سرمایه‌گذاری در ظرفیت‌های اقتصاد دانش بنیان ‌دانشگاه اراک ‌

سرمایه‌گذاری در ظرفیت‌های اقتصاد دانش بنیان ‌دانشگاه اراک ‌

رئیس دانشگاه اراک گفت: سرمایه‌گذاری در ظرفیت‌های اقتصاد دانش بنیان در دانشگاه اراک افزایش می‌یابد.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، مجتبی ذوالفقاری ظهر امروز در نخستین همایش ملی تحول در علوم انسانی و نقش آن در پیشرفت ایران اسلامی با اشاره به اینکه علوم انسانی پایه و اساس و باقی علوم وسیله است، اظهار داشت: جوانان به طور ویژه به علوم انسانی تمایل و علاقه ندارند بنابراین باید فرایندها بازبینی و علوم انسانی جذاب شود تا گرایش‌ها به این سمت حرکت کند چراکه زمانی که مردم به عینه ببینند علوم انسانی بهبود بخش زندگی آنها است به طور حتم به سمت و سوی این علوم گام بر می‌دارند.

وی افزود: یکی از ضرورت‌های بسیار مهم در علوم انسانی مهارت ورزی است، علوم انسانی مغز و محتوای جامعه بشری است و باقی علوم در ایجاد بستر، نقش‌آفرینی می‌کنند، با توجه به اینکه علوم انسانی نیاز مردم است و نیاز به برگزاری استارتاپ در این حوزه احساس می شود، باید به استارتاپ‌ها در این بخش توجه ویژه‌تری شود.

رئیس دانشگاه اراک گفتمان‌سازی، تخصصی شدن و تولید نظریه را یک ضرورت مهم برشمرد که باید مورد توجه قرار گیرد و تصریح کرد: هدف دشمن دور کردن جوانان و نوجوانان از گفتمان سازی، تخصصی شدن و تولید نظریه است که امید است به برکت خون شهدا همه جوانان در مسیر رشد و تعالی پیشرفت و شکوفایی گام بردارند.

ذوالفقاری عنوان کرد: در اقتصاد دانش بنیان باید بر روی ظرفیت‌ها سرمایه‌گذاری شود که در این زمینه علوم انسانی جایگاه ویژه‌ای دارد و نیاز است اقدامات بیشتری نسبت به گذشته در این بخش و تجاری‌سازی آن انجام شود.

رویکرد برنامه‌های دانشگاه اراک مسئله‌محور می‌شود

106 مقاله از شهرهای مختلف دریافت و 54 مقاله پذیرفته شد

" ابراهیم آقامحمدی" دبیر علمی همایش نیز در این نشست اظهار داشت: برگزاری همایش به منظور تحول در علوم انسانی و دست‌یابی به الگوی پیشرفت برای ایران اسلامی است در این راستا کمیته علمی با بیش از 35 استاد شکل گرفت و سه حوزه مبنایی هستی شناسی، معرفت شناسی و روش شناسی از پایه‌های علوم انسانی به صورت محوری مورد توجه قرار گرفت و با نگاهی به مسئله تحول و بومی سازی علوم انسانی حرکت کردیم.

وی افزود: کمیته داوری همایش متشکل از 30 استاد و متخصص در حوزه‌های مختلف علوم انسانی تشکیل و از 30 آبان تا 15 آذرماه، پذیرش مقالات انجام شد که در این راستا 106 مقاله از شهرهای مختلف دریافت و 54 مقاله پذیرفته 25 مقاله به صورت سخنرانی و 23 مقاله به صورت پوستر و شش مقاله به صورت چاپ مورد پذیرش قرار گرفت.

تحلیل معاون دانشگاه آزاد از مسئله پیشرفت ایران اسلامی و حکمرانی

عبدالحسین خسروپناه معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی کشور نیز در این همایش با اشاره به محورهای همایش اظهار داشت: تحول در علوم انسانی و توانمندسازی جامعه، جایگاه هستی شناسی و معرفت شناسی، جایگاه نظریه و روش در تحول علوم انسانی، امکان بومی سازی و اسلامی سازی علوم انسانی، موانع و چالش‌های تحول در علوم انسانی، نقش نخبگان در تحول علوم انسانی و روابط بین الملل و نقش آن در پیشرفت علوم انسانی از جمله محورهای همایش است.

وی با اشاره به اینکه پیشرفت ایران اسلامی در سایه حکمرانی امکان‎پذیر است، افزود: حکمرانی یک بسته فرآیندی است که از سیاست گذاری که باید و نبایدهای کلی جهت دهنده است، آغاز و به تنظیم‌گری و خدمات منطقه‌ای و عمومی پایان پیدا می‌کند، تعالی علوم انسانی در صنعت، کشاورزی، مسکن و تمامی حوزه‌های اجتماعی و شهروندی تاثیرگذار است.

خسروپناه بیان کرد: فرهنگ، ساختار و هویت کشاورزی با روانشناسی و مدیریت کشاورزی مرتبط است و حکمرانی امنیت غدایی بدون تعالی علوم انسانی نتیجه‌ای ندارد. حکمت علم نافع، مبتنی بر عقل نظری و معاد است و پیوند علوم انسانی با حکمت ضروری است، برای تحقق تعالی در علوم انسانی می‌توان از علوم انسانی در حکمرانی‌های مختلف از جمله فضای مجازی و توسعه و غیره استفاده کرد.

رئیس همایش ملی تحول در علوم انسانی و نقش آن در پیشرفت ایران اسلامی خاطرنشان کرد: مهارت باید در کنار دانش مورد توجه باشد و نباید ذهن جوانان با مسائل تئوری پر شود، زمانی دانشجوی عالم کارآمد فارغ التحصیل می‌شود که رشته درسی او با اجتماع در ارتباط باشد در حالی که اکثر رشته‌های موجود کارآمدی ندارند و باید تعطیل و رشته‌های جدید تعریف شوند.

وحدت حوزه و دانشگاه زمانی پایدار و عمیق می‌شود که وحدت علم و دین اتفاق افتد

"حجت‌الاسلام مهدی ایمانی مقدم" رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان مرکزی در این همایش اظهار داشت: وحدت حوزه و دانشگاه زمانی پایدار و عمیق می‌شود که وحدت علم و دین اتفاق افتد، تا وقتی که دانش، اسلامی نشود دانشجو و دانشگاه و دانشیار اسلامی نمی‌شود و این مهم وقتی محقق می‌شود که علم دارای مبداء و معاد باشد. 

وی افزود: بالاترین جنایت‌ها در طول تاریخ محصول اختلاف بین علم و دین بوده است، امروز با انبوهی از افراد مواجه هستیم که ادعای سواد دارند اما دریغ از اینکه یک کتاب مطالعه کرده باشند.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان مرکزی تصریح کرد: امیدواریم این همایش زمینه‌ساز ایجاد انگیزه برای تعالی و تحول در رویه‌های آموزشی و پژوهشی شود.

انتهای پیام/711/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon