تحولات اوکراین| اتحادیه اروپا تاکنون ۹۰ میلیارد یورو کمک مالی به اوکراین کرده است

تحولات اوکراین| اتحادیه اروپا تاکنون 90 میلیارد یورو کمک مالی به اوکراین کرده است

به نوشته مجله آمریکایی، کمک به کشورهای آفریقایی و آسیایی بطور قابل توجهی کاهش یافته و به مردم اوکراین در ازای قطع کمک به میلیون‌ها نفر در سراسر جهان که در رفع نیازهای اولیه به غرب وابسته هستند، کمک شده،  در حالی که بودجه اوکراین بی‌سابقه و زیاد است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،"اورسولا فون در لاین"، رئیس کمیسیون اروپا، روز گذشته روز سه شنبه، در کنفرانس اهداکنندگان به اوکراین در پاریس، اعلام کرد که اتحادیه اروپا از سال 2014 به اینطرف،  90 میلیارد یورو کمک مالی به اوکراین ارائه کرده است.

فون در لاین گفت: «اتحادیه اروپا از سال 2014 به اوکراین 90 میلیارد یورو کمک مالی کرده است. ضمن اینکه ما به توافق رسیدیم که در سال 2023 نیز 18 میلیارد یورو دیگر به اوکراین اختصاص دهیم، یعنی 1.5 میلیارد یورو در ماه.»

به گفته وی، این کمک مالی به صورت وام های بلاعوض تخصیص خواهد یافت.

روز گذشته گزارش شد که وزرای خارجه کشورهای اتحادیه اروپا موافقت کردند که بودجه صندوق صلح اروپا را 2 میلیارد یورو افزایش دهند که از بودجه آن هزینه های مربوط به کمک نظامی به اوکراین پرداخت خواهد شد. در این سند یادآوری شده که این تصمیم "یک ارسال علامت سیاسی واضح از ادامه تعهد کشورهای اتحادیه اروپا در حمایت نظامی از اوکراین" خواهد بود.

کاترین کولونا، وزیر امور خارجه فرانسه نیز روز سه شنبه اعلام کرد که مجموع کمک مالی ارائه شده به اوکراین تقریباً یک میلیارد یورو است.  وی یادآور شد که حدود 70 کشور تصمیم گرفته اند که برای پشت سر گذاشتن زمستان سرد سال جاری در اوکراین کمک مالی گسترده ای به کی‌یف بفرستند. 

در پایان ماه نوامبر، مشخص شد که پارلمان اروپا بسته جدید حمایت مالی کلان برای اوکراین از اتحادیه اروپا به مبلغ 18 میلیارد یورو برای سال 2023 را تصویب کرد.  این بسته در تاریخ 10 دسامبر، توسط شورای اتحادیه اروپا تصویب شد. مشخص شد که این وام 10 سال مهلت خواهد داشت.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز دویست و نود و چهارم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

اتحادیه اروپا نتوانست آ سه آن را به محکومیت جنگ روسیه علیه اوکراین متقاعد کند

اتحادیه اروپا نتوانسته است اتحادیه  کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه آن) را متقاعد کند که به اتفاق آرا جنگ روسیه علیه اوکراین را محکوم کند. در بیانیه پایانی اولین نشست بزرگ سران دو سازمان امروز در بروکسل، تنها می توان گفت که اکثر کشورهای شرکت کننده تجاوز روسیه به اوکراین را به شدیدترین وجه ممکن محکوم کردند. دیپلمات ها موضع ویتنام، لائوس و تایلند را دلیل آن ذکر کردند. این سه کشور همچنین از آخرین رای گیری مهم درباره قطعنامه سازمان ملل در انتقاد از جنگ روسیه خودداری کردند.

استقبال آمریکا از چراغ سبز پارلمان آلمان برای خرید جنگنده های اف 35

ایالات متحده آمریکا  از چراغ سبز پارلمان آلمان برای تهیه جنگنده رادارگریز F-35 استقبال کرد.  سفارت ایالات متحده در برلین گفت که این امر بازدارندگی معتبر ناتو در آینده را تضمین می کند. در این بیانیه آمده است: مشارکت دفاعی آلمان و آمریکا هرگز قوی‌تر از این نبوده و یکی از ستون‌های اصلی مشارکت فراآتلانتیکی ناتو است .با توجه به چالش های امنیتی کنونی، از جمله جنگ روسیه در اوکراین، همکاری نزدیک بین متحدان بیش از هر زمان دیگری مهم است.

دولت فدرال آلمان تصمیم گرفته است که نیروی هوایی خود را به 35 جت رادارگریز اف-35 مجهز کند، زیرا ناوگان کنونی تورنادوی ارتش آلمان منسوخ و قدیمی شده است. این جت از سازنده آمریکایی لاکهید مارتین به عنوان مدرن ترین هواپیمای جنگی در جهان در نظر گرفته می شود و همچنین قرار است برای مشارکت هسته ای آلمان خریداری شود که یک مفهوم بازدارنده ناتو که به متحدان امکان دسترسی به بمب های هسته ای ایالات متحده را در صورت وقوع جنگ می دهد است.

اوکراین حمله بزرگ جدید از طرف روسیه را در اوایل سال آینده انتظار دارد

دیمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین، انتظار دارد در ژانویه یا فوریه یک حمله بزرگ جدید  از طرف روسیه انجام شود.  وی به نمایندگان مطبوعات در کی یف گفت: من فکر می کنم که روسیه احتمالاً تا پایان ژانویه یا اوایل فوریه توانایی خود را برای یک حمله بزرگ ترمیم خواهد کرد . وی تاکید کرد:  آنها تلاش خواهند کرد و ما تلاش خواهیم کرد از آن جلوگیری کنیم.  کولبا افزود: اوکراین تمام تلاش خود را برای خنثی کردن این طرح های ارتش روسیه انجام خواهد داد.

اتحادیه اروپا وام دیگری به ارزش 500 میلیون یورو به اوکراین می دهد

اتحادیه اروپا وام دیگری به ارزش 500 میلیون یورو به اوکراین پرداخت کرده است. کمیسیون اتحادیه اروپا امروز چهارشنبه اعلام کرد، کل مبلغ کمک های مالی منتقل شده از آغاز جنگ روسیه به 7.2 میلیارد یورو افزایش یافته است.  بر اساس اطلاعات این نهاد اروپایی قرار است در سال آینده وام هایی بالغ بر 18 میلیارد یورو به این کشور اعطا شود.

بر اساس اطلاعات اتحادیه اروپا، اوکراین به این پول نیاز دارد، به عنوان مثال، برای پوشش هزینه های جاری مانند پرداخت بازنشستگی و بهره برداری از مدارس و بیمارستان ها. به منظور کمک به این کشور مورد حمله روسیه، هزینه های بهره برای وام از بودجه اتحادیه اروپا تامین می شود. منابع مالی این وام ها از بازارهای سرمایه بین المللی تامین می شود.

اتحادیه اروپا اعلام کرده که  از جمله برای  کمک های بشردوستانه و سایر خدمات حمایتی، بیش از 19.7 میلیارد یورو برای اوکراین بسیج کرده است.

زلنسکی بار دیگر خواستار تشکیل دادگاه ویژه برای رسیدگی به جنایات جنگی روسیه شد

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین بار دیگر خواستار تشکیل دادگاه ویژه برای رسیدگی به جنگ روسیه در اوکراین شد. وی  امروز چهارشنبه از طریق لینک ویدیویی در پارلمان اروپا به مناسبت اعطای جایزه ساخاروف برای دموکراسی و حقوق بشر به مردم اوکراین سخنرانی کرده و اظهار داشت: من از همه شما، احزاب و دولت‌هایتان می‌خواهم که به طور مؤثر از این کار حمایت کنید. این دادگاه باید کار خود را آغاز کند.

زلنسکی در سخنرانی خود در پارلمان اروپا در استراسبورگ همچنین اظهار داشت که چنین کاری نباید به تعویق بیفتد.  رئیس جمهور اوکراین گفت: ما نمی توانیم منتظر پایان جنگ باشیم تا همه کسانی که این جنگ را آغاز کرده اند به دست عدالت بسپاریم. کمیسیون اتحادیه اروپا پیش از این پیشنهاد تشکیل یک دادگاه ویژه برای مجازات جنایت های روسیه در اوکراین را داده بود.

اتحادیه اروپا 20 میلیارد یورو برای استقلال سریع انرژی از روسیه اختصاص می دهد

اتحادیه اروپا می خواهد 20 میلیارد یورو دیگر را بسیج کند تا به سرعت از گاز روسیه مستقل شود. دیپلمات های 27 کشور اتحادیه اروپا و مذاکره کنندگان در پارلمان اروپا امروز چهارشنبه در مورد جزئیات این طرح توافق کردند. به عنوان مثال، 60 درصد از این  کمک های مالی از صندوق نوآوری اتحادیه اروپا که یک ظرف موجود برای کمک به پیشرفت فناوری های سبز در نظر گرفته شده است تامین می شود. انتظار می رود 40 درصد باقیمانده از درآمد حاصل از فروش مجوزهای آلودگی CO2 حاصل شود که زودتر از حد انتظار در دسترس خواهد بود.

کشورهای عضو اتحادیه اروپا و پارلمان هنوز باید تایید رسمی خود را قبل از اجرایی شدن این طرح ها در سال آینده بدهند. در اتحادیه اروپا، نیروگاه ها و کارخانه های آلایندگی باید گواهی CO2 خریداری کنند. قیمت مرجع در روز چهارشنبه حدود 88 یورو در هر تن بود که  در سال های اخیر افزایش یافته است و در نتیجه درآمدهای بیشتری برای کشورهای اتحادیه اروپا به همراه داشته است. این وجوه قرار است برای تامین مالی انرژی های تجدیدپذیر، طرح های پس انداز و کمک های تحول برای شرکت های انرژی بر مصرف شود.

هشدار آژانس بین المللی انرژی درباره افزایش شدید قیمت نفت در سال آینده به دلیل تحریم های ضد روسی

آژانس بین المللی انرژی (IEA) نسبت به احتمال افزایش شدید قیمت نفت در سال آینده در نتیجه تحریم ها علیه روسیه هشدار داد. بر اساس گزارش گروه ذینفع کشورهای صنعتی غرب که روز چهارشنبه در پاریس منتشر شد، تأثیر کامل تحریم‌ها بر نفت خام و فرآورده‌های نفتی روسیه همچنان معلق است. بنابراین، نمی‌توان رشد قیمت را در سال آینده رد کرد.

به گفته کارشناسان آژانس بین المللی انرژی، تولید روسیه ممکن است تا پایان سه ماهه اول سال 2023 14 درصد کاهش یابد. در این گزارش آمده است که اگر این پیش بینی محقق شود، ممکن است روند اخیر قیمت در بازار نفت معکوس شود. قیمت نفت از ابتدای نوامبر روند کاهشی داشته است. در این مدت، نفت خام دریای شمال، که برای اروپا مهم است، از تقریباً 100 دلار در هر بشکه به حدود 80 دلار کاهش یافت.

در این گزارش، آژانس بین‌المللی انرژی همچنین خاطرنشان کرد که اقتصاد چین به عنوان  مصرف‌کننده بزرگ نفت، علی‌رغم اقدامات سخت کرونا در چند ماه گذشته، به طرز شگفت‌آوری انعطاف‌پذیر باقی مانده است. علاوه بر این، اقتصاد هند به شدت در حال رشد است. بر اساس برآوردهای آژانس بین المللی انرژی، مصرف روزانه نفت خام جهان در سال آینده به طور متوسط 1.7 میلیون بشکه افزایش خواهد یافت و پس از آن باید به طور میانگین 101.6 میلیون بشکه افزایش یابد.

آمریکا تحویل سامانه های پاتریوت به اوکراین را بررسی می کند

بر اساس گزارش رسانه ها، دولت آمریکا در حال بررسی تامین سامانه دفاع هوایی پاتریوت به اوکراین است. چندین رسانه آمریکایی به نقل از منابع دولتی ناشناس گزارش دادند که با این حال، این پروژه هنوز باید توسط لوید آستین وزیر دفاع آمریکا تایید شود.

سامانه پدافند هوایی پاتریوت می‌تواند هواپیماها، موشک‌های کروز، پهپادها یا موشک‌ها را از برد دور دفع کند و به اوکراین در دفاع از روسیه در جنگ کمک کند.

وزارت دفاع آمریکا در ابتدا این گزارش ها را تایید نکرد. پت رایدر، سخنگوی پنتاگون روز سه شنبه گفت: در حال حاضر چیزی برای اعلام وجود ندارد.

وی تاکید کرد: ما در حال مذاکره با کی یف در این باره هستیم و کل طیف پشتیبانی امنیتی و قابلیت‌های دفاعی موجودی‌های ایالات متحده را با توجه به نیازها بررسی می‌کنیم. بر اساس گزارش ها، ممکن است در اواخر این هفته یک اعلام نهایی در این باره  وجود داشته باشد.

اکنون همچنین مشخص نیست که ایالات متحده چه تعداد باتری به اصطلاح پاتریوت را به اوکراین تحویل خواهد داد. ایالات متحده در حال حاضر چندین موشک انداز هیمارس و سیستم دفاع هوایی ناسام را به اوکراین تحویل داده است.

هشدار یونیسف درباره اوضاع وخیم کودکان در اوکراین

حملات روسیه به زیرساخت‌های انرژی اوکراین ضربه سختی همچنین به کودکان در اوکراین وارد کرده است. صندوق کودکان سازمان ملل متحد یونیسف روز چهارشنبه اعلام کرد تقریباً همه کودکان در این کشور دسترسی دائمی به برق، گرمایش و آب ندارند.

حدود هفت میلیون کودک زیر 14 سال در اوکراین زندگی می کنند. آنها نه تنها در معرض سرمای شدید قرار دارند، بلکه دیگر نمی توانند به صورت آنلاین یاد بگیرند.

دروس آنلاین تنها راه دسترسی بسیاری از دختران و پسران به آموزش است، زیرا بسیاری از مدارس در اوکراین آسیب دیده یا ویران شده اند . بدون برق ارتباط کودکان با دوستان یا اقوام نیز محدود می شود که بر روح و روان آنها تأثیر منفی می گذارد.

کاترین راسل، مدیر اجرایی یونیسف در این باره گفت: میلیون‌ها کودک در اوکراین  با زمستانی تیره و تاریک روبرو هستند، بدون اینکه بدانند اوضاع چگونه و چه زمانی بهبود خواهد یافت.

 بر این اساس حدود 1.5 میلیون کودک در معرض خطر افسردگی، اضطراب، اختلال استرس پس از سانحه و سایر مشکلات سلامت روان هستند.

به گفته وی یونیسف توزیع بسته های حاوی لباس های زمستانی، آبگرمکن ها و ژنراتورها را در خط مقدم و مناطق تازه در دسترس مناطق خارکف، خرسون و دونتسک آغاز کرده است.

انگلیس قضات اوکراینی را برای رسیدگی به جرائم جنگی آموزش می دهد

در بریتانیا، قضات اوکراینی برای اداره جنایات جنگی آموزش می بینند. این را پلتفرم خبری کی یف ایندیپندنت با اشاره به مقاله تلویزیون انگلیسی اسکای نیوز گزارش داده است.

 بر این اساس این آموزش در یک مکان مخفی انجام می شود و بخشی از برنامه ای است که دولت بریتانیا 3 میلیون دلار برای آن پرداخت کرده است.

به گزارش روزنامه کی‌یف ایندیپندنت، سربازان روسی از زمان آغاز جنگ تاکنون 52 هزار و 825 مورد به اصطلاح جنایات تجاوزکارانه و جنایات جنگی مرتکب شده‌اند. هر دو در حقوق کیفری بین المللی جرایم کیفری هستند.

جایزه ساخاروف پارلمان اروپا به مردم اوکراین داده شد

امروز در استراسبورگ جایزه ساخاروف برای دموکراسی و حقوق بشر به مردم اوکراین اهدا شد. ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین هم  از طریق لینک ویدیویی با نمایندگان پارلمان اروپا ارتباط برقرار کرد.  برای این جایزه 50000 یورو در نظر گرفته شده است.

جولیان آسانژ، بنیانگذار زندانی ویکی لیکس و کمیسیون حقیقت کلمبیا، که در رابطه با سازمان چریکی فارک، در مورد نقض حقوق بشر در درگیری های چند دهه ای تحقیق می کرد، نیز نامزد دریافت این جایزه بودند. سال گذشته این جایزه به الکسی ناوالنی، چهره اپوزیسیون روسی زندانی رسید.

درخواست زلنسکی از نیوزلند در سخنرانی ویدئویی در پارلمان این کشور

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین از نیوزیلند خواسته است تا نقشی پیشرو در بررسی آسیب‌های زیست‌محیطی کشورش ناشی از جنگ روسیه ایفا کند. وی به نمایندگان مجلس این کشور که با آنها ارتباط تصویری داشت، گفت: بازسازی اقتصاد و زیرساخت های یک کشور اگرچه ممکن است سال ها طول بکشد اما امکان پذیر است. اما طبیعت ویران شده را نمی توان دوباره ساخت، همانطور که زندگی ویران شده را نمی توان بازسازی کرد.

زلنسکی در تلاش است تا یک طرح صلح ده ماده ای ایجاد کند و از محیط زیست کشورش از جمله ایمنی هسته ای محافظت کند. در این طرح او از کشورهای مختلف خواسته است تا نقش رهبری در جنبه های خاص را بر عهده بگیرند. وی گفت که پیامدهای زیست محیطی جنگ شامل آب های زیرزمینی آلوده، جنگل های ویران شده، معادن ذغال سنگ سیل شده و مناطق وسیعی از کشورش است که به مهمات منفجر نشده آلوده است.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین همچنین  برای پاکسازی مین های روسیه در کشورش از خارج درخواست کمک کرده است. او در سخنرانی ویدئویی در پارلمان نیوزیلند گفت: هیچ کودکی نمی تواند واقعاً در آرامش زندگی کند تا زمانی که امکان دارد در اثر مین پنهان روسیه کشته شود.

زلنسکی گفت: در اوکراین 174000 کیلومتر مربع از زمین آلوده به مین یا کلاهک های منفجر نشده است. این سطح  به اندازه کشورهایی مانند کامبوج یا سوریه است.  به گفته وی مین های بی شماری متعلق به ارتش روسیه که از فوریه جنگ تهاجمی را در اوکراین آغاز کرده است نیز در دریای سیاه شناور است.  زلنسکی از نیوزلند که گفته می شود نیروهای مسلح آن در این زمینه تجربه ویژه ای دارند، خواست تا تلاش های بین المللی برای پاکسازی مین ها در کشورش را رهبری کند.

دولت نیوزیلند متعهد شده است که کمک های بشردوستانه بیشتر به مبلغ حدود دو میلیون یورو برای کمک به مردم اوکراین در گذراندن بهتر زمستان ارائه کند. این کشور قبلاً به کی یف تسلیحاتی ارائه کرده است و همچنین به آموزش سربازان اوکراینی کمک می کند. پس از سخنرانی زلنسکی، جاسیندا آردرن، نخست وزیر این کشور نیز قول کمک برای پاکسازی مین ها در اوکراین را داد.

واکنش روسیه به اظهارات اخیر شولتز مبنی بر از سر گرفتن مجدد مناسبات بعد از پایان جنگ

روسیه به اظهارات اخیر اولاف شولتز، صدراعظم آلمان درباره احتمال از سرگیری همکاری های دوجانبه پس از پایان جنگ روسیه پاسخ داده است. وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه ای در وب سایت خود اعلام کرد: ما چیزی نخواهیم خواست و سیاستمداران در آلمان باید یک بار برای همیشه این موضوع برایشان روشن شود. هم زمان این  وزارتخانه این مقام آلمانی  را مسئول قطع همکاری اقتصادی و انرژی بین دو کشور دانست.

روز گذشته، شولتز در سخنرانی خود در سالگرد کمیته روابط اقتصادی اروپای شرقی، جنگ روسیه علیه اوکراین را محکوم کرده اما چشم انداز از سرگیری همکاری اقتصادی روسیه در صورت پایان جنگ را مطرح کرد. شولتز گفت، روسیه که به جنگ پایان می دهد به فرصتی برای شروع دوباره همکاری اقتصادی در زمان های دیگر نیز نیاز دارد.

درخواست سازمان ملل برای کمک های بیشتر به اوکراینی ها

با توجه به حملات روسیه به زیرساخت های انرژی در اوکراین، سازمان ملل متحد خواستار حمایت بیشتر از مردم این کشور شده است. سازمان بین‌المللی مهاجرت (IOM) به سازمان ملل اعلام کرد، طبق یک نظرسنجی، از هر سه نفر در اوکراین، دو نفر نمی‌خواهند خانه‌های خود را حتی در زمان قطعی طولانی مدت گرمایش و برق ترک کنند.

آنه نگوین، رئیس مأموریت IOM در اوکراین گفت که تقریباً 18 میلیون نفر نیاز فوری به کمک های بشردوستانه دارند.  وی افزود: ما باید در طول زمستان از آنها حمایت کنیم، به ویژه کسانی که به مسکن امن یا گرمایش دسترسی ندارند.  وی تاکید کرد که نیاز روز به روز بیشتر می شود.

IOM  در گزارشی بر اساس نظرسنجی از حدود 2000 نفر در مناطق مختلف این  کشور می نویسد که ذخایر در 43 درصد از خانوارهای اوکراینی تمام شده است. بر این اساس 63 درصد گفتند که برای پس انداز پول هزینه برق، گاز و سایر سوخت ها را جیره بندی کردند.

طبق برآورد IOM ، بیش از 5.9 میلیون نفر در حال حاضر به عنوان آوارگان داخلی در اوکراین زندگی می کنند. در ماه نوامبر، 682000 نفر مجبور به جستجوی سرپناه در جاهای دیگر شدند.

64 سرباز ارتش اوکراین در یک تبادل زندانی جدید با روسیه آزاد شدند

در تبادل  مجدد اسرا با روسیه، 64 سرباز ارتش اوکراین آزاد شدند. "آندری یرماک"، رئیس دفتر ریاست جمهوری اوکراین، در تلگرام نوشت: این سربازان در مناطق دونتسک و لوهانسک جنگیدند. اوکراینی های آزاد شده افسران و افراد خصوصی هستند. علاوه بر این، چهار جسد نیز بازگردانده شده است.

بر اساس اطلاعات ارائه شده از کی یف  در مجموع بیش از 1400 اسیر جنگی اوکراینی تاکنون مبادله شده اند. در اوایل دسامبر، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین گفت: تا زمانی که همه مردم خود را بازگردانیم، دست از کار نمی‌کشیم.

"آندری یرماک" نوشت: در جدیدترین تبادل زندانیان، امکان آزادی یک شهروند ایالات متحده که به مردم ما کمک کرد نیز وجود داشت. به گفته ستاد هماهنگی زندانیان، این آمریکایی به دلیل شرکت در جلسات طرفداری از  اوکراین در خرسون دستگیر شد . به گزارش خبرگزاری روسی تاس، وکیل وی گفت که  این شهروند آمریکایی به طور تصادفی وارد تجمعات شده است.

روسیه طرح آتش بس در کریسمس را در دستور کار ندانست

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین از روسیه خواسته است که تا کریسمس خروج نیروهای خود را از اوکراین آغاز کند.  با این حال، دیمیتری پسکوف، سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه به صراحت گفته است، این موضوع قابل بحث نیست.

پسکوف گفت که دولت روسیه پیشنهادی برای آتش بس در کریسمس ارائه نکرده است و این موضوع در دستور کار نیست.

ادعای صدر اعظم آلمان درباره اشتباه محاسباتی پوتین در جنگ اوکراین

به گفته اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه اساساً اشتباه محاسباتی کرده است. شولتز در بیانیه ای دولتی در پارلمان آلمان گفت: رئیس جمهور روسیه معتقد بود که نیروهایش ظرف چند روز اوکراین را تسخیر خواهند کرد.  پوتین معتقد بود که اروپا و غرب دموکراتیک برای کمک موثر به اوکراین بیش از حد دچار عدم اتحاد می شوند.

شولتز گفت: پوتین معتقد بود که می تواند با قطع گاز، همبستگی اروپا را خشک کند. با این حال، رئیس جمهور روسیه اشتباه کرد، در مورد شجاعت اوکراینی ها، در مورد اروپا، در مورد ما، در مورد شخصیت دموکراسی هایمان، در مورد اراده ما برای مقاومت در برابر شیدایی قدرت های بزرگ و امپریالیسم. شرکای ائتلاف  ما دقیقا می دانند که آن ها می توانند به ما تکیه کنند.

وی از جمله به صندوق ویژه 100 میلیاردی برای تجهیزات بهتر ارتش آلمان اشاره کرده و گفت:  آلمان در این و دو سال آینده تا 17000 سرباز برای نیروی واکنش ناتو خواهد داشت و در سال آینده مجدداً رهبری نیروی واکنش سریع ناتو را بر عهده خواهد گرفت.

پیش بینی بدتر شدن بحران انسانی اوکراین در سال 2023

کمیته نجات بین المللی (IRC) اوکراین را یکی از ده کشوری در جهان می داند که بیشتر در معرض خطر بدتر شدن بحران انسانی در آینده قرار دارد. بر اساس گزارش تازه منتشر شده IRC، انتظار می رود که درگیری ها ادامه یابد. این امر زیرساخت‌های آسیب‌دیده را بیشتر از بین می‌برد و حتی تعداد بیشتری از مردم را فراری می‌دهد.

13:38- سناتور روس: ارسال سلاح به کی‌یف روسیه را به درگیری مستقیم با ناتو تحریک می‌کند

ولادیمیر جباروف، معاون اول کمیته بین‌المللی شورای فدراسیون (سنای) روسیه امروز چهارشنبه هشدار داد که ارسال تسلیحات نظامی آمریکایی به اوکراین باعث درگیری مستقیم بین روسیه و ناتو شده و واشنگتن با این اقدام خود جهان را در آستانه جنگ جهانی سوم قرار خواهد داد. پیش از این رسانه ها نوشته بودند که ایالات متحده ممکن است به زودی از انتقال سامانه موشکی ضدهوایی پاتریوت به کی‌یف خبر دهد.

در عین حال، پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون مدعی شد که ایالات متحده شواهدی مبنی بر استفاده اوکراین از تسلیحات نظامی غرب برای مقاصد غیرقانونی پیدا نکرده است.

سناتور جباروف گفت: "ایالات متحده با ادامه ارسال سلاح به اوکراین، ما را به درگیری مستقیم با ناتو تحریک می کند. به خصوص اگر آنها سیستم دفاع هوایی پاتریوت را به این کشور تحویل دهند. شما متوجه می شوید که صحبت بر سر چه تهدید بزرگی است." به گفته این مقام پارلمانی، ایالات متحده با این کار "واقعا جهان را در آستانه جنگ جهانی سوم قرار خواهد داد."

13:13- ناتو درصدد تقویت سیستم دفاع هوایی و موشکی خود است

به گزارش آژانس خبری بلومبرگ به نقل از جانی استرینگر، معاون فرماندهی مشترک هوایی ناتو، ناتو در حال بررسی راه‌هایی برای تقویت توان دفاعی خویش برای مقابله با تهدیدات احتمالی است که این ائتلاف با آن مواجه خواهد بود.

طبق این اطلاعات، ناتو در حال بررسی چگونگی تقویت دفاع هوایی و موشکی خود برای مقابله با تهدیدات مختلف هوایی، از جمله حملات احتمالی با انواع هواپیماهای بدون سرنشین تهاجمی و موشک‌های کروزی است.

استرینگر همچنین به بلومبرگ گفت که ائتلاف ناتو باید "در راستای تهدیدهایی" که ناتو با آن مواجه است، بر تقویت پدافند هوایی به طرق مختلف، از رادار و سیستم های هشدار اولیه گرفته تا موشک، تمرکز کند.

12:33- اعلام هشدار هوایی در مناطق شرقی و مرکز اوکراین  

آژیر هشدار حمله هوایی پیش از  ظهر امروز، چهارشنبه در سه منطقه در شرق اوکراین و همچنین در مرکز این کشور به صدا درآمد. بر اساس منبع هشدار رسمی، آژیرها در مناطق پولتاوفسکی، خارکوف و دنپروپتروفسک و همچنین در بخش تحت کنترل کی‌یف در منطقه زاپروژیا به صدا درآمدند.

علاوه بر این، اوایل صبح امروز، زنگ هشدار حمله هوایی در شهر کی‌یف و کل منطقه کی‌یف اعلام شد که بیش از سه ساعت به طول انجامید. آژیر همچنین در مناطق وینیتسا و ژیتومیر به صدا درآمد. بعد از آن، ویتالی کلیچکو، شهردار پایتخت اوکراین، در کانال تلگرامی خود اعلام کرد که انفجارهایی در منطقه شوچنکو شهر کی‌یف رخ داده است.

منطقه شوچنکو در بخش مرکزی پایتخت قرار داشته و در آن تاسیسات صنعتی و ساخت و ساز وجود دارد. در مجموعه صنعتی این منطقه 71 شرکت فعالیت دارند.

اوکراین از 20 درصد توافقات داخلی جامعه کشورهای مشترک المنافع خارج شده است

سرگئی لبیدوف، رئیس کمیته اجرایی جامعه کشورهای مستقل مشترک المنافع صبح امروز، در مصاحبه با روزنامه ایزوستیا اعلام کرد که تا ماه دسامبر 2022، مقامات اوکراینی از حدود 20 درصد از توافقات منعقد شده در چارچوب این جامعه خارج شده اند. 

وی گفت: اوکراین در مجموع در چارچوب جامعه کشورهای مستقل مشترک المنافع ، 301 قرارداد بین المللی منعقد کرده بود، ولی تا اول دسامبر 2022، تقریباً 20 درصد از این قراردادها را کنار گذاشته است. این کشور از تعدادی قراردادهای بین المللی در زمینه های اقتصادی، آموزشی، فضایی و فعالیت های نظامی-سیاسی خارج شده است.

 لبیدو ف افزود: در عین حال، بسیاری از اسناد امضا شده توسط کی‌یف هنوز معتبر هستند. علاوه بر این، اوکراین به همکاری با کشورهای عضو مشترک المنافع ادامه می دهد، البته آنها عمدتاً به صورت دوجانبه و در حجم بسیار کمتر هستند.

اوکراین که از جمله جمهوری‌های بنیانگذار جامعه کشورهای مستقل مشترک المنافع پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق بود، در سال 2014 و بعد از وقوع کودتای دولتی در کی‌یف، به سمت قطع تدریجی روابط با این سازمان پیش رفت. چهار سال بعد، در دوره ریاست جمهوری پیتر پروشنکو، وی فرمانی را امضا کرد که به مشارکت کی‌یف در نهادهای قانونی کشورهای مشترک المنافع پایان داد. البته در عین حال، مقامات اوکراین هنوز درخواست رسمی برای خروج کامل این کشور از جامعه کشورهای مستقل مشترک المنافع ارائه نکرده اند.

وزارت دفاع آمریکا فعالیت نظامی بلاروس در نزدیکی مرز اوکراین را تکذیب کرد

پاتریک رایدر،  سخنگوی پنتاگون بامداد امروز، چهارشنبه اعلام کرد که ایالات متحده هیچ گونه فعالیت مشکوک نظامی از سوی بلاروس در نزدیکی مرزهای اوکراین را مشاهده نکرده است. 

وی در یک نشست خبری گفت: «در حال حاضر، ما هیچ گونه فعالیت فرامرزی نیروهای مسلح بلاروسی [در نزدیکی مرز با اوکراین] نمی بینیم.»

رایدر داده های اطلاعاتی خاصی را اعلام نکرد، اما تاکید کرد که طرف آمریکایی "به دقت وضعیت منطقه از جمله در بلاروس را زیر نظر دارد."

روز سه شنبه، ویکتور گولویچ، معاون اول وزیر دفاع  و رئیس ستاد کل نیروهای مسلح بلاروس اعلام کرد که به دستور  الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری این کشور، بررسی ناگهانی آمادگی رزمی نیروهای مسلح بلاروس آغاز شده است.

وزارت دفاع بلاروس پیش از این یادآور شده بود که مینسک بشدت نگران وضعیت مرزهای این کشور با اوکراین است. سرویس مرزبانی بلاروس چندین بار نقض  خطوط مرزی بین دو کشور از طرف اوکراینی را ثبت کرده است.

پنتاگون استفاده غیرقانونی از تسلیحات غربی در اوکراین را رد کرد

وزارت دفاع ایالات متحده هیچ اطلاعاتی در خصوص استفاده از تسلیحات و تجهیزات نظامی ارسال شده به اوکراین برای مقاصد غیرقانونی ندارد. این مسئله را بامداد امروز،   پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون اعلام کرد.  وی در یک نشست مطبوعاتی گفت: «در حال حاضر ما اطلاعاتی نداریم که موثق بوده و نشان دهنده استفاده از تسلیحات ارسال شده به اوکراین برای مقاصد غیرقانونی باشد».

پیش از این، در اوایل نوامبر، خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داده بود که ایالات متحده بازرسی هایی را در اوکراین برای ردیابی محموله های تسلیحاتی ارسالی به این کشور را آغاز کرده است. به گفته این منابع خبری، واشنگتن نگران است که این تسلیحات "به دست افراد نادرست" بیفتند.

در همین رابطه، ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه نیز در اواخر ماه اکتبر گفت که ایالات متحده طرحی برای جلوگیری از نشت تسلیحاتی که به اوکراین عرضه شده، در دست دارد.

در همان زمان، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه، یادآور شد که تسلیحات نظامی عرضه شده به اوکراین سر از بازار سیاه سلاح درآورده  و گردش مالی ماهانه قاچاق  آنها حداقل به 1 میلیارد دلار می رسد.

آژانس بین المللی انرژی اتمی حضور کارشناسان خود در تمام نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین را تضمین خواهد کرد

آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) حضور دائمی کارشناسان ایمنی هسته‌ای خود را در تمام نیروگاه های هسته‌ای اوکراین تضمین خواهد کرد. این موضوع در گزارش منتشره شب گذشته در وب سایت این سازمان مشخص شده است.

طبق این اطلاعات، این توافق بین رافائل گروسی رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و دنیس اشمیگال، نخست‌ وزیر اوکراین برای تقویت تلاش‌ها برای جلوگیری از حادثه هسته‌ای در جریان درگیری‌های مسلحانه صورت گرفت.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی دفتر ریاست‌ جمهوری روسیه، روز گذشته تاکید کرد که هیچ سلاح سنگین روسی در نیروگاه اتمی زاپروژیا وجود نداشته و ندارد. وی در عین حال تاکید کرد که مسکو سطح تعامل با آژانس را بسیار خوب ارزیابی کرده و قصد دارد به تماس با این سازمان ادامه دهد.

دیپلمات روس:  روسیه مایل است درگیری نظامی در اوکراین به طور مسالمت آمیز پایان یابد

دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان ملل، شب گذشته؛  سه‌شنبه، در مصاحبه‌ای اعلام کرد که این کشور روسیه خوشحال خواهد شد که درگیری نظامی در اوکراین را به صورت مسالمت آمیز و پشت میز مذاکره پایان دهد، اما مجبور است به عملیات نظامی ویژه برای مقابله با تسلیحات نظامی ناتو در اوکراین ادامه دهد.

پولیانسکی گفت: «اکنون به لطف آنگلا مرکل، صدراعظم سابق آلمان که یکی از  تضمین کنندگان توافقات مینسک بود، ما دیگر می‌دانیم که غرب تنها به منظور پمپاژ تسلیحاتی اوکراین و آماده شدن این کشور برای چنین وضعیتی، این اسناد را امضا کرده تا زمان بدست آورده باشد.»

وی افزود: ما دوست داشتیم که وظایف تعیین شده برای عملیات نظامی ویژه با ابزارهای صلح آمیز محقق شود. این امکان وجود داشت و ما قبل از آغاز عملیات به کشورهای غربی پیشنهاد دادیم که بر سر میز مذاکره بنشینند و در مورد تضمین های امنیتی روسیه گفتگو و درباره چگونگی اجرای توافقات مینسک توسط اوکراین بحث کنیم. راه حل بسیار آسان بود.»

این دیپلمات روس یادآور شد: رئیس جمهوری روسیه بارها اعلام کرده است که ما خوشحال خواهیم شدکه این کار را به صورت مسالمت‌آمیز و پشت میز مذاکره انجام دهیم. البته، این کار تنها با پرداختن به علل اصلی این مشکل و ریشه کن کردن آنها امکان پذیر است تا اوکراین نتواند هیچ تهدیدی برای روسیه در آینده ایجاد کند.اما اکنون کاملاً برعکس آن را می بینیم. <…> اوکراین در مسیری کاملاً اشتباه حرکت می کند. بنابراین، متاسفانه ما اکنون مجبور به ادامه عملیات نظامی خود هستیم و ما باید نه تنها با اوکراین، بلکه با تسلیحات نظامی ناتو نیز مقابله کنیم.

اولیانوف رویکرد کشورهای اتحادیه اروپا درباره تضمین امنیتی به روسیه را کوته بینانه خواند

میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین، رویکرد تعدادی از کشورهای اتحادیه اروپا در انتقاد از سخنان امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه درباره تضمین های امنیتی روسیه در معماری جدید امنیتی اروپا، را کوته بینانه ارزیابی کرد.

این دیپلمات شب گذشته، سه شنبه در صفحه توئیتر خود در این باره نوشت: چندین کشور اتحادیه اروپا به پیشنهاداتی که اخیراً توسط رئیس جمهوری فرانسه مبنی در زمینه لزوم ارائه تضمین های امنیتی به روسیه در آینده مطرح شد، اعتراض کردند. رویکرد آنها با هدف تقابل بی پایان  بسیار کوته بینانه است. مطمئناً تضمین های امنیتی در طول زمان مورد نیاز خواهد بود و این موضوع تنها برای روسیه مطرح نیست.

در اوایل ماه دسامبر، ماکرون گفت که ساختار امنیتی آینده اروپا باید شامل تضمین های امنیتی برای روسیه نیز باشد.

افشای مشارکت تفنگداران دریایی انگلیس در عملیات سری در اوکراین 

روزنامه تایمز فاش کرده است که تفنگداران دریایی انگلیس در چندین عملیات سری در اوکراین شرکت داشتند. این مسئله روز سه شنبه توسط ژنرال رابرت ماگوون، که از آوریل سال 2021 تا مه 2022 فرماندهی این گروه را بر عهده داشت، اعلام شد.

ماگوون در تحلیلی برای این روزنامه نوشت که سربازان انگلیسی "عملیات مخفی" را در "مناطق بسیار حساس" انجام می دهند. او به ویژه در مورد تخلیه سفارت انگلیس از کی‌یف به لهستان در ابتدای سال صحبت کرد. در این عملیات 350 تفنگدار دریایی و 45 کماندو که دیپلمات های انگلیسی را همراهی می کردند، شرکت داشتند.

این در حالی است که سخنگوی نیروی دریایی انگلیس به تایمز گفت که تفنگداران دریایی این کشور هیچ وظیفه رزمی در اوکراین انجام ندادند.

یک روز قبل، آندری کلین، سفیر روسیه در لندن گفت که انگلیس حدود 9 هزار نیروی نظامی اوکراینی را که اکنون دیگر به کشور خود بازگشته و در درگیری ها شرکت دارند را  آموزش داده است. علاوه بر این، انگلیس به طور فعال سلاح و مهمات برای ارتش اوکراین ارسال می کند.

وزیر خارجه فرانسه: کل کمک به اوکراین تقریباً یک میلیارد یورو خواهد بود

کاترین کولونا، وزیر امور خارجه فرانسه روز سه شنبه،در یک نشست خبری که در کانال یوتیوب وزارت خارجه فرانسه منتشر شد، اعلام کرد که مجموع کمک های مالی ارائه شده به اوکراین تقریباً یک میلیارد یورو است. 

وی یادآور شد که حدود 70 کشور تصمیم گرفته‌اند که برای پشت سر گذاشتن زمستان سرد سال جاری در اوکراین کمک مالی گسترده ای به کی‌یف بفرستند. وزیر خارجه فرانسه افزود:  حدود 415 میلیون یورو برای بخش انرژی، 25 میلیون یورو برای تامین آب، 38 میلیون یورو برای غذا، 17 میلیون یورو برای مراقبت های بهداشتی، 22 میلیون یورو برای حمل و نقل در نظر گرفته شده است.

اوکراین از دریافت وام 100 میلیون یورویی از فرانسه خبر داد

اوکراین یک وام با شرایط مساعد به مبلغ 100 میلیون یورو از فرانسه دریافت کرده است. این مسئله روز سه شنبه در وب سایت رسمی دولت این کشور گزارش شد.

طبق این اطلاعات، دولت اوکراین یک وام 100 میلیون یورویی با شرایط مطلوب از آژانس توسعه فرانسه دریافت کرده است. این وجوه به صندوق عمومی بودجه دولتی جهت تأمین هزینه های اولویت دار، به ویژه هزینه های اجتماعی و  انسان دوستانه، هدایت شده است.

در این گزارش یادآوری شده که مجموع حمایت بودجه مستقیم فرانسه از اوکراین از ماه فوریه گذشته تاکنون به 432 میلیون دلار رسیده است.

فارین پالیسی: کمک به کشورهای فقیر آسیا و آفریقا به دلیل حمایت اروپا از پناهندگان اوکراینی کاهش یافت

مجله فارین پالیسی در تحلیلی که روز سه شنبه منتشر شد، فاش کرد که کمک به کشورهای آفریقایی و آسیایی در بحبوحه جریان پناهجویان از اوکراین به کشورهای اروپایی، به طور قابل توجهی کاهش یافته است.طبق این اطلاعات، در واقع به مردم اوکراین به بهای کاهش کمک به میلیون ها نفر دیگر در سراسر جهان که برای غذا، مراقبت های بهداشتی اولیه و آموزش به غرب وابسته هستند، کمک شده است.

این مقاله یادآور شده که بیش از 300 میلیون نفر، که 1/2 آنها کودک هستند، نیاز مبرم به کمک دارند، اما به دلیل هجوم پناهندگان از خاک اوکراین، آنها در وهله بعدی اهمیت قرار گرفتند. کاهش حمایت از کشورهای فقیر در زمانی اتفاق افتاده که شرایط زندگی برای اقشار آسیب پذیر به دلیل تغییرات آب و هوایی و افزایش قیمت ها بدتر از قبل نیز شده است.

این نشریه افزود: در سال جاری کشورهای سوریه، اتیوپی، ونزوئلا و جمهوری دموکراتیک کنگو حتی نیمی از کمک‌هایی را که درخواست کرده‌ بودند دریافت نکرده‌اند. این در حالی است که بودجه کمک مالی به اوکراین بسیار قابل توجه و بی‌سابقه است.»

در مجموع، طبق گزارش دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، از 24 فوریه (آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین) تا اول دسامبر سال 2022، بیش از 7 میلیون و 800 هزار پناهجو از اوکراین وارد کشورهای اروپایی شده‌اند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان