مشکلات ترمینال مسافربری زنجان برطرف میشود
معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان زنجان به فعالیت سه ترمینال مسافربری در استان اشاره کرد و گفت: نواقص ترمینال شهر زنجان که عمر ۳۰ ساله دارد توسط شهرداری در حال رفع است و شاهد تغییرات خوبی هستیم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، علی مدقالچی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته حمل و نقل برگزار شد، ضمن تبریک روز ملی حمل و نقل اظهار داشت: 84 باب شرکت در این استان در حوزه حمل و نقل بار در استان وجود دارد و هم اکنون سه پایانه بار در شهرستانهای زنجان، ابهر و ایجرود فعال هستند و سالانه حدود 10 میلیون تن کالا از طریق ناوگان حمل و نقل باری استان جابهجا می شود.
وی افزود: 5 هزار و 500 دستگاه انواع ناوگان باربری نیمه سنگین و سنگین در استان فعال است و 7 هزار راننده نیز در ناوگان حمل و نقل بار استان فعالیت میکنند.
معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان زنجان بیان کرد: در حوزه کالا کارهایی از جمله نظارت بر عملکرد شرکت حمل و نقل، صدور بارنامههای حمل کالا، بررسی و ساماندهی سیستم حمل کالا، نوسازی ناوگان، توزیع اقلام برای رانندگان و... انجام میشود.
وی گفت: در حال حاضر در استان 37 باب شرکت حمل و نقل مسافری فعال است و امسال در حدود 880 هزار نفر از هموطنان توسط 131 اتوبوس ناوگان حمل و نقل مسافری جابهجا شدهاند که از این تعداد 84 دستگاه وی آی پی هستند.
مدقالچی عنوان کرد: استان زنجان در مراکز معاینه فنی جز 10 استان برتر در کیفیت معاینه فنی است و کنترل ناوگان توسط اکیپها جهت ایجاد کنترل و نظارت کیفیت و احصا مشکلات توسط سامانههای هوشمند بر عهده این حوزه است.
وی با بیان اینکه در خصوص نقاط پرحادثه و تصادفات دو رویکرد داریم بیان کرد: رویکرد پیشگیرانه و واکنش گرایانه است و پس از بررسی مشکلات جادهها برنامههایی به منظور رفع نقاط حادثهخیز و عدم وقوع تصادفات در منطقه انجام میشود.
معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان زنجان گفت: در این استان چهار باب انواع شرکت کالا و ترانزیت وجود دارد که سالانه 88 هزار تن بار ترانزیتی جابهجا میشود.
وی با بیان اینکه آموزش رانندگان حمل و نقل بسیار مهم است افزود: در این راستا در هر سال 24 هزار نفر ساعت از رانندگان بهصورت اجباری و الزامی تحت آموزش قرار میگیرند.
مدقالچی افزود: تخلفات رانندگان از طریق واحد مانیتورینگ، سیستمهای مجازی و سامانهها احصا و متخلفان به کمیسیونهای 14 و 11 که رسیدگی به تخلفات ناوگان است ارسال میشود که در سال گذشته 502 نفر متخلف به کمیسیونهای مربوطه ارجاع شدند.
رفع مشکلات پایانههای مسافربری شهر زنجان
وی به فعالیت سه ترمینال مسافری در استان اشاره کرد و گفت: در ترمینال شهر زنجان که عمر 30 ساله دارد خوشبختانه نواقص توسط شهرداری در حال رفع است و شاهد تغییرات خوبی هستیم.
معاون حمل و نقل ادارهکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان زنجان در ادامه گفت: در ترمینال ابهر که قدمت زیادی دارد کمبود فضا از مشکلات عمده آن است و این امر سبب شده در توسعه شرکتهای حمل و نقل با موانع روبه رو باشیم و ترمینال شهر قیدار هم یک پایانه حرفهای نیست و امکانات خوبی ندارد.
ناوگان حمل و نقل کالا فرسوده است
وی به عمر ناوگان اتوبوسهای استان اشاره کرد و گفت: به دلیل تحریمها عمر ناوگان مناسب نبوده و عمر ناوگان باری به طور میانگین 19.96 سال، سواری 12.49 سال و اتوبوسها 10.5 سال است که فقط در میانگین ناوگان اتوبوسها و سواری بالاتر از میانگین کشوری هستیم.
مدقالچی با بیان اینکه دولت برای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی دو برنامه در دستور کار دارد افزود: 12 دستگاه اتوبوس و 37 دستگاه مینیبوس برای دریافت تسهیلات تبصره 18 به بانک معرفی شدهاند.
وی با اشاره به وجود انحصار در صنعت خودروسازی ایران تصریح کرد: ناوگان خوبی در کشور وجود ندارد که شاهد افزایش قیمت خودرو هستیم و همچنین شاهد قطعات بسیار بی کیفیت خودرو در بازار هستیم.
معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان زنجان خاطرنشان کرد: در حوادث اخیر با وجود فراخوانهای اعتصاب، کاهش قابل توجهی در میزان حمل و نقل کالاها در استان نداشتیم و این به معنای آن است که ناوگان به فعالیت خود مشغول بود.
وی در خصوص بالا بودن آمار تصادفات رانندگی در جادهها گفت: منکر پایین بودن کیفیت خودرو و قطعات آن نیستیم اما طبق مطالعات انجام شده 63 درصد تصادفات جادهای عامل انسانی هستند و جریمهها به علت پایین بودن بازدارنده نیستند، بنابراین باید فرهنگ رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی در جامعه نهادینه شود.
این مسئول در پایان در پاسخ به سؤال تسنیم مبنی بر اینکه در زمینه بررسی قطعات خودرو چه اقداماتی انجام شده است، گفت: متأسفانه قطعات معیوب در بازار زیاد است. در همین کشور همسایه پاکستان، چرخ دندههای قلابی تولید میشود. این قطعات وارد کشور میشوند و یک هولوگرام هم روی آن نصب میشود و وارد بازار میشود. از بازرسان بازار درخواست داریم که نظارتهای خود را در زمینه قطعات خودرو افزایش دهند.
وی اضافه کرد: امروز ارزش اتوبوسهای وی آی پی به 21 میلیارد تومان رسیده است و پول گیربکس آنها حدود 800 میلیون تومان است. وقتی چرخ دنده قلابی استفاده شود قطعاً به گیربرکس آسیب خواهد زد. بسیاری از رانندگان در سطح استان از وجود لوازم یدکی قلابی در بازار گلایه دارند و قابل تشخیص هم نیست.
انتهای پیام/ن