توافق بنیاد نخبگان و وزارت علوم برای بورسیه رتبههای برتر رشتههای تجربی و ریاضی
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: با معاونت علمی و بنیاد ملی نخبگان به توافقی رسیدیم که براساس آن داوطلبان رتبه یک تا ۲۰۰ رشتههای تجربی و ریاضی و رتبه یک تا ۱۰۰ در آزمون سراسری توسط بنیاد نخبگان بورس شوند و حقوق دریافت کنند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمدعلی زلفیگل؛ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در بخشی از سخنان خود در اختتامیه هفته پژوهش در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با تأکید بر اینکه نقش علوم انسانی در خلق نوآوریهای نرم در سند ملی نظام نوآوری باید جدی گرفته شود، گفت: استعدادهای برتر باید به سمت رشتههای علوم انسانی هدایت شوند و در این زمینه پژوهشگاهها نقش مؤثری دارند.
وی با اشاره به اهمیت مهارت آموزی در دانشگاهها تصریح کرد: باید بدانیم چطور میتوان مهارت را میان دانشجویان افزایش داد و چه کار کنیم دانش آموختهها علاوه بر دانش نظری، مهارت آموزی هم داشته باشند تا آسانتر وارد بازار کار شوند. در این بین، مسئولان باید مجری اندیشهها و راهکارهای دانشمندان علوم انسانی باشند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به تدوین سند ملی نظام نوآوری گفت: براساس پیشنهاد وزارت علوم به شورای عالی انقلاب فرهنگی که تصویب شد، تدوین سند ملی نظام نوآوری در دستور کار است که تمام حلقههای موجود از خلق یک ایده و انجام پژوهش تا تولید ثروت در آن احصا و در نظر گرفته میشود.
وی از اعضای هیئت علمی پژوهشگاهها خواست برای هدایت استعدادهای برتر به سمت رشته های علوم انسانی پیشنهادات خود را ارائه دهند.
زلفیگل گفت: با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان به توافقی رسیدیم که براساس آن داوطلبان رتبه یک تا 200 رشته های تجربی و ریاضی و رتبه یک تا 100 در آزمون سراسری توسط بنیاد نخبگان بورس شوند و حقوق دریافت کنند. همین کار باعث شد افرادی که این رشتهها را انتخاب میکنند، دوبرابر شوند.
وی گفت: باید راهکارهایی بیابیم که به توزیع متوازن استعدادها منجر شوند و افراد براساس علایق خود رشتهها را انتخاب کنند. یکی از مسائل در بحث پژوهش و اقتصاد، پژوهش تحقیقات بین رشتهای و چندرشتهای است، باید آییننامهها را بازنگری کنیم و تحقیقات بین رشتهای و چند رشتهای را افزایش دهیم، زیرا خروجی این تحقیقات بیشتر است.
انتهای پیام/