شکستگی لوله انتقال فرآوردههای نفتی در بندرعباس/آبشیرینکن ۱۰۰هزار متر مکعبی خاموش شد
با توجه به شکستگی لوله انتقال فرآوردههای نفتی در خونسرخ بندرعباس، و انتشار آلودگی در دریا، آبشیرینکن ۱۰۰هزار متر مکعبی خاموش شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس ، از روز گذشته اخباری مبنی بر شکستگی لوله انتقال فرآوردههای نفتی- گازوئیل در خور خونسرخ که در نزدیکی شهر بندرعباس واقع شده است مخابره شد و همین امر نگرانیهایی برای مردم ایجاد کرده است چرا که این منطقه در نزدیکی آب شیرینکن بزرگ بندرعباس واقع شده است و ورود آلودگی به حوضچههای شیرینسازی آب میتواند تبعات بدی را به دنبال داشته باشد.
چرا که امروزه بخش عمدهای از آب استان به ویژه در شهرهای بندرعباس و بندرخمیر از طریق آبشیرینکن تامین میشود و این امر میتواند چالشهای سختی را به همراه داشته باشد؛ از سوی دیگر نیز آلودگیهای نفتی همواره اکوسیستم دریا را با مشکل روبرو میکنند و عاملی مخرب برای این زیستبوم پر اهمیت هستند.
اسماعیل مکیزاده، معاون امور دریایی بنادر و دریانوردی هرمزگان، در این باره اظهارداشت: با توجه به گزارشی که از وقوع آلودگی نفتی در خور خونسرخ منتشر شد با بررسیهای انجام شده مشخص شد که شکستگی لوله انتقال فرآورده های نفتی رخ داده است و برای اینکه از ورود آلودگی به دریا جلوگیری شود از همان ساعات نخست اقدامات کنترلی در دستورکار قرار گرفته است.
وی افزود: تیم کارشناسی و ارزیاب بنادر و دریانوردی به محل شکستگی اعزام شدند که مشاهده شد ،مقادیر قابل توجهی گازوییل از طریق جریان پساب موجود در خور به سمت دریا در حال حرکت بوده که احتمال ریزش آنها به دریا نیز وجود داشت.
معاون امور دریایی بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: پس از بررسی مسیر حرکت پساب در خور عملیات شبانه روزی مقابله با آلودگی از طریق بوماندازی (دیواره نگهدارنده لکه نفتی در سطح آب) در چندین نقطه خور به وسیله بومهای فنسی و جاذب از جمله در محل پل جاده دسترسی بندر شهید رجایی، در مجاورت آب شیرین کن، مصب خور و چند نقطه دیگر انجام شد.
وی پایش چند روزه منطقه، بررسی شرایط بومها تعویض و اصلاح موقعیت و جهت آنها به دلیل جابجاییهای احتمالی با جریانات پساب موجود در خور و جمعآوری مواد نفتی در پشت بومها بوسیله پمپهای مکشی و تانکرهای مکنده و نصب فنس بوم در محل اتصال خور یاد شده به دریا را از دیگر این اقدامات برشمرد.
معاون امور دریایی بنادر و دریانوردی هرمزگان خاطرنشان کرد: در همین راستا سه لایه بوم جاذب در فاصله 100 متری از مصب خور و جذب لایههای نازک گازوئیل از سطح آب بوسیله ورقهای مخصوص جمعآوری لکههای نفتی نیز نصب شده است.
مکیزاده با بیان اینکه در چند نقطه از خور، عوامل پالایشگاه بندرعباس و نفت ستاره نسبت به آباندازی بوم و جمعآوری لکههای نفتی اقدام کردهاند، تصریح کرد: اقدامات کنترلی و مقابله با آلودگی همچنان درحال انجام بوده و تا زمان حصول اطمینان از پاکسازی کامل آن ادامه خواهد داشت.
عبدالحمید حمزهپور مدیرعامل آب و فاضلاب استان نیز در واکنش به این موضوع اظهارداشت: آبشیرین کن 100 هزار متر مکعبی بندرعباس از 2 روز گذشته برای جلوگیری از ورود آلودگی نفتی به آب آشامیدنی شهروندان بندرعباس خاموش شده است و در حال حاضر آب آشامیدنی شهروندان بندرعباسی از سد شمیل و نیان و سد استقلال میناب تامین میشود.
وی افزود: پس از پاکسازی کامل دریا از آلودگی نفتی آبشیرین کن مجددا وارد مدار خواهد شد، چرا که در حال حاضر با این شکستگی گازوئیل از خور خونسرخ وارد دریا شده است که عملیات پاکسازی آن در حال انجام است.
انتهای پیام/865/ن