بر افزایش ضرر و زیان مرغدار با خرید قیمت پایین مرغ از مرغدار تاثیرگذار است.

علی دیگر مرغدار کاشانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، ضمن اشاره به هزینه‌های بالای تولید مرغ گوشتی، اظهار داشت: علاوه بر هزینه بالای نهاده‌های دامی هزینه‌هایی نظیر واکسن، هزینه‌های مربوط به خرید سوخت به منظور گرمایش مرغداری، کارگر و غیره نیز باید توسط مرغداران پیش‌بینی و پرداخت شود.

وی با بیان اینکه در شرایط فعلی هر مرغدار با جوجه‌ریزی گوشت مرغ خود را با حداقل کیلویی 10 هزار تومان ضرر باید بفروشد، افزود: اگر هر مرغدار 20 هزار جوجه‌ریزی داشته باشد بیش از 200 میلیون تومان باید ضرر بدهد.

این مرغدار کاشانی با بیان اینکه در این شرایط و وجود مازاد مرغ نسبت به تقاضا دولت باید از مرغداران حمایت کند، ابراز داشت: عدم حمایت از مرغداران باعث می‌شود تا آنان انگیزه‌ای برای جوجه‌ریزی نداشته باشند و همین موضوع باعث افزایش مجدد قیمت مرغ می‌شود.

رضا مظلومی پیش از این نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، ضمن اعلام برنامه‌ریزی برای برطرف شدن مشکلانت تولید در این واحدها اظهار داشت: کاشان قطب پرورش طیور استان اصفهان است و  تعداد 135 واحد در این زمینه فعال هستند و 48 واحد نیز مرغ گوشتی در کاشان فعال هستند.

وی ظرفیت واحدهای تولیدی مرغ تخم‌گذار در کاشان یک میلیون و 800 هزار قطعه است، افزود: در زمینه واحدهای مرغ‌های گوشتی نیز سه میلیون واحد ظرفیت تولید دارند و مرغداران به دلیل مشکلاتی که داشتند در اداره جهاد کشاورزی شهرستان کاشان تجمعی داشتند.

رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان کاشان ابراز داشت: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده مشکلات مرغداران کاشانی حداکثر تا سه هفته آینده برطرف می‌شود.

به گزارش تسنیم، این در حالی است که مشکلات مرغداران همچنان پا برجا است و وعده مسئولان در زمینه رفع مشکلات آنان هنوز برطرف نشده است و توجه بیش از پیش مسئولان در این زمینه را می‌طلبد.

انتهای پیام/801/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon