جشنواره فیلم «اشراق» به دنبال تقویت جریان سینمای دینی است / فیلم‌های انتقادی دینی را هم می‌پذیریم

جشنواره فیلم «اشراق» به دنبال تقویت جریان سینمای دینی است / فیلم‌های انتقادی دینی را هم می‌پذیریم

معینی‌پور دبیر جشنواره فیلم اشراق می‌گوید که این جشنواره به دین و سینمای دینی نگاه موسعی دارد که دین را محدود نکند و در تلاش است تا بتواند به احیای جریان سینمای دینی و معنوی کمک کند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی تسنیم، نشست خبری چهارمین جشنواره فیلم «اشراق» در سالن جلسات دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در تهران برگزار شد. مسعود معینی پور دبیر این جشنواره و معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی، ضمن خوش‌آمد گویی به خبرنگاران درباره این جشنواره گفت: وضعیت روایت دین و دینداری در سینمای ایران و جهان ژانر معتبر و قدیمی است. با نگاهی به فیلم‌های تاریخ سینما، اقتباس‌هایی خوبی از زندگی دینداران و تاریخ دین دیده می‌شود. در جمهوری اسلامی باید جریان سینما و تئاتر از زاویه نگاه دینی کار بسازد و تولید کند که حتی اگر نگاه انتقادی هم داشته باشد آورده‌ای برای مکتب و دین به عنوان پشتوانه‌های کشور داشته باشد.

وی گفت که فقط نظام ما دینی نیست بلکه کشورهای گوناگونی در دنیا دینی‌اند حتی برخی کشورهای گوناگون لیبرالیستی هم پشتوانه معرفتی مسیحی دارند. حال کشور ما پشتوانه دینی دارد که جریان هنری آن نمی‌تواند فارغ از فضای دینی باشد. برای همین در این رویداد می‌خواهیم نگاه دینی به سینما را بررسی کنیم و به فیلم‌هایی بپردازیم که با دین ارتباط دارند که توصیفی، تحلیلی و حتی انتقادی است.

مدیر سابق شبکه چهار سیما گفت: در دوره‌ای در سینمای ایران موج فیلم‌های معناگرا در سینما و تلویزیون بود و حتی در تئاتر نیز دیده می‌شد. برای همین متولی‌ای باید باشد که به این حوزه بپردازد.

او گفت: سال‌های قبل کارهای خوبی در جشنواره شرکت کرده بود اما فاصله‌ای افتاد که کرونا در آن اثرگذار بود تا اینکه تصمیم به احیای آن گرفتیم. امیدوارم که امسال فیلم‌های خوبی به جشنواره بیاید که تولید فیلم‌های دینی را تقویت کند.

معینی پور گفت: در کنار فیلم‌ها که داستانی، مستند و فیلم‌نامه است بخش نقد فیلم را هم داریم. بخش رواق برای طلاب حوزه است و بخشی ویژه نیز با توجه به صدمین سالگرد حوزه در نظر داریم.

این مدیر فرهنگی گفت: تأسیس موزه و مدرسه فیضیه قم تکاپویی برای ارتقای سبک تربیت طلاب قم بوده و هم ارتقای معارف حوزوی نجف که به ایران می‌آید. در مقابل رضاخان تلاش کرد تا مظاهر دینی و هویتی تمدنی ایران اسلامی را حذف کند. بنابراین به‌خاطر اهمین صدمین سالگرد تأسیس حوزه که در مقابل جریان ضددینی رضاخان ایستاده بود این بخش به‌طور ویژه در جشنواره امسال وجود دارد.

"بدون قرار قبلی" جریان‌ساز سبک جدیدی در سینمای دینی خواهد شد/ مدقق: پیوند موفق شعیبی میان هویت ایرانی با امام رضا(ع)

او گفت که بیش از 40 فیلم درباره حوزه و روحانیت در این بخش در حال ساخت است که می‌تواند جهان گوناگون روحانیت را در این صدسال بررسی کند.

معینی‌پور درباره بودجه جشنواره گفت که امسال جوایز خوبی در نظر گرفته‌ایم اما رقم بودجه جشنواره مشخص نشده است. از تولید حمایت میکنیم و اقداماتی هم در دوره مدیریت خودم در شبکه چهار انجام دادم که نتیجه این شده است که الان نزدیک به 20 تا 30 اثر تولید شده است. به نظرم می‌رسد فیلم‌های زیادی به جشنواره برسد.

وی درباره فیلم دینی گفت که سینمای دینی محدود به موضوعات دینی صرف نمی‌شود اما نیت فیلمساز در اینکه چه فیلمی دینی است یا نه مهم است. اما باید نگاه موسعی به دین داشت که نه سینمای دینی و نه خود دین را محدود کند.

این مدیر فرهنگی در خصوص فیلم‌های دینی انتقادی گفت: ابن جشنواره چند دوره برگزار شده است اما در چند سال مغفول شده است. در این مدت و این دوره به فیلمی که نگاه هنجارشکن دینی داشته باشد نمی‌پردازد، اما اگر نقد به عملکرد و جایگاه نهادهای دینی داشته باشد، حتماً خواهیم پرداخت.

معینی‌پور درباره حضور فیلم‌‌های ادیان دیگر گفت که پذیرای فیلم‌هایی با موضوع ادیان دیگر خواهیم بود همانطور که در سال‌های قبل بوده‌ایم.

وی درباره های اکران فیلم در استان‌ها گفت: تهران، قم، مشهد، اصفهان، اهواز و سیستان میزبان جشنواره خواهند بود.

سینمای فطرت بهترین شکل "سینمای دینی" است/ سیاست‌گذاران سینمایی تعریف سلیقه‌ای از دین دارند

او در پاسخ به خبرنگار تسنیم درباره نقش این جشنواره در جریان‌سازی سینمای دینی ضمن برگزاری دیگر جشنواره‌های سینمایی دینی به صورت موازی گفت: سینمای دینی ما افول جدی پیدا کرده است. با توجه ظرفیت‌های ما و ادبیات جدید می‌توان سینمای دینی قوی در کشور داشت اما سینماگران ما دوست دارند سیاسی و اجتماعی بسازند اما دنیا برای عوض کردن فکر مخاطب به دنبال مباحث عمیق‌تری است که در آن فضا، زمان و مکان انسان تغییر می‌کند. اما سینماگران ما به مباحث فکری و ماورایی عمیق کمتر توجه دارند. اما فیلم‌های جدید در مباحث فلسفی سرمایه‌گذاری می‌کنند مانند «تنت» یا «پلتفرم» که ظاهراً مقوله سیاسی و اجتماعی است اما تئوری دارد. بنابراین سینمای ما در حوزه دین و معنویت ضعف جدی دارد. حال اگر این کثرت جشنواره‌ها بتواند به تنوع موضوعی و رفع ضعف جریان تولید کمک کنند خوب است اما عدم تنوع و اینکه جشنواره فقط برای جایزه دادن باشد همین آسیب می‌شود که در این سال‌ها شاهد آن بودیم. اما تلاش ما این است که این فضا را تغییر بدهیم.

مدت زمان ارسال آثار این جشنواره تا 1 بهمن ماه و اعلام اسامی فیلم‌های منتخب 16 بهمن ماه خواهد بود. زمان برگزاری جشنواره و نمایش آثار 4 تا 8 اسفندماه است و مراسم اختتامیه 8 اسفندماه خواهد بود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
triboon
گوشتیران
رایتل
مادیران