اتهام رئیس جمهور تونس علیه مخالفان خود/ درخواست برای پیوستن به توافق سیاسی در سودان

اتهام رئیس جمهور تونس علیه مخالفان خود/ درخواست برای پیوستن به توافق سیاسی در سودان

رئیس جمهور تونس مخالفان خود را به خالی کردن خزانه دولت و تلاش برای صعود به قدرت متهم کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، رئیس جمهور تونس با صدور فرمان برکناری نخست وزیر و انحلال پارلمان در مرداد ماه 1400 عملا احزاب سیاسی را از صحنه تصمیم گیری دور کرد و با اعمال تدابیر استثنایی حوزه فعالیت آنها را بسیار محدود ساخت.

احزاب تونسی از جمله حزب اسلامگرای النهضه این اقدامات قیس سعید را کودتا علیه نظام نوپا دموکراتیک تونس خواندند و او را حاکمیت فردی بر کشور متهم کردند. رئیس جمهور تونس در واکنش به این مخالفت‌ها مدعی شد اقداماتش در راستای نجات کشور است.

رئیس جمهور تونس با اشاره به تظاهرات مخالفان طی سالیان گذشته در خیابان اصلی پایتخت (حبیب بورقیبه) گفت: کسانی که امروزه به عنوان مخالفان (سیاسی) شناخته می‎شوند هدفی جزء صعود به قدرت ندارند.

به گزارش خبرگزاری آناتولی، «قیس سعید» در جمع گروهی از ساکنان غرب پایتخت مدعی شد: این مخالفان در سال‌های گذشته کاری به جزء خالی کردن خزانه دولت انجام ندادند. به اضافه اینکه با برخی کشورهای بیگانه درارتباط بودند لذا آنها اولویت شان کشور و حاکمیت ملی نیست.

این سخنان رئیس جمهور تونس درحالی بیان شد که شهروندان این کشور شنبه هفته جاری در خیابان حبیب بورقیبه تظاهرات کردند و خواستار پایان یافتن حاکمیت فردی ( قیس سعید) بر کشورشان و بازگشت دموکراسی به تونس شدند.

قیس سعید هنگامی در میان شهروندان تونسی حضور یافت که قرار است انتخابات پارلمانی شنبه هفته آینده طبق قانون اساسی جدید برگزار شود. در قانون اساسی جدید نقش پارلمان در ساختار سیاسی تونس بسیار کمرنگ شده اما اختیارات ریاست جمهوری به شدت افزایش یافته است لذا احزاب سیاسی از تونسی‌ها خواسته‎اند انتخابات پارلمانی 17 دسامبر (26 آذر ماه ) را تحریم کنند.

در همین حال، سفارت تونس در لندن با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: براساس تصمیم کمیته عالی انتخابات به دلیل نبود نامزدهای صلاحیتدار انتخابات پارلمانی در انگلستان و سایر کشورهای اروپایی برگزار نمی‌شود.

به نوشته پایگاه خبری « الصباح نیوز تونس» در این بیانیه آمده‌است: در روزهای 15، 16 و 17 دسامبر 2022 در حوزه‌های رای گیری بسته خواهند بود و تونسی‌های مقیم انگلستان در فرصت دیگری رای خود را به صندوق‌ها خواهند ریخت.

درخواست برای پیوستن توافقنامه سیاسی در سودان

ائتلاف آزادی و تغییر سودان اعلام کرد: این ائتلاف  60 درخواست برای امضای توافقنامه‌ای دربافت کرده که بستر را برای واگذاری قدرت به سیاستمداران مدنی فراهم می‌کند.

نظامیان و ائتلاف آزادی و تغییر به همراه شماری از احزاب همسو دوشنبه هفته گذشته توافقنامه سیاسی امضاء کردند که به موجب آن نظامیان صحنه سیاست را ترک خواهند کرد و یک دولت مدنی اداره امور سودان را به عهده خواهد گرفت.

یکی از رهبران ائتلاف َآزادی و تغییر به خبرنگار سودان تریبون گفت: این ائتلاف 60 درخواست برای امضای توافقنامه سیاسی دریافت کرده‌است.

« واثق بریر» با بیان اینکه ائتلاف آزادی و تغییرتمایل دارد مشارکت در ساختار سیاسی آینده توسعه یابد، اظهار داشت: دفتر شورای مرکزی ائتلاف امروز بررسی درخواست‌های مزبور را شروع خواهد کرد.

وی تصریح کرد: احزاب و گروه‌هایی که حامی روند دموکراتیک و انقلاب در کشور نیستند و با اهداف توافقنامه سیاسی همگرایی ندارد هیچ جایگاهی در روند توسعه سیاسی نخواهند داشت.

این سخن «واثق بریر»  به حزب منحله کنگره ملی وابسته به نظام عمرالبشیر و احزاب سیاسی اشاره دارد که مخالف توافق نظامیان با سیاستمداران مدنی هستند.

تداوم عملیات ارتش سومالی علیه الشباب

ارتش فدرال سومالی و مردان مسلح قبائل با انجام عملیات مشترکی در ایالت شبیلی مرکزی بخش دیگری از این ایالت را از سیطره گروه تروریستی الشباب آزاد کردند.

ارتش فدارل سومالی با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: عناصر گروه الشباب که از شهر «آدم ینال» واقع در اقلیم شبیلی مرکزی فرار کرده بودند در منطقه «الکوثر» همین اقلیم تجمع کردند لذا ارتش با کمک متحدان محلی خود (مردان مسلح قبائل) عملیاتی در این منطقه راهبردی  انجام داد و موفق شد منطقه الکوثر را از سیطره این گروه تروریستی آزاد کند.

ارتش سومالی چند روز قبل با انجام عملیاتی درایالت شبیلی مرکزی شهر آدم ینال را از تصرف گروه الشاب آزادی کرده بود.

به نوشته روزنامه «سومالی جدید» چاپ موگادیشو، در این بیانیه تاکید شده‌ است: ارتش به عملیات خود علیه الشباب ادامه خواهد داد تا سراسر اقلیم شبیلی مرکزی را از لوث عناصر این گروه تروریستی پاکسازی کند.

الشباب یکی از متحدان شبکه تروریستی القاعده در شاخ آفریقا است که طی دو دهه گذشته با انجام عملیات‌های تروریستی ثبات و امنیت سومالی بر هم زده و تهدیدی علیه کشورهای منطقه به شمار می‌رود.

با انتخاب رئیس جمهور کنونی سومالی یک همگرایی برای ریشه کنی گروه الشباب دراین کشور به وجود آمد و ارتش فدرال سومالی عملیات خود علیه این گروه تروریستی در تابستان گذشته شروع کرد. مقامات موگادیشو اعلام کردند: این عملیات تا ریشه کنی الشباب در سومالی ادامه پیدا خواهد کرد.

در همین حال، تلویزیون دولتی سومالی اعلام کرد: یگان افسران پلیس که دوره آموزشی آنان در جیبوتی به اتمام رسیده وارد کشور شدند.

به گفته رئیس پلیس سومالی این دوره تحت نظارت مربیان جیبوتی و ایتالیایی برگزار شده و این هفدهمین گروه از افسران سومالیایی است که دوره آموزشی مزبور را طی کرده‎اند.

این روزنامه در خبر دیگری نوشت: رئیس جمهور سومالی برای شرکت در نشست آفریقا و آمریکا دیروز وارد واشنگتن شد.

نشست آفریقا و آمریکا با حضور 50 تن از رئیس جمهوران و نخست وزیران کشورهای آفریقا، رئیس جمهور آمریکا، نمایندگان جامعه مدنی و بخش‌های خصوص به همراه مقامات اتحادیه اروپا فردا در واشنگتن  برگزار می‌شود و به مدت سه روز ادامه خواهد یافت.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon