قصد صربستان برای اعزام نیرو به کوزوو

قصد صربستان برای اعزام نیرو به کوزوو

همزمان با بالا گرفتن تنش‌ها بین صربستان و کوزوو در شمال این کشور، بلگراد از نیروهای حافظ صلح ناتو درخواست کرده تا اجازه دهند هزار نیرو به کوزوو اعزام کند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از "ان تی وی" آلمان، تنش های بین مقامات و اقلیت صرب اخیرا در شمال کوزوو افزایش یافته است. دولت صربستان می گوید که می خواهد با این امر مقابله کند و سربازان خود را به کشور همسایه بفرستد.

ارتش صربستان از نیروی حافظ صلح ناتو KFOR درخواست اجازه کرده تا با 1000 نیرو به سمت کوزوو حرکت کند. میلوش ووچویچ، وزیر دفاع صربستان اعلام کرد، یک هیئت ارتش صربستان نامه ای در این زمینه به افسران KFOR در گذرگاه مرزی صربستان و کوزوو در Merdare تسلیم کرد.

دیپلمات های آمریکایی قبلاً اعلام کرده بودند که چنین مجوزی صادر نخواهد شد. با این وجود، الکساندر ووچیچ، رئیس جمهور صربستان، شامگاه پنجشنبه در شبکه تلویزیونی دولتی RTS اعلام کرد که برای آن درخواست خواهد کرد. وی گفت که برای او واضح است که KFOR این درخواست را تایید نخواهد کرد. وی در عین حال گفت: با این حال، استقرار نیروهای صرب باعث کاهش تنش‌های قومی در کوزوو می شود.

ووچیچ به قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در سال 1999 اشاره کرد که حضور نیروهای امنیتی صرب در کوزوو را یک احتمال ذکر کرده بود. با این حال، این امر به یک مأموریت محدود خواهد بود و کاملاً به تأیید KFOR بستگی دارد. در اصل، نیروهای حافظ صلح می توانند به چند صد نیروی امنیتی صرب اجازه حضور در کوزوو را بدهند اما فقط برای چند فعالیت مانند حفاظت از اماکن مذهبی یا نظارت مشترک مرزی. وظایف امنیتی عمومی، به عنوان مثال در مناطق مسکونی صربستان، مستثنی هستند.

کوزوو تا سال 1999 بخشی از صربستان بود . پس از مداخله ناتو، ابتدا تحت مدیریت مأموریت سازمان ملل متحد Unmik قرار گرفت و سپس در سال 2008 خود را مستقل اعلام کرد. تا به امروز، KFOR امنیت نظامی این کشور را تضمین می‌کند. رهبری بلگراد استقلال این منطقه را به رسمیت نمی شناسد. صرب‌های قومی که در یک منطقه مسکونی فشرده در شمال کوزوو زندگی می‌کنند، اخیراً دوباره برای دامن زدن به تنش‌ها مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

روز پنجشنبه، کوزوو درخواستی را برای پیوستن به اتحادیه اروپا ارائه کرد که البته بیشتر اقدامی نمادین بود زیرا پنج کشور اتحادیه اروپا نیز کوزوو را به عنوان یک کشور مستقل نمی پذیرند. صربستان از سال 2012 یک کشور نامزد رسمی برای عضویت در اتحادیه اروپا است.

چندی پیش در پی بالا گرفتن مجدد مناقشات بین صرب‌ها و پلیس کوززو در مناطق شمال این کشور، رئیس جمهور کوزوو اعلام کرد که انتخابات محلی در این مناطق به تعویق خواهد افتاد.

انتخابات محلی که ابتدا برای 18 تا 25 دسامبر در شمال کوزوو برنامه ریزی شده بود، به دلیل افزایش تنش‌های قومی به 23 آوریل 2023 به تعویق افتاد. این خبر را را "ویوسا عثمانی"، رئیس جمهور کوزوو پس از رایزنی با احزاب سیاسی و نیروهای امنیتی در پریشتینا اعلام کرد.

همزمان، انسداد جاده‌ها و درگیری‌های مسلحانه با پلیس در منطقه شمالی کوززو ، که اکثرا ساکنان آن صرب‌ها بودند، به وقوع پیوست.

به دنبال این ناآرامی‌ها، دو گذرگاه مرزی بین صربستان و کوزوو تا اطلاع بعدی بسته شدند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان