اختراعی که راه رفتن "معلولین قطع نخاعی" را ممکن میکند
یک شرکت دانشبنیان، ربات اسکلت بیرونی ساخته است که کاربرد این ربات، راه بردن معلولین قطع نخاعی کامل است که معلولان قطع نخاعیِ کامل، این ربات را پوشیده و با این ربات راه میروند.
سهند حسینپور؛ مدیر توسعه فناوری شرکت دانشبنیان "پویندگان دانش سیستمهای توانافزای پاسارگاد" (پداسیس) در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: محصول تولیدی ما یک ربات اسکلت بیرونی است. این محصول نخستین بار در سال 2014 توسط رژیم جعلی صهیونیستی ساخته شد که با تلاش متخصصان این شرکت دانشبنیان، این ربات را بومیسازی کردیم.
حسینپور تصریح کرد: مسئله بسیار مهم این است که این ربات به هیچ عنوان مهندسی معکوس نشده است بلکه کاملاً به دست متخصصان این شرکت دانشبنیان طراحی و ساخته شده است. کاربرد این ربات، راه بردن معلولین قطع نخاعی کامل است. معلولان قطع نخاعیِ کامل، این ربات را میپوشند و با این ربات راه میروند.
این فعال دانشبنیان گفت: جانبازان قطع نخاعی نیز قادر به استفاده از این ربات هستند و حتی چندین نفر از مدافعان حرم نیز از این ربات استفاده کرده و با آن حرکت کردند که بازخورد بسیار مثبتی نیز داشته است.
وی خاطرنشان کرد: این ربات در سال 1401 نمونه شخصی آن رونمایی شده است و امروز تمرکز ما بر روی بازار داخلی است، بنابراین اگر در بازار داخلی موفق باشیم بر روی تجاریسازی محصولات نیز کار خواهیم کرد. ما تنها سازنده این ربات در ایران و خاورمیانه هستیم. قیمت صادراتی این محصول نیز بسیار رقابتی است؛ به عنوان مثال قیمت ربات خارجی کمترین آن 104 هزار دلار است که قیمت ربات ما یکپنجم رباتهای خارجی است.
به گزارش تسنیم، افرادی که دچار فلج پایینتنه هستند بهویژه توانیابان ضایعه نخاعی و همچنین افراد دچار ضعف عضلانی و یا اختلال حرکتی در ناحیه پایینتنه میتوانند از ربات اسلکه بیرونی اکسوپد استفاده کنند. برای استفاده از از این ربات لازم است کاربر توانایی کافی در حفظ تعادل به وسیله دستهایش را داشته باشد.
علاوه بر توانیابان، آزمایشگاههای علوم اعصاب، توانبخشی، کاردرمانی و همچنین مراکز تحقیقاتی و پژوهشی نیز میتوانند از این ربات استفاده کنند. این شرکت دانشبنیان با بهرهگیری از خلاقیت مهندسان جوان و تجربه متخصصین کشور، نخستین ربات اسکلت بیرونی پایینتنه در خاورمیانه را از سال 1395 تولید و با نام تجاری "اکسوپد" به بازار عرضه کرده است. هماکنون نسخه شخصی اکسوپد برای استفاده توانیابان به عنوان یک تجهیز کمک حرکتی در اختیار عموم قرار گرفته است.
گفتوگو از: محمد اصولی
انتهای پیام/