هزینه میلیاردی عربستان برای بومی سازی صنایع نظامی

هزینه میلیاردی عربستان برای بومی سازی صنایع نظامی

مسئولان سعودی اعلام کردند که عربستان در دو سال گذشته برای بومی‌سازی صنایع نظامی ۱.۴ میلیارد دلار هزینه کرده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،«احمد العوهلی» رئیس سازمان کل صنایع نظامی عربستان سعودی، اعلام کرد که این کشور در دو سال گذشته 5.1 میلیارد ریال سعودی (1.4 میلیارد دلار) برای ایجاد مشوق‌هایی برای تقویت صنایع نظامی بومی در عربستان هزینه کرده است.

وی در ادامه افزود: این هزینه شامل 3.3 میلیارد ریال برای بررسی و توسعه صنایع نظامی طی سال‌های 2021 و 2022 صرف شده و 1.8 میلیارد ریال دیگر به برخی شرکت‌ها از جمله شرکت صناعی نظامی عربستان سعودی (سامی) تخصیص یافته است.

«ولید ابو خالد» مدیرعامل شرکت صنایع نظامی عربستان سعودی گفت که این شرکت در سال‌های آینده بر سیستم‌های بدون سرنشین، رادارها و سیستم‌های امنیتی الکترونیک متمرکز خواهد شد.

بومی سازی صنایع نظامی عربستان بخشی از طرح «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی برای تنوع بخشیدن به اقتصاد کشور به گونه‌ای که تنها به نفت وابسته نباشد، است.

عربستان در اوایل سال 2021 اعلام کرد که قصد دارد تا در یک دهه آتی و به عنوان بخشی از برنامه‌هایش برای تقویت هزینه‌های نظامی بیش از 20 میلیارد دلار در صنعت نظامی داخلی این کشور سرمایه‌گذاری کند و به دنبال توسعه و ساخت تسلیحات بیشتر و سیستم‌های نظامی داخلی است و می‌خواهد تا 2030، 50 درصد از بودجه نظامی را به صورت داخلی هزینه کند.

عربستان به دنبال ادعاهای ایالات متحده برای توقف فروش سلاح به عربستان، در حالی از تلاش برای بومی کردن سلاح و سامانه‌های نظامی خود خبر می‌دهد که کارشناسان نظامی منطقه بارها تاکید کرده‌اند که این کشور توان فکری، علمی و عملی اجرای چنین طرح‌هایی را ندارد.

امروزه عربستان نفت خیز یکی از بزرگترین واردکنندگان تجهیزات نظامی در جهان است. آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه عمده‌ترین تأمین‌کننده سلاح به عربستان هستند. 73 درصد از کل واردات جنگ‌افزار عربستان از آمریکا و 13 درصد از انگلیس بوده است. این کشور به دلیل وابستگی شدید به ایالات متحده و کشورهای غربی به ویژه برای سیستم‌های تسلیحاتی، گاهی دچار مشکل می‌شود.

بلند پروازی‌های عربستان سعودی در حالی انجام می‌شود که ناظران سیاسی و نظامی پیش از این نیز با اشاره به اقدامات غرب برای فروش اسلحه و مهمات به ریاض هشدار داده‌اند که مخارج نظامی سنگین عربستان، منطقه غرب آسیا را به انبار مهمات آماده انفجار تبدیل کرده است.

«امیلی هاثورن» تحلیلگر خاورمیانه و آفریقای شمالی در استراتفور اخیرا اعلام کرد که ممکن است عربستان سعودی پیشرفتی در صنعت اسلحه‌سازی داخلی، به ویژه از نظر ساخت سیستم‌های سلاح‌های زمینی، الکترونیکی و بمب‌های هوشمند داشته باشد؛ اما هدف از 50٪ از بودجه نظامی عربستان برای سلاح‌های داخلی هنوز یک هدف دور و غیر ممکن است. عربستان به شدت به منابع خارجی و واردات اسلحه، هواپیما و کشتی پیشرفته از نظر فناوری متکی است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon