تحولات اوکراین| زلنسکی در نخستین سفر خارجی پس از آغاز جنگ به آمریکا می‌رود

تحولات اوکراین| زلنسکی در نخستین سفر خارجی پس از آغاز جنگ به آمریکا می‌رود

نخستین سفر خارجی زلنسکی از زمان آغاز جنگ و سخنرانی وی در کنگره، امکان تحویل سیستم دفاع هوایی پاتریوت آمریکایی به اوکراین در هفته آینده و اعتراف کاخ سفید به عدم مشارکت بلاروس در درگیری نظامی در خاک اوکراین، از جمله رویدادهای مهم پیرامون اوکراین هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،  اکثریت قریب به اتفاق شهروندان کشورهای اتحادیه اروپا معتقدند که مناقشه اوکراین باید هرچه زودتر حل و فصل شود و روسیه و اوکراین باید مجبور به  نشستن بر سر میز مذاکره شوند. این مسئله در نتایج نظرسنجی صورت گرفته توسط مرکز تحقیقات سیاسی "Szazadveg" بوداپست در تمامی 27 کشور عضو اتحادیه اروپا مشخص شده است.

بدین ترتیب، 82 درصد از پاسخ دهندگان موافق این دیدگاه هستند که روسیه و اوکراین را باید برای ورود به مذاکرات صلح مجبور کرد. این موضع گیری بیشترین حمایت را در کشورهای قبرس، پرتغال، یونان و مجارستان بدست آورده، ولی حدود 40 درصد از شهروندان لهستان و کشورهای حوزه دریای بالتیک معتقدند که نیازی به تسریع مذاکرات صلح نیست. 

محققان این مرکز یادآور شدند: «با وجود این دیدگاه شهروندان اروپایی، مقامات بروکسل هیچ تلاشی برای کشاندن دو طرف درگیری به پای میز مذاکره از خود نشان نمی دهند.»

به ویژه، ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس دو روز قبل گفت که مذاکرات در مورد آتش بس در اوکراین تا زمانی که نیروهای روسی در خاک این کشور هستند، منطقی و قابل قبول نیست. ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، نیز هفته گذشته در واکنش به درخواست برخی رهبران کشورهای غربی برای آغاز گفتگو با مسکو،، مذاکرات با  روسیه را بی‌معنا و بی فایده خواند.

پیش از این، سرهنگ سابق ارتش آمریکا، ریچارد بلیک، هشدار داد که اوکراین در حال شکست خوردن در درگیری نظامی با روسیه است، برای اینکه هیچ چیز و جایی برای جبران خسارات وارده به نیروی انسانی و تسلیحاتی این کشور وجود ندارد. به عقیده وی، بنابراین، مقامات واشنگتن باید کی‌یف و مسکو را برای انجام مذاکرات صلح تحت فشار قرار دهد.
ژنرال آمریکایی مارک میلی نیز  در اواسط ماه دسامبر، از اوکراین خواست تا مذاکرات با روسیه را آغاز کند. به گفته وی، این تصمیم آسانی نیست، زیرا کی‌یف باید بین خطر انفعال و خطر حمله ناموفق تعادل برقرار کند.

یک کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با آژانس خبری بلومبرگ  نیز هشدار داده که طولانی شدن درگیری نظامی در اوکراین در زمستان، یک شکست سنگین برای کی‌یف و غرب خواهد بود. به گفته وی، اوکراینی ها در زمستان روزهای سختی خواهند داشت، البته اروپا، که فاقد منابع انرژی کافی است، و واشنگتن که "بیش از پیش از موضوع منحرف می شود" نیز آسیب خواهند دید. این کارشناس تاکید کرد که اوکراین و کشورهای غربی شکسته خواهند شد، در حالی که روسیه فقط از وضعیت فعلی سود خواهد برد.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز سیصد و یکم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

16:00- کاهش چشمگیر میزان صادرات آلمان به روسیه

صادرات آلمان به روسیه در سطح پایینی باقی مانده است. بر اساس گزارش اداره آمار فدرال، در ماه نوامبر، کالاهایی به ارزش 1.2 میلیارد یورو به این کشور صادر شد. این میزان نسبت به ماه مشابه سال قبل 52.4 درصد کاهش داشته است.

در ماه نوامبر، روسیه تنها دهمین کشور هدف صادرات آلمان به خارج از اتحادیه اروپا بود.  این در حالی است که قبل از شروع جنگ در رتبه پنج قرار داشت.

15:42- تاکید اوکراین بر اهمیت سفر زلنسکی به واشنگتن

اوکراین سفر ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور این کشور به ایالات متحده و دیدار برنامه ریزی شده با جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا را "بسیار مهم" می داند. میخائیلو پودولیاک، مشاور زلنسکی در بیانیه‌ای کتبی به خبرگزاری رویترز گفت: اول اینکه هم خود این دیدار و هم سطح دیدارهای برنامه‌ریزی‌شده به وضوح نشان دهنده سطح بالای اعتماد بین کشورهاست. ثانیاً، این در نهایت به تلاش‌های طرف روسی برای نشان دادن سردی فزاینده در روابط دوجانبه ما پایان می‌دهد. ایالات متحده بی چون و چرا از اوکراین حمایت کرد.

وی افزود: این دیدار فرصتی است برای توضیح وضعیت واقعی اوکراین و اینکه این کشور در مبارزه با روسیه به چه سلاح هایی نیاز دارد و چرا چنین است. به نظر من، این سفر بدون شک زمینه های کلیدی همکاری نظامی را فعال و بهینه می کند، حمایت سیاسی دو طرف را بیشتر بسیج می کند و اگر جنگ به درستی پایان نگیرد، تصویر روشن تری از آینده ترسیم خواهد کرد.

15:21- جمهوری چک در چارچوب طرح موسوم به تبادل حلقه برای کمک به اوکراین اولین تانک لئوپارد را از آلمان دریافت کرد

به عنوان بخشی از پروژه تبادل حلقه با آلمان، جمهوری چک اولین تانک از بیش از ده ها تانک اصلی نبرد لئوپارد 2 را از گروه تسلیحاتی راین متال دریافت کرده است. این تحویل روز چهارشنبه در یک پایگاه ارتش در Praslavice در نزدیکی Olomouc (Olmütz) با حضور جانا سرنوچوا، وزیر دفاع این کشور و نمایندگان آلمان انجام شد.

بنابراین این شریک ناتوی آلمان جایگزینی مدرن برای تانک های T72 طراحی شده توسط شوروی دریافت می کند که قبلاً به اوکراین تحویل داده شده است. 13 تانک جنگی اصلی لئوپارد 2 و یک تانک بازیابی بوفل  هم حداکثر تا پایان سال 2023 به دنبال آن به جمهوری چک ارائه خواهد شد. این کمک شامل یک مهمات و یک بسته خدمات آموزشی و تامین قطعات یدکی می باشد.

جانا سرنوچوا در این باره گفت: با تانک‌های لئوپارد می‌توانیم از بن‌بست وابستگی به فناوری شوروی خارج شویم و  به یک پلت فرم مدرن برویم.

ایده تبادل حلقه اندکی پس از آغاز جنگ اوکراین مطرح شد. هدف این بود که در اسرع وقت تسلیحات سنگین اوکراین را تامین کنند. از آنجایی که نیروهای مسلح اوکراین برای سیستم های شوروی نیازی به آموزش اضافی ندارند، به نظر می رسید که تامین چنین سلاح هایی برایاین کشور سریع ترین راه باشد. برای این منظور، کشورهایی که آن را دارند، باید از سایر کشورهای ناتو با تاخیر زمانی تولیدات غربی دریافت کنند.

15:00- پسکوف: مواضع زلنسکی درباره مذاکره با روسیه پس از سفر به واشنگتن تغییر نخواهد کرد

دیمیتری پسکوف، سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه ابراز عقیده کرد، مقامات مسکو انتظار ندارند که مواضع کی‌یف در مورد روند مذاکرات پس از سفر ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهوری اوکراین به ایالات متحده، تغییر مثبتی داشته باشد. 

سخنگوی کرملین امروز در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران در مورد اینکه آیا کرملین انتظارات مثبتی از سفر زلنسکی به واشنگتن دارد و آیا امکان تغییر مواضع اوکراین در مورد مذاکرات صلح بعد از این سفر وجود دارد، گفت: «خیر، من اینطور فکر نمی‌کنم، تغییر مثبتی رخ نخواهد داد.»

کاخ سفید امروز تایید کرد که زلنسکی در تاریخ 21 دسامبر برای دیدار با جو بایدن و سخنرانی در کنگره آمریکا وارد واشنگتن خواهد شد.

14:33- وزارت دفاع روسیه: شش نظامی اوکراینی سلاح خود را زمین گذاشته و تسلیم شدند

ایگور کوناشنکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه امروز، چهارشنبه، اعلام کرد که شش نیروی نظامی اوکراینی در جهت گیری کراسنو-لیمانسکی سلاح های خود را زمین گذاشته و خود را تسلیم نظامیان روسی کردند.

این مقام نظامی همچنین یادآور شد که نیروهای مسلح روسیه طی شبانه روز گذشته حملات هوایی و توپخانه‌ای را به مراکز تجمع نیروها و تجهیزات نظامی ارتش اوکراین در مناطق مختلف سرزمین دونتسک انجام دادند. 

به گفته وی، در این حملات، بیش از 30 نظامی اوکراینی کشته شده و تعدادی تجهیزات نظامی آنها، از جمله دو خودروی جنگی زرهی و چهار کامیون وانت منهدم شد.

14:18- کرملین: دیدار پوتین با مدیر کل آژانس برنامه ریزی نشده است

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین امروز، چهارشنبه، در جمع خبرنگاران اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه قصد ندارد با رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گروسی که قرار است فردا به مسکو سفر کند، ملاقاتی داشته باشد.

پیش از این مشخص شد که گروسی در جریان سفر روز پنج شنبه خود به مسکو، رایزنی هایی را با مقامات روس در مورد وضعیت امنیت نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا انجام خواهد شد.

در ماه اکتبر پوتین و گروسی در سن پترزبورگ با یکدیگر دیدار کردند. پوتین در جریان بررسی اوضاع پیرامون نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا، آمادگی مسکو برای گفتگو در خصوص تمامی مسائل مربوط به این نیروگاه را اعلام کرد.

13:50- مدودوف پیام پوتین برای رهبر چین را به پکن رساند

دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه پیام ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری این کشور را به شی جین پینگ، رهبر جمهوری خلق چین تقدیم کرد. 

این مطلب امروز در پیامی از سوی دبیرخانه شورای امنیت بیان شده است. طبق این اطلاعات، مدودف روز گذشته در پایتخت چین با شی جین پینگ دیدار کرد. نایب رئیس شورای امنیت روسیه مذاکرات خود با رهبر چین را مفید خواند. در این ملاقات طرفین وضعیت کنونی و دورنمای روابط دو کشور مورد ارزیابی قرار داده و در مورد طیف گسترده‌ای از موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی تبادل نظر کردند.

مدودف در این دیدار همچنین پیام کتبی ولادیمیر پوتین را به رئیس دولت چین تقدیم کرد که در آن به ویژه به سطح بی سابقه گفتگوهای سیاسی روسیه و چین و همکاری عملی آنها اشاره شده و نسبت به ادامه توسعه و گسترش هرچه بیشتر روابط بین دولتی و بین حزبی در همکاری نزدیک با شورای امنیت دو کشور ابراز اطمینان شده است. 

رئیس جمهوری چین نیز به نوبه خود تاکید کرد که کشورش آماده است به خاطر حاکمیت نظم عادلانه‌تر جهانی با روسیه همکاری نزدیک داشته باشد. وی تاکید کرد که توسعه مشارکت چین و روسیه یک انتخاب استراتژیک بلندمدت است که توسط هر دو طرف انجام شده است.

13:11- گروسی فردا، پنج شنبه به مسکو سفر خواهد کرد

میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین امروز اعلام کرد که رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قصد دارد به مسکو سفر کند. به گفته این دیپلمات روس، این سفر برای روز پنج شنبه، 22 دسامبر برنامه ریزی شده است.

اولیانوف در یک کنفرانس مطبوعاتی توضیح داد: رایزنی‌ها با رافائل گروسی فردا در مسکو انجام می‌شود و این رایزنی‌ها به این موضوع یا به طور دقیق‌تر ابتکارعمل مدیرکل در مورد ایجاد یک منطقه ایمنی هسته‌ای و فیزیکی هسته‌ای در اطراف نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا اختصاص خواهد داشت.

12:50- دیپلمات روس از امتناع روسیه و هند از دلار و یورو در روابط تجاری خبر داد

ضمیر کابلوف، مدیر بخش دوم آسیایی وزارت امور خارجه روسیه امروز، چهارشنبه، اعلام کرد که مسکو و دهلی نو به سمت استفاده از ارزهای ملی روی آورده و دلار و یورو را در مبادلات تجاری متقابل کنار گذاشته‌اند.

کابلوف گفت: "ما اساساً  قصد داریم تا جای ممکن از دلار و یورو که قابل اعتماد نیستند، فاصله بگیریم و باید به سمت استفاده از ارزهای ملی روی بیاوریم."

این دیپلمات یادآور شد که موضوع تداوم عدم تعادل در مبادلات بازرگانی در حال حاضر به طور کامل حل نشده است. بنابراین، در حال حاضر هند از روسیه پنج برابر بیشتر از فروش خود خرید می کند.

چند روز قبل، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز گفته بود که به زودی کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا به محاسبه امور تجاری خود به ارزهای دیگر و نه به دلار آمریکا روی خواهند آورد. وی یادآور شد که در حال حاضر، به ویژه، قرار است مذاکرات رسمی در این باره با هند آغاز شود.

12:22- قصد آمریکا برای توافق با متحدانش برای کاهش قیمت نهایی نفت روسیه 

آدیواله آدیمو، معاون وزیر خزانه‌ داری آمریکا امروز در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز فاش کرد که واشنگتن قصد دارد در خصوص کاهش بیشتر سقف قیمت نفت صادراتی روسیه با شرکا و متحدان خود گفتگو کند. 

به گفته وی، اگرچه درآمدهای روسیه از فروش انرژی شروع به کاهش کرده، اما سرعت تولید نفت این کشور همچنان ثابت مانده است.  آدیمو اعتراف کرد که در آینده نزدیک، کشورهایی که از ابتکارعمل برای معرفی سقف قیمت حمایت کردند، در مورد اقدامات سخت‌ گیرانه‌تر بحث خواهند کرد.

معاون خزانه داری آمریکا همچنین یادآور شد که این کشور به اعمال فشارهای اقتصادی بر روسیه به ویژه به منظور تضعیف توان بالقوه صنایع نظامی- دفاعی این کشور ادامه خواهد داد.

پیش از این، در اواسط ماه دسامبر، مجله آمریکایی "فارین پالیسی" گزارش داد که اختلاف نظر در خصوص سطح سقف قیمت و تحریم نفت روسیه، این نگرانی را تشدید کرده  که  کشورهای متحد در مورد تحریم‌ها علیه نفت روسیه ممکن است نتوانند اتحاد خود را حفظ کنند.

11:35- کاخ سفید دیدار امروز بایدن و زلنسکی در واشنگتن را تایید کرد

کاخ سفید صبح امروز تایید کرد که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین روز چهارشنبه 21 دسامبر برای دیدار با جو بایدن، همتای آمریکایی خود و سخنرانی در کنگره آمریکا وارد واشنگتن می شود. 

کارین ژان پیر، سخنگوی دفتر ریاست جمهوری گفت: «رئیس جمهور بایدن از رئیس جمهور زلنسکی دعوت کرده تا به واشنگتن سفر کند تا بر تعهد مستمر دولت ایالات متحده نسبت به حمایت از اوکراین تأکید شود. دیدار رهبران دو کشور روز چهارشنبه، 21 دسامبر در کاخ سفید انجام خواهد شد و پس از آن ولادیمیر زلنسکی در نشست مشترک نمایندگان کنگره که حمایت قوی هر دو حزب ایالات متحده از اوکراین را نشان می دهد، سخنرانی خواهد کرد.»

علاوه بر این، در جریان سفر زلنسکی، رئیس جمهوری آمریکا بسته جدید کمک نظامی این کشور به اوکراین را اعلام خواهد کرد.

شب گذشته چندین رسانه آمریکایی گزارش دادند که زلنسکی قصد دارد روز چهارشنبه به واشنگتن سفر کند تا با قانونگذاران آمریکایی برای ادامه حمایت از کشورش گفتگو کند.

11:11- آمریکا سیستم‌های دفاع هوایی پاتریوت را در بسته جدید کمک نظامی به اوکراین گنجانده است

دولت ایالات متحده بالاخره تایید کرد که سامانه‌های موشکی پاتریوت بخشی از بسته کمک نظامی جدید 2 میلیارد دلاری به اوکراین خواهد بود. یک مقام دولت آمریکا امروز در وب‌سایت کاخ سفید اعلام کرد: «فردا [جو بایدن] رئیس جمهوری ایالات متحده یک بسته جدید کمک نظامی-امنیتی بزرگ نزدیک به 2 میلیارد دلاری  به اوکراین را اعلام خواهد کرد. این بسته شامل یک قابلیت جدید بسیار مهم است و آن سیستم‌های دفاع هوایی پاتریوت است.»

این مقام دولتی یادآور شد که نیروهای مسلح ارتش اوکراین برای استفاده از این تجهیزات "در یک کشور ثالث" آموزش خواهند دید و این امر "مدتی طول می کشد".

به گفته وی، ایالات متحده به سایر اشکال پشتیبانی ممکن از سیستم پدافند هوایی اوکراین، از جمله NASAMS، HAWK، Stingers و تجهیزات ضد پهپادی نیز توجه خواهد داشت. این مقام دولت آمریکا در عین حال تاکید کرد که ایالات متحده "نه فردا، نه ماه آینده و نه سال آینده" نیروهای نظامی آمریکایی را برای شرکت در درگیری نظامی علیه روسیه به اوکراین اعزام نخواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه واشنگتن به دنبال رویارویی مستقیم با مسکو نیست، افزود: «رئیس‌جمهور [بایدن] به‌ صراحت گفته است که ایالات متحده برای مبارزه مستقیم با روسیه به اوکراین نیروی نظامی نخواهد فرستاد. در عوض، ما میلیاردها دلار تجهیزات نظامی و تسلیحات پیشرفته به کی‌یف می فرستیم.»

برخی رسانه های غربی پیش از این از احتمال ارسال سامانه‌های موشکی پاتریوت به کی‌یف توسط واشنگتن خبر داده بودند. مقامات مسکو نیز نسبت به چنین تصمیمی هشدار داده، این تجهیزات را هدفی قانونی برای ارتش روسیه نامیده و این اقدام را گامی دیگر در جهت درگیر شدن عمیق تر ایالات متحده در درگیری نظامی در اوکراین ارزیابی کرده‌اند.

رسانه‌های آمریکایی از برنامه زلنسکی برای سفر رسمی به واشنگتن خبر دادند

نشریه آمریکایی Punchbowl News و پورتال اطلاعاتی Axios به نقل از منابع خبری خود گزارش دادند که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین روز چهارشنبه، 21 دسامبر به واشنگتن سفر خواهد کرد و قرار است در نشست مشترک مجلس نمایندگان و سنای کنگره آمریکا سخنرانی کند. البته نه مقامات واشنگتن و نه دفتر زلنسکی هنوز در مورد این اطلاعات اظهار نظر رسمی نکرده اند.

منابع خبری این واقعیت را مورد توجه قرار دادند که این نخستین باری است که زلنسکی از زمان آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین، این کشور را ترک می کند. انتظار می رود رهبر اوکراین با مقامات بلندپایه کنگره آمریکا و همچنین با روسای کمیته های امنیت ملی آمریکا دیدار و گفتگو کند. طبق این اطلاعات،  نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا روز قبل پیامی به قانونگذاران ارسال کرد و از آنها خواست تا حتماً در نشست چهارشنبه شب کنگره برای "توجه ویژه به دموکراسی" حاضر شوند.

پورتال خبری Axios هم این اطلاعات را تایید کرد. به گفته منابع خبری این پورتال، زلنسکی قصد دارد از قانونگذاران آمریکایی برای کمک چند میلیارد دلاری به کی‌یف تشکر کرده و باز هم نیاز به کمک مالی و نظامی مضاعف به کی‌یف را توجیه کند.

 شبکه تلویزیونی سی ان ان نیز به نقل از منابع  خبری خود یادآور شد زلنسکی با جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا نیز دیدار خواهد کرد. تاکید شده که سفر زلنسکی به ایالات متحده همزمان با برنامه دولت بایدن برای اعلام بسته جدیدی از کمک نظامی به کی‌یف خواهد بود.

چندین نشریه آمریکایی، از جمله The Hill، که در مسائل مربوط به کنگره تخصص دارد، نیز با استناد به منابع خبری خود، آماده سازی مقدمات سفر زلنسکی به واشنگتن را تایید کردند. طبق این اطلاعات، پلیس واشنگتن از هم اکنون اقدامات امنیتی لازم برای سفر رئیس جمهوری اوکراین به این شهر را آغاز کرده است.

سی ان ان: آمریکا هفته آینده موشک‌های پاتریوت به اوکراین خواهد فرستاد

به گزارش شبکه خبری سی ان ان به نقل از منابع آگاه، طرف آمریکایی به عنوان بخشی از بسته کمک نظامی بعدی، سیستم های موشکی ضد هوایی پاتریوت و کیت های ارتقاء دهنده بمب های معمولی به بمب های هوشمند را به اوکراین منتقل خواهد کرد. پیش بینی شده که هفته آینده این تسلیحات به نیروهای مسلح اوکراین تحویل داده شود.

طبق این اطلاعات، بمب‌های با دقت بالا می‌توانند به اوکراین در حمله به خطوط دفاعی ثابت نظامیان روسی یا سایر اهداف بزرگ کمک کنند. البته آنها باید با استفاده از جنگنده‌ها بکار گرفته شوند که به دلیل سیستم دفاع هوایی قدرتمند روسیه، این کار همچنان یک مشکل جدی است. 

هفته گذشته، واشنگتن پست از برنامه های ایالات متحده برای تامین تجهیزات بمب‎های هوشمند به اوکراین خبر داده و همچنین یادآور شد که واشنگتن قصد دارد سیستم دفاع هوایی پاتریوت به نیروهای مسلح اوکراین ارائه بدهد.

 کرملین این اطلاعات را "غیرقابل اعتماد" خوانده و کاخ سفید نیز این تصمیم را تایید نکرد، البته در عین حال آن را تکذیب هم نکرد. ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهوری اوکراین چند روز قبل گفت که مذاکرات با ایالات متحده در مورد ارسال سامانه پاتریوت در مسیر"مثبت" پیش می‌رود.

خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز گزارش داد که ایالات متحده یک بسته کمک نظامی به ارزش 1.8 میلیارد دلار به اوکراین ارائه خواهد کرد که شامل تامین سامانه های موشکی ضد هوایی پاتریوت نیز می شود.  انتظار می‌رود که این تحویل در دیدار شخصی جو بایدن، رئیس‌ جمهوری آمریکا و ولادیمیر زلنسکی، رهبر اوکراین در روز چهارشنبه، 21 دسامبر، اعلام شود.

البته تاکنون هیچ مقام آمریکایی یا اوکراینی درباره این گزارش‌ها اظهار نظر نکرده است.

زاخارووا: همکاری روسیه و بلاروس پیمان منع گسترش تسلیحات را نقض نمی‌کند

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، شب گذشته در یک مصاحبه تلویزیونی تاکید کرد که روسیه و بلاروس امنیت خود را بدون نقض پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) تقویت می‌کنند.

زاخارووا گفت: اقدامات در نظر گرفته شده برای تضمین امنیت کشور متحد که در دیدار روسای جمهوری روسیه و بلاروس در مینسک اعلام شده، واکنشی اجباری به توسعه هدفمند خط مشی بلندمدت به اصطلاح ماموریت های هسته‌ای مشترک ناتو است. 

وی یادآور شد که اقدامات واکنشی روسیه و بلاروس در پاسخ به تهدیدات از جانب ناتو، مطابق با تعهدات در چارچوب پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای اجرا می شود.

طبق تصمیمات اتخاذ شده در مذاکرات دوجانبه روز سه شنبه در مینسک، روسیه مجموعه‌های موشکی اسکندر-ام به بلاروس منتقل می‌کند و همچنین به برخی از هواپیماهای سوخو-25 بلاروس قابلیت حمل سلاح‌های هسته‌ای را می‌دهد.

در عین حال زاخارووا یادآور شد، هیچ برنامه ای برای انتقال فناوری برای تبدیل هواپیما به حامل سلاح های هسته ای وجود ندارد. همچنین، طرفین هنوز قصد ندارند سامانه‌های بلاروسی را به کلاهک هسته‌ای مجهز کنند یا کلاهک‌ها را به خاک جمهوری منتقل کنند. به گفته وی،  آنها همچنان در انبارهای روسیه متمرکز خواهند شد.

ماکرون: فرانسه در اوایل سال 2023 بسته جدید تسلیحاتی به کی‌یف تحویل خواهد داد

امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه شب گذشته، سه شنبه، در مصاحبه با چند شبکه تلویزیونی اعلام کرد که پاریس طی روزهای آینده تسلیحات نظامی مضاعفی، از جمله لانچرهای موشکی کروتال و سامانه های دفاع هوایی را به کی‌یف تحویل داد و در اوایل سال 2023 قصد دارد بسته جدیدی کمک تسلیحاتی را به اوکراین تحویل دهد. 

ماکرون افزود که همراه با سباستین لکورنو، وزیر دفاع این کشور، در حال مذاکره برای تحویل سلاح و مهمات اضافی به کی‌یف است که برای سه ماهه اول سال آینده برنامه ریزی شده است.وی تعداد دقیق تسلیحات نظامی ارسالی به اوکراین را مشخص نکرد و یادآور شد که این موضوع در حال بررسی است.

پیش از این، دولت اوکراین از دریافت یک وام با شرایط مساعد به مبلغ 100 میلیون یورو از فرانسه خبر داد. طبق اطلاعات مقامات کی‌یف، مجموع حمایت بودجه مستقیم فرانسه  از اوکراین از ماه فوریه تاکنون به 432 میلیون دلار رسیده است.

تاکید مجدد ماکرون بر مواضع خود درباره ارائه تضمین امنیتی برای روسیه پس از پایان جنگ در اوکراین

امانوئل ماکرون، رئیس‌ جمهوری فرانسه، پس از پایان درگیری‌های نظامی در اوکراین، به موضع گیری خود در خصوص لزوم ارائه تضمین‌های امنیتی به روسیه پایبند خواهد بود و انتقاد مقامات اوکراینی درباره این موضوع را بی دلیل و غیرمنطقی خواند.

وی روز سه‌شنبه در مصاحبه‌ای تلویزیونی گفت: «نقش ما آماده کردن شرایط برای برقراری صلح است و زمانی که شرایط فراهم شود، مذاکرات مورد نیاز است. لازم است روسیه به‌عنوان یک طرف مناقشه بر سر میز مذاکره بنشیند تا صلحی پایدار ایجاد شود و قطعاً لازم است به هر دو طرف درگیری تضمین امنیتی داده شود.»

ماکرون در عین حال تاکید کرد که با وجود کمک نظامی پاریس به کی‌یف، و قاطعانه مخالف تشدید بیشتر روند اوضاع و دخالت فرانسه به عنوان یکی از طرفین در درگیری است.  رهبر فرانسه افزود: «بگذارید هرکس مرا به خاطر صحبت در مورد چنین موضوعی سرزنش می کند، برای من توضیح دهد که چه پیشنهادی به جز این دارد. افرادی که از آماده سازی و تلاش برای این رسیدن به این هدف خودداری می کنند، یک جنگ همه جانبه را پیشنهاد می کنند. چنین برخوردی بر کل قاره اروپا تأثیر بسیار منفی خواهد گذاشت.» او نسبت به چنین روند اوضاعی هشدار داد و افزود که آشکارا مخالف آن است.

دیدار پوتین با سرپرست موقت جمهوری دونتسک در کرملین 

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز گذشته با دنیس پوشیلین، سرپرست موقت دفتر ریاست جمهوری دونتسک دیدار کرد. این اولین جلسه کاری آنها از زمان پذیرش چهار منطقه جدید به ترکیب فدراسیون روسیه، از جمله جمهوری مردمی دونتسک است.

پوتین وضعیت دونتسک را با توجه به تشدید گلوله باران دونتسک توسط نیروهای اوکراین  را حاد ازیابی کرد و  یادآور شد که نیروهای نظامی اوکراینی به طور هدفمند به مناطق مسکونی شهر دونتسک حمله کرده غیرنظامیان این شهر در شرایط دشواری قرار دارند. وی همچنین به عدم پوشش خبری و بی اعتنایی رسانه‌های خارجی و سازمان‌های حقوق بشری درباره مشکل گلوله باران مناطق مسکونی دونتسک توسط نیروهای مسلح اوکراین اشاره کرد.

پوشیلین نیز به نوبه خود از رئیس جمهوری روسیه خواست تا در ارتباط با گلوله باران دشمن، سامانه های دفاع هوایی در منطقه دونباس را تقویت کند.

پوتین پیش از این نیز وضعیت در مناطق دونتسک، لوهانسک، خرسون و زاپروژیا را بسیار دشوار خوانده و تاکید کرد که  نیروهای امنیتی باید در مناطق جدید روسیه  هر اقدام لازم برای تضمین حداکثر امنیت، احترام به حقوق و آزادی شهروندان آنجا را انجام دهند.

کرملین سفر پوتین به منطقه عملیات ویژه را تایید کرد

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین شب گذشته سه‌شنبه، در گفتگو با روزنامه روسیسکایا گازتا تایید کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در منطقه عملیات ویژه نظامی حضور یافته است.

پیش از این آندری گورولیف، نماینده دومای دولتی در کانال تلگرام خود در این باره نوشته و یادآور شده بود که رئیس جمهوری در منطقه عملیات ویژه با فرماندهان نیروهای مسلح گفتگو کرد. پسکوف به این نشریه گفت: «اگر منظور حضور  در  ستاد مشترک نیروهای مسلح روسیه در عملیات ویژه است  که رئیس جمهور پوتین روز جمعه در آنجا بود، بله. چنین مسئله ای درست است.»

پیش از این، سخنگوی کرملین گفت که رئیس جمهور روسیه در نهایت و در صورت فراهم شدن شرایط مناسب از منطقه دونباس بازدید خواهد کرد. به گفته وی، البته فعلا برنامه خاصی برای چنین سفری وجود ندارد.

کاخ سفید:  هیچ نشانی از مشارکت بلاروس در درگیری نظامی در اوکراین وجود ندارد

جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید، شب گذشته، سه شنبه، پس از سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به مینسک، اعلام کرد که مقامات آمریکایی هیچ نشانه ای از مشارکت مستقیم نیروهای مسلح بلاروس در عملیات نظامی ارتش روسیه در خاک اوکراین مشاهده نکرده‌اند.

کربی گفت: «آنچه ما ندیده‌ایم این است که نیروهای بلاروس واقعاً در درگیری درگیر هستند. و این مسئله همچنان بدون تغییر همینطور است. و ایالات متحده هیچ مدرکی دال بر خلاف آن ندارد.»

بن والاس، وزیر دفاع انگلیس نیز مشارکت مستقیم بلاروس در درگیری نظامی در اوکراین را بعید دانست. وی  روز سه‌شنبه در پارلمان بریتانیا گفت که هیچ نظامی بلاروسی در منطقه درگیری نظامی در خاک اوکراین مشاهده نشده است. وی در عین حال مدعی شد که بلاروس ظاهراً اجازه داده تا از خاک این کشور برای پرتاب سیستم های تسلیحاتی روسی استفاده شود.

رئیس جمهوری چین: درگیری در اوکراین به نفع هیچکس نیست

شی جین پینگ، رئیس جمهور چین روز گذشته در جریان مذاکرات تلفنی خود با فرانک والتر اشتاین مایر، رئیس جمهوری آلمان، تاکید کرد ادامه وخامت اوضاع و تشدید درگیری نظامی در خاک اوکراین به نفع هیچ کس نخواهد بود.

وی گفت: دولت چین قاطعانه به موضع گیری خود مبنی بر تلاش برای پیشبرد گفتگوهای صلح متعهد بوده و معتقد است که طولانی شدن و پیچیده‌تر کردن بحران به نفع هیچ یک از طرف‌ها نیست.

فرانک والتر اشتاین مایر نیز در این مذاکرات تلفنی از شی جین پینگ خواست تا بر مقامات مسکو برای پایان دادن به درگیری نظامی در اوکراین تأثیر بگذارد.

همانطور که مشخص شد گفتگوی رهبران آلمان و چین یک ساعت به طول انجامید. اشتاین مایر در این گفتگوی تلفنی بر منافع مشترک چین و اروپا در توقف درگیری نظامی و احترام به حاکمیت اوکراین تاکید کرد.

پیش از این، رئیس جمهوری چین، در اوایل دسامبر یادآور شده بود که حل بحران اوکراین با ابزارهای سیاسی مناسب ترین روشی است که منافع اروپا را نیز تامین خواهد کرد. وی همچنین افزود که چین اجتناب از تشدید درگیری و پیشبرد ابتکار گفتگوهای صلح را ضروری می داند.

نظرسنجی: اکثریت شهروندان اروپایی از مذاکرات روسیه و اوکراین حمایت کردند

اکثریت قریب به اتفاق شهروندان کشورهای عضو اتحادیه اروپا معتقدند که مناقشه اوکراین باید حل شود و روسیه و اوکراین باید مجبور به مذاکره برای رسیدن به این هدف شوند. این دیدگاه از نتایج نظرسنجی انجام شده توسط مرکز تحقیقات سیاسی "Szazadveg" بوداپست در تمامی 27 کشور عضو اتحادیه اروپا که روز چهارشنبه 20 دسامبر منتشر گردید، مشخص شده است.

بدین ترتیب، 82 درصد از پاسخ دهندگان موافق این مسئله هستند که روسیه و اوکراین را باید برای ورود به مذاکرات صلح مجبور کرد. این موضع گیری بیشترین حمایت را در کشورهای قبرس، پرتغال، یونان و مجارستان بدست آورد که بیش از سایرین علیه سیاست تحریمی بروکسل فعال هستند. در عین حال، مردم لهستان و جمهوریهای حوزه دریای بالتیک معتقدند که نیازی به تسریع مذاکرات صلح نیست. این دیدگاه در بین 30 تا 40 درصد از مردم این کشورها دیده شده است.

این نظرسنجی همچنین نشان داد که 68 درصد از شهروندان اتحادیه اروپا نگران وضعیت اوکراین هستند و نیمی از آنها به این دلیل نگرانی بسیار زیادی دارند. محققان این مرکز یادآور شدند که این مسئله به دلیل دو واقعیت است: اولاً شدت درگیریها در اوکراین در حال افزایش است و ثانیاً بار تحریم های اعمال شده علیه روسیه بر دوش مردم اروپا سنگینی زیادی دارد.

کارشناسان در پایان به این نکته اشاره کردند: «با وجود این دیدگاه شهروندان اروپایی، مقامات بروکسل هیچ تلاشی برای کشاندن دو طرف درگیری به پای میز مذاکره از خود نشان نمی دهند.»

روزنامه صباح ترکیه ادامه درگیری با روسیه را برای اوکراین فاجعه آمیز دانست

روزنامه "صباح" ترکیه در تحلیلی نوشته است: اوکراین با انتخاب کشورهای غربی و رویارویی با روسیه شکست خورده است. در این مقاله یادآوری شده است: «برخی تصمیمات سیاسی به ظاهر بی گناه ممکن است عواقب بسیار جدی در پی داشته باشد. به عنوان مثال، مقامات اوکراینی به هشدارهای مسکو توجه نکردند و غرب هم شروع به پمپاژ پول و سلاح به آنها کرد. با این حال، اکنون مردم اوکراین نه برق دارند، نه آب، نه گرمایش. همه چیز در این کشور ویران شده و اوکراین در معرض یک فاجعه قرار دارد.

این مقاله اشاره می‌کند که «قدرت‌های غربی هر کاری که ممکن است را برای از بین بردن روابط ترکیه و روسیه انجام داده‌اند» و آنکارا خود را در موقعیتی مشابه کی‌یف یافته بود،  با این حال، رجب طیب اردوغان، رهبر ترکیه توانست روابط خوب با روسیه را حفظ کند و تسلیم اعمال فشارهای غرب در این راستا نشد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon