تحولات اوکراین| آمریکا بسته جدید کمک نظامی برای کی‌یف آماده کرده است

تحولات اوکراین| آمریکا بسته جدید کمک نظامی برای کی‌یف آماده کرده است

هشدار سفارت روسیه درباره تحویل سامانه پاتریوت آمریکا به کی‌یف، سکوت کاخ سفید در این باره، ناامیدی واشنگتن به پایان درگیری نظامی در اوکراین تا پایان سال میلادی و امکان سفر قریب الوقوع گروسی به مسکو، ازجمله مهمترین رویدادها پیرامون جنگ اوکراین است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "کارن دانفرید" مشاور وزیر امور خارجه آمریکا در جلسه استماع کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان کنگره، اعلام کرد که ایالات متحده به زودی (احتمالاً در هفته جاری) تخصیص بسته نهم کمک نظامی خود به اوکراین را اعلام خواهد کرد.  این دیپلمات آمریکایی شرایط دقیق تحویل و ترکیب خاص این بسته را مشخص نکرد.

پیش از این، روزنامه "واشنگتن پست" گزارش داد، در صورتی که پنتاگون به همه سؤالات مربوط به استفاده از این نوع سلاح توسط نیروهای اوکراینی و عواقب ناشی از آن پاسخ دهد، جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا ممکن است با انتقال سامانه های موشکی ضد هوایی پاتریوت به اوکراین موافقت کند. این نشریه یادآور شده که دولت بایدن مدت‌ها سرسختانه در برابر ارسال تسلیحات پیشرفته از جمله موشک‌های دوربرد، جت‌های جنگنده و تانک‌های جنگی به اوکراین مقاومت کرد، به این دلیل که استفاده، نگهداری و تعمیر چنین سامانه‌هایی دشوار است، ضمن اینکه ایالات متحده با این کار  بیش از پیش درگیر جنگ کنونی در اوکراین خواهد شد.

با این حال، در هفته های اخیر، شورای امنیت ملی کاخ سفید تغییر خط مشی واشنگتن را در پی گسترش حملات موشکی روسیه و افزایش روابط نظامی مسکو با ایران توصیه کرده است. البته به عقیده مارک کانچیان، افسر بازنشسته ارتش آمریکا از مرکز مطالعات راهبردی و بین المللی، اگر سامانه پاتریوت در اوکراین مستقر شود، پنتاگون در معرض خطر بزرگی قرار خواهد گرفت و امکان درگیری مستقیم با روسیه افزایش خواهد یافت.

در همین رابطه، روز گذشته ولادیمیر جباروف، معاون اول کمیته بین المللی شورای فدراسیون (سنای) روسیه نیز هشدار داد که ارسال تسلیحات نظامی ایالات متحده به اوکراین، به ویژه سامانه پدافند هوایی پاتریوت، باعث درگیری مستقیم بین روسیه و ناتو خواهد شد و واشنگتن با این اقدام، جهان در آستانه جنگ جهانی سوم قرار خواهد داد.

پیش از این، شبکه سی.ان. ان به نقل از منابع خبری خود گزارش داد که واشنگتن در حال نهایی کردن برنامه خود برای ارسال سیستم های موشکی پاتریوت به اوکراین است. طبق این اطلاعات، این مسئله ممکن است در همین هفته اعلام شود. البته پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون روز گذشته گفت که هنوز نمی تواند در مورد ارسال این سیستم ها به اوکراین چیزی بگوید.

جان کربی، هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید نیز شب گذشته، چهارشنبه، اعلام کرد که دولت آمریکا در حال حاضر قادر به تأیید  برخی گزارش‌ها که در رسانه‌ها درباره تحویل احتمالی این سامانه‌های موشکی به کی‌یف منتشر شده، نیست.

ضن اینکه دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، به نوبه خود تأکید کرد که مجموعه های موشکی پاتریوت در صورت تحویل توسط واشنگتن به کی‌یف، به یک هدف قانونی برای نیروهای مسلح روسیه تبدیل خواهند شد.

ضمن اینکه پیش از این، مارک هرتلینگ، ژنرال سابق ارتش آمریکا  یادآور شد که نیروهای مسلح اوکراین در ماه های آینده قادر به استفاده از سامانه های موشکی ضد هوایی پاتریوت نخواهند بود. به گفته وی، استفاده از این تجهیزات پیشرفته نیازمند چندین ماه آموزش برای نیروهای نظامی اوکراینی در شرایط عملیاتی است.

سفارت روسیه در واشنگتن نیز، بامداد امروز، پنج شنبه، هشدار دادکه انتقال سامانه های موشکی پاتریوت آمریکایی به کی‌یف، در صورت قطعی شدن چنین تصمیم گیری، اقدام تحریک آمیز دیگری خواهد بود که ممکن است به عواقب غیرقابل پیش بینی منجر شود.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز دویست و نود و پنجم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

14:05- آمادگی چین برای تقویت همکاری با روسیه در بخش انرژی  

ژانگ هان هویی، سفیر جمهوری خلق چین در روسیه امروز در سخنرانی خود در مجمع «گاز روسیه 2022» اعلام کرد که پکن آماده است همکاری خود با مسکو در بخش انرژی را تقویت کند و به کسی اجازه مداخله در این زمینه را نخواهد داد.

این دیپلمات با اشاره به اینکه غرب با صرف نظر کردن از گاز روسیه به خود لطمه زده، گفت: شرق از گاز روسیه استقبال می کند و بازار کافی برای پذیرش آن نیز وجود دارد. وی در عین حال یادآور شد که چین خرابکاری در خطوط لوله نورد استریم را محکوم می کند.

سفیر چین گفت: چین با سیاست قلدری برخی کشورها در بخش انرژی مخالف است. این کشور هرگز اجازه دخالت نیروهای خارجی در همکاری چین و روسیه در عرصه انرژی را نخواهد داد.

13:46- کشورهای اتحادیه اروپا بر سر بسته نهم تحریم‌های ضدروسی به توافق نرسیدند

خبرگزاری رویترز امروز پنجشنبه به نقل از چند مقام دیپلمات گزارش داد که کشورهای عضو اتحادیه اروپا بر سر بسته نهم تحریم‌ها علیه روسیه به توافق نرسیدند. این خبرگزاری به نقل از یک مقام آگاه نوشت: «کشورهای عضو اتحادیه اروپا در مذاکرات اواخر روز چهارشنبه خود بر سر بسته نهم تحریم‌ها علیه روسیه به توافق نرسیدند».

در عین حال، یکی از منابع یادآور شد که کشورهای اروپایی همچنان به توافق نزدیک‌تر هستند، اما تعدادی از کشورها، از جمله لهستان، هنوز مخالفت‌هایی با این محدودیتها دارند.

پیش از این، جوزپ بورل، مسئول اصلی سیاست خارجی اتحادیه اروپا، عدم توافق کشورهای اروپایی در مورد تحریم‌های جدید علیه روسیه را تأیید کرد. وی در عین حال،  نسبت به اثربخشی تحریم‌ها ابراز اطمینان کرده و گفت که به عقیده وی، در مجموعه تحریم‌ها «کارآمد هستند و توانایی روسیه برای تولید تسلیحات جدید را به شدت تضعیف می‌کنند».

رئیس دیپلماسی اروپا افزود که امیدوار است "تا پایان هفته" بر سر این بسته توافق شود.

13:18- واکنش مسکو به قطعنامه لهستان مبنی بر به رسمیت شناختن روسیه به عنوان "حامی تروریسم" 

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین امروز، پنج شنبه در جمع خبرنگاران گفت که تصمیم مجلس لهستان در خصوص به رسمیت شناختن روسیه به عنوان "کشور حامی تروریسم" یک توهم و هیستریک ضدروسی است.

وی بدین ترتیب به درخواست خبرنگاران برای اظهار نظر در مورد تصمیم مجلس لهستان برای به رسمیت شناختن روسیه به عنوان "کشور حامی تروریسم" و ​​همچنین مسئول شناختن مسکو در سقوط هواپیماهای لهستانی در سال های 2010 و 2014 پاسخ داد. به گفته پسکوف، مقامات لهستانی از رویارویی با حقیقت و شناخت واقعیت اتفاق افتاده امتناع می ورزند.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز امروز در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: تصمیم مجلس لهستان برای به رسمیت شناختن روسیه به عنوان "کشور حامی تروریسم" اقدامی غیردوستانه با ماهیت شبه قانونی و تنها بخشی از یک کمپین سفارشی از سوی کشورهای غربی است.

به گفته زاخارووا، این اقدام ورشو «ماهیتی شبه قانونی» دارد که ضرر آن به خود لهستان باز می گردد.

صبح امروز، مشخص شد که مجلس سفلی پارلمان لهستان قطعنامه‌ای را تصویب کرد که در آن روسیه به عنوان کشوری حامی تروریسم به رسمیت شناخته شد. 231 نماینده به تصویب این سند رای مثبت دادند و 226 نماینده در رای گیری شرکت نکردند.

12:45- لهستان از تامین مالی اوکراین در سطح 18 میلیارد یورو حمایت نکرد

لهستان از حمایت مالی 18 میلیارد یورویی اتحادیه اروپا برای اوکراین در سال 2023 به دلیل اختلاف نظر در مورد حداقل نرخ مالیات تعیین شده، خودداری کرده است. 

روزنامه پولیتیکو امروز به نقل از دیپلمات های اتحادیه اروپا این موضوع را فاش کرده است. یک دیپلمات اروپایی به این نشریه گفت: «بسیار ناامید کننده است، زیرا لهستان با مسدود کردن حداقل نرخ مالیات، بودجه مورد نظر برای کمک به اوکراین را نیز به خطر انداخته است».

این نشریه یادآور شده، رهبران کشورهای عضو بلوک باید بسته ای از اقدامات را تصویب کنند که شامل حمایت از کی‌یف، برنامه "آزاد کردن" بودجه برای مجارستان و اصلاحات مالیاتی است. در صورتی که تصویب یکی از نکات وتو شود، هیچ یک از آنها تصویب نخواهد شد.

اتحادیه اروپا و آمریکا به زودی بیانیه مشترکی درباره اوکراین منتشر خواهند کرد

 روزنامه  "پولیتیکو" بامداد امروز، پنج شنبه با  استناد به پیش نویس یک بیانیه مشترک جدید گزارش داد که اتحادیه اروپا و ناتو، پس از یک تاخیر طولانی، به زودی رسماً درخواست مشترکی را از روسیه برای خارج کردن نیروهایش از خاک اوکراین صادر خواهند کرد و همچنین بر تعهد خویش به حمایت کامل از مقامات کی‌یف تاکید خواهند کرد.

طبق اطلاعات این روزنامه، روی متن این سند چندین ماه کار شده بود، در ابتدا قرار بود این بیانیه در نشست سران ناتو در مادرید در ماه ژوئن گذشته امضا شود، اما انتشار آن به دلیل تنش بین قبرس و ترکیه به حالت تعلیق درآمد. به گفته منابع این روزنامه، این بیانیه در آینده نزدیک منتشر خواهد شد. یک دیپلمات آگاه به این نشریه گفت که این سند شامل بخش دیگری در مورد چین نیز  خواهد بود که به ابتکارعمل آلمان به آن اضافه شده است.

همانطور که پولیتیکو اشاره کرده، متن این بیانیه چندان قابل توجه نیست، اما انتشار رسمی آن با توجه به ماه هایی که برای آماده سازی آن صرف شده، یک دستاورد دیپلماتیک قابل توجه خواهد بود. 

سفارت روسیه ارسال احتمالی مجموعه های موشکی پاتریوت آمریکا به اوکراین را تحریک آمیز خواند

سفارت روسیه در واشنگتن، بامداد امروز، پنج شنبه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که انتقال سامانه های موشکی پاتریوت توسط ایالات متحده به کی‌یف، در صورت چنین تصمیم گیری، اقدام تحریک آمیز دیگری خواهد بود که می تواند به عواقب غیرقابل پیش بینی منجر شود.

در این بیانیه یادآوری شده است: «در ایالات متحده، یک کمپین اطلاعاتی درباره محموله‌های احتمالی آینده سیستم‌های دفاع هوایی با فناوری پیشرفته به کی‌یف راه‌اندازی شده است. در صورت تایید این اطلاعات، شاهد اقدام تحریک آمیز دیگری از سوی دولت آمریکا خواهیم بود که ممکن است منجر به عواقب غیرقابل پیش بینی شود.»

سفارت گفت: «ادامه پمپاژ سلاح به اوکراین تنها حس مصونیت رژیم [ولادیمیر] زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین را تقویت کرده و آن را به جنایات جدید علیه مردم غیرنظامی در مناطق دونباس، زاپروژیا و خرسون سوق می دهد».

به عقیده دیپلمات های روس، "ایالات متحده، حتی بدون ارسال پاتریوت، عمیق تر و عمیق تر به سمت درگیر شدن در یک مناقشه نظامی در یکی از جمهوریهای باقی مانده پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی پیش خواهد رفت".

سفارت روسیه یادآور شده: «جریان ارسال تسلیحات در حال افزایش است، آموزش نیروهای نظامی اوکراینی در حال گسترش است، نیروهای مسلح اوکراین در حال تامین اطلاعاتی هستند. اعزام متخصصان نظامی آمریکایی به منطقه جنگی بیشتر و بیشتر مورد بحث قرار گرفته. علاوه بر این، شهروندان آمریکایی نیز به عنوان مزدور در  میدان نبرد با روسیه شرکت دارند. این خط مشی واشنگتن نه تنها به روابط روسیه و آمریکا آسیب زیادی وارد کرده، بلکه خطرات بیشتری برای امنیت جهانی ایجاد می کند و  این ایالات متحده است که مسئول طولانی شدن و تشدید درگیری نظامی در اوکراین است.»

ارائه قطعنامه ای به مجلس نمایندگان آمریکا با درخواست حذف روسیه از شورای امنیت سازمان ملل 

استیون کوهن، نمایندگان دموکرات کنگره ( از ایالت تنسی) و جو ویلسون جمهوری خواه (از ایالت کارولینای جنوبی) پیش نویس قطعنامه ای را به مجلس نمایندگان آمریکا ارائه کردند که در آن از جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده خواسته شد تا به دنبال حذف روسیه از عضویت دائمی در شورای امنیت سازمان ملل باشد. این مطلب را مجله فارین پالیسی بامداد امروز، پنج شنبه، با استناد به سندی که در اختیارش قرار گرفته گزارش داد.

در متن این قطعنامه آمده است، روسیه با اقدامات خود در اوکراین، منشور سازمان ملل را نقض کرده و با این کار حق خود برای اشغال یک کرسی در شورای امنیت را زیر سئوال برده است. 

این نشریه یادآور شده که البته تصویب این قطعنامه الزام آور نبوده و صرفاً یک توصیه به کاخ سفید است.

پیش از این، دولت ایالات متحده بارها اعتراف کرده که علیرغم درخواست‌های متعدد از این دست در غرب در رابطه با حمله نظامی روسیه به اوکراین، حذف کردن روسیه از فهرست اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل در واقع، کاری غیرممکن است.

نماینده روسیه در سازمان ملل: غرب اروپا را در آستانه رویارویی قرار داده که می تواند جهان را به آتش بکشد

واسیلی نبنزیا، نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان ملل در نشست روز چهارشنبه شورای امنیت اعلام کرد که کشورهای غربی با معتبر دانستن حق گسترش ناتو، در واقع به ضرر اصل تقسیم ناپذیری امنیت عمل کرده و اروپا را به آستانه رویارویی نزدیک کرده اند که جهان ممکن است در نتیجه آن به آتش کشیده شود. 

نبنزیا در سخنرانی خود گفت: بدیهی است که امروز مسئله آینده نظم جهانی در حال تصمیم گیری است. انتخاب بین دو راه در حال روشن شدن است - یا این نظمی است با هزمونی غرب که قوانینی را وضع می کند که فقط برای خودش مفید است، یا جهانی دموکراتیک، چند قطبی، عادلانه، با محوریت سازمان ملل، بدون باج خواهی، سلطه، ارعاب و تبعیض و استعمار نو خواهد بود.

این دیپلمات روسی یادآور شد که کشورهای غربی از ابزارها و روش‌های دستیابی به اهداف خود خجالت نمی کشند. وی افزود: «در حال حاضر شرط بندی روی "فرسودگی و شکست استراتژیک روسیه" انجام شده  و چنین وظیفه ای مدت ها قبل از شروع عملیات نظامی ویژه روسیه برای حفاظت از مردم غیرنظامی دونباس تعیین شده بود.»

وی افزود که غرب به همان اندازه که تمایلی به انجام "گفتگوی پرمحتوا" در آستانه بحران اوکراین نداشت، اکنون نیز نمی خواهد آن را انجام دهد.

نبنزیا گفت: بحران اوکراین که غرب جمعی به هر طریق ممکن سعی می کند آن را به آغاز عملیات ویژه نظامی محدود سازد، تنها یکی از عناصر این بحران چند بعدی است که جهان مدت هاست به سوی آن حرکت کرده. و این یک بحران سیستماتیک است که پیش نیازهای آن به تدریج در طی دو الی سه دهه گذشته شکل گرفته است.

کاخ سفید آزادی یک شهروند آمریکایی در جریان تبادل اسرا در اوکراین را تایید کرد

جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات استراتژیک در شورای امنیت ملی، شب گذشته، چهارشنبه اعلام کرد که یک شهروند آمریکایی در جریان تبادل اسیران جنگی بین اوکراین و روسیه به مقامات آمریکایی تحویل داده شده است.

وی در یک کنفرانس مطبوعاتی در پاسخ به سئوال مربوطه این اطلاعات را تایید کرد و گفت: ما قطعا از این مسئله استقبال می کنیم. ولی به دلیل محرمانه بودن، نمی توانم جزئیاتی در مورد این شخص ارائه کنم.

پیش از این روز چهارشنبه، آندری یرماک، رئیس دفتر ریاست جمهوری اوکراین در کانال تلگرامی خود از تبادل ور جدید اسرا بین مسکو و کی‌یف خبر داد. وی گفت که کی‌یف موفق به بازگرداندن 64 نیروی نظامی ارتش خود و یک شهروند آمریکایی به نام سویدی مورکزی شده است.

آمریکا در حال بررسی نظریه تشکیل دادگاهی در خصوص وضعیت اوکراین است

جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید،  اعلام کرد که پیشنهاد تشکیل یک دادگاه بین المللی در ارتباط با حمله نظامی روسیه به اوکراین همچنان توسط دولت ایالات متحده در حال بررسی است. 

کربی شب گذشته در یک نشست خبری گفت: در خصوص دادگاه باید بگویم که ما همچنان روی این موضوع کار می کنیم. ما می‌خواهیم مطمئن شویم که این روند قبل از اینکه وضع گیری قطعی داشته باشیم ادامه دارد.

این مقام کاخ سفید تاکید کرد، ایالات متحده "خواهان پاسخگویی روسیه" به خاطر اقدامات خود در اوکراین است. در این رابطه، آنها تعدادی تحقیقات بین المللی انجام می دهند و به ارائه اسناد لازم برای تجزیه و تحلیل اوضاع کمک می کنند.

واشنگتن اطلاعات مربوط به ارسال پدافند هوایی پاتریوت به اوکراین را تایید نکرد

جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات استراتژیک در شورای امنیت ملی، شب گذشته در یک نشست خبری اعلام کرد که دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا نمی تواند اطلاعات منتشر شده در رسانه ها در مورد ارسال احتمالی سامانه های موشکی دفاع هوایی پاتریوت به مقامات اوکراینی را تایید کند.

کربی در عین حال افزود که ایالات متحده در حال کار به روی نهمین بسته کمک نظامی جدید برای اوکراین است. اینکه دقیقا چه مواردی در آن گنجانده خواهد شد، در زمان خود اعلام خواهد شد. وی گفت: «تنها چیزی که می‌خواهم اضافه کنم این است که ما اخیراً تقویت توان دفاع هوایی اوکراین را در اولویت قرار داده‌ایم زیرا این مسئله یکی از نیازهای مبرم اوکراینی‌ها است».

 آمریکا دورنمایی برای پایان درگیری نظامی در اوکراین تا پایان سال نمی بیند

جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات استراتژیک در شورای امنیت ملی همچنین اعلام کرد که مقامات آمریکایی امکان پایان دادن به درگیری های نظامی در اوکراین تا پایان سال 2022 را نمی بینند. 

وی گفت: "ما انتظار نداریم که جنگ در ماه های زمستان آتی متوقف شود. هیچ مدرکی وجود ندارد و  انتظاری نمی رود که درگیری تا پایان سال پایان یابد.

کربی تاکید کرد: کاخ سفید معتقد است که تصمیم گیری در مورد امکان انجام مذاکره بین کی‌یف و مسکو باید توسط ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین گرفته شود و نه ایالات متحده.

دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس‌ جمهوری فدراسیون روسیه روز گذشته تاکید کرد  که خروج نیروهای روسیه از خاک اوکراین قبل از پایان سال 2022 "ممکن نیست". وی یادآور شد که برای دستیابی به صلح، باید واقعیت های جدید پیوستن مناطق جدید به ترکیب فدراسیون روسیه در نظر گرفته شود.

 در اواسط ماه دسامبر  سخنگوی کرملین در  خصوص زمان پایان درگیری نظامی در اوکراین، یادآور شد که "زلنسکی خود به خوبی می‌داند که در صورت تمایل وی، همه چیز می‌تواند همین فردا تمام شود."

رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی ممکن است هفته آینده به مسکو سفر کند

میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمان های بین المللی در وین شب گذشته اعلام کرد که سفر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) به مسکو ممکن است هفته آینده یا پس از تعطیلات سال نو میلادی انجام شود.

این دیپلمات در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «راسیا- 24» گفت: آقای گروسی قرار است هفته آینده یا بعد از تعطیلات کریسمس به مسکو سفر کند، جایی که گفتگو با او توسط طرف روسی در قالب بین وزارتخانه‌ای ادامه خواهد یافت، زیرا مسائل امنیت هسته ای به حوزه مسئولیت گارد ملی، وزارت دفاع، شرکت "روس اتم" و وزارت امور خارجه روسیه مربوط می شود. 

روز گذشته دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز از ادامه تماسهای مقامات مسکو با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره امنیت نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا خبر داد و تاکید کرد که مسکو از سطح تعامل با این سازمان رضایت دارد.

نخست وزیر اوکراین به اشتباه گفت: «12 میلیارد نفر» دچار مشکل انرژی هستند

دنیس اشمیگال، نخست وزیر اوکراین، روز چهارشنبه، در مصاحبه با آژانس خبری بلومبرگ در مورد مشکلات برق در این کشور، گفت که این وضعیت بیش از 12 میلیارد اوکراینی را تحت تاثیر قرار داده است.
وی گفت: «بیش از 12 میلیارد نفر در رنج هستند. روشنایی ندارند یا فقط چند ساعت در روز به آنها برق داده می شود.»

ظاهراً نخست وزیر اوکراین می خواست بگوید - 12 میلیون نفر، ولی به اشتباه از میلیارد استفاده کرده و رقمی را  بیان کرد از تعداد افراد روی زمین بیشتر است. در اواسط ماه اوت، جمعیت جهان رسما به 8 میلیارد نفر رسید.

لاوروف: اوراسیا بزودی دلار را از مبادلات تجاری حذف خواهد کرد

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، معتقد است  که کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا (EAEU) به زودی در محاسبات تجاری خود به ارزهای دیگر، به جای دلار آمریکا روی خواهند آورد.

وزیر خارجه روسیه روز چهارشنبه در سخنرانی خود در  کنفرانس بین‌المللی بین‌ پارلمانی با عنوان «انتخاب اوراسیا به‌عنوان مبنایی برای تقویت حاکمیت» گفت: اوراسیا یکی از پویاترین جوامع منطقه‌ای در حال توسعه است. تقریباً 185 میلیون مصرف کننده را متحد کرده و کل درآمد ناخالص آن بیش از 2 تریلیون دلار است.
لاوروف گفت: ضروری است که کشورهای این منطقه به سمت استفاده از سایر ارزها در مبادلات تجاری خود روی آورند. هرچند در حال حاضر، دلار همچنان نقش اصلی در این عرصه دارد، ولی من معتقدم که این اتفاق به زودی خواهد افتاد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon