۲۵ بنای تاریخی استان قزوین به صورت مشارکتی مرمت می‌شوند

25 بنای تاریخی استان قزوین به صورت مشارکتی مرمت می‌شوند

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان قزوین گفت: ۲۵ بنای تاریخی استان قزوین شامل ۱۰ مسجد، ۱۱ خانه تاریخی، ۳ امامزاده و یک گرمابه تاریخی به صورت مشارکت با سایر دستگاه‌ها و بخش خصوصی مرمت می‌شوند.

علیرضا خزائلی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قزوین با اشاره به برنامه‌های نهاد متبوعش در حوزه مرمت و احیای آثار و بناهای تاریخی اظهار داشت: در همین راستا بنا داریم 25 بنای تاریخی استان قزوین شامل 10 مسجد، 11 خانه تاریخی، 3 امامزاده و یک گرمابه تاریخی به صورت مشارکت با سایر دستگاه‌ها و بخش خصوصی مرمت و بازسازی کنیم.

وی با اشاره به مساجد تاریخی مورد مرمت این نهاد اضافه کرد: مسجد پنجعلی، مسجد سبز، مسجد ملاآقا، مسجد حاج‌ابراهیم، مسجد ملامهدی، مسجد خواجه‌شهدا، مسجد شیخ‌الاسلام، مسجد سردار، مسجد-مدرسه صالحیه و مسجد چوبیندر 10 مسجدی هستند که مساجد را به صورت مشارکت با سازمان اوقاف و سایر دستگاه‌ها یا مجموعه‌های مردمی مرمت خواهیم کرد.

خزائلی ادامه داد: همچنین مرمت مشارکتی 3 امامزاده و بعقه متبرکه شامل امامزاده اسماعیل(ع) در شهر قزوین، امامزاده ام کلثوم در روستای ازگنین (بخش الموت شرقی) و همچنین بقعه متبرکه آمنه‌خاتون(س) در محله ملک‌آباد شهر قزوین را در برنامه کاری خود داریم.

مدیرکل میراث فرهنگی با بیان اینکه برای مرمت و بازسازی 9 خانه و یک گرمابه تاریخی با سرمایه‌گذاران بخش خصوصی، مالکان بنا و صندوق توسعه و احیای میراث فرهنگی وارد همکاری شده‌ایم، گفت: بر همین اساس خانه تاریخی حکیم‌افضل، خانه کسمایی میرمیران، خانه سرداری (کالسکه‌خانه) را با مشارکت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و خانه‌‌های تاریخی سعدالسلطان و صدرالعما را با مشارکت مالک بنا مرمت و بازسازی می‌کنیم.

خزائلی افزود: همچنین 5 خانه تاریخی بهروزی، یزدی، خطیبی، اسدی و زینعلی و همچنین گرمابه تاریخی تنکابنی با مشارکت صندوق توسعه و احیای میراث فرهنگی مرمت و بازسازی خواهیم کرد و طرح بازسازی و مرمت خانه تاریخی زعیم را هم در قالب کمیته واگذاری ماده 27 اداره‌کل میراث فرهنگی استان قزوین به بخش خصوصی واگذار خواهیم کرد.

وی ادامه داد: اجرای عمده این طرح‌های مرمت مشارکتی آغاز شده و با توجه به اینکه مسئولیت تأمین سرمایه لازم برای مرمت و بازسازی به عهده دستگاه یا بخش مشارکت‌کننده است، بنابراین سرعت اجرای طرح‌ها بسته به سرعت تأمین اعتبارات توسط نهاد مشارکت کننده دارد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon