۵ درصد از مجموع اعتبارات پژوهشی به جوانی جمعیت اختصاص یافته است
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۵ درصد از مجموع اعتبارات پژوهشی به موضوع جوانی جمعیت اختصاص یافته و این بودجه در اختیار تمامی دانشگاهها قرار میگیرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس،یونس پناهی امروز در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری و تجلیل از پژوهشگران، محققان و فناوران برتر دانشگاه علوم پزشکی مشهد،اظهارداشت:در ارزیابی خواستههای مسئولان کشور و در برنامههای بالادستی و مرجعیتهای علمی همواره بر تولید علم در مسیر خودکفایی تاکید شده، نکتهای که مقام معظم رهبری هم بهطور ویژه در این خصوص تاکید فرمودند.
وی تصریح کرد: موضوع پاسخگویی به نیازهای کشور یکی از جدیترین وظایف ما بوده و یکی از موضوعاتی که در تحقیقات مورد توجه قرار گرفته شناسایی تهدیدهای حوزه سلامت است معتقدیم که از وظایف اصلی دانشگاههای علوم پزشکی پاسخ قاطع به تهدیدات حوزه سلامت بوده و باید در موضوعات کرونا، تروما، کدهای 247 و 724، سرطانها، بیماریهای تنفسی و غیره بهطور ویژه کار شود.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: در دو سال اول کرونا عدم فعالیت حضوری مدارس و دانشگاهها را داشتیم و ارتباط موثری میان معلمان و دانشآموزان و اساتید و دانشجویان برقرار نشد و دانشگاهها و مجموعههایی که در حوزه سلامت اجتماعی کار میکنند موظف هستند تا آسیبهای ایجاد شده به واسطه تعطیلیهای 2 ساله مدارس و دانشگاهها را شناسایی کرده و در جهت رفع این آسیبها تلاش کنند.
وی با تاکید بر اینکه روند مدیریت جمعیت بهخوبی اتفاق نیفتاد، گفت: در گذشته یک باور نادرست با عنوان فرزند کمتر، زندگی بهتر وجود داشت که اصلاح آن پس از 4 دهه کار آسانی نیست، اما قرارگاه جوانی جمعیت در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شکل گرفته و بر روی موضوع فرزند بیشتر، زندگی بهتر کار میکند، ضمن اینکه 5 درصد از مجموع اعتبارات پژوهشی به موضوع جوانی جمعیت اختصاص یافته و این بودجه در اختیار تمامی دانشگاهها قرار میگیرد که دانشگاه علوم پزشکی مشهد یکی از موفقترین دانشگاههای کشور در موضوع جوانی جمعیت بوده است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: باید جریان مدیریت بیماریهای قلبی، مغزی، بدخیمی و غیره را کنترل کنیم و به تمام دانشگاههای علوم پزشکی کشور ماموریت دادهایم که بیماریهای پرتکرار و پیش رونده حوزه تحت پوششان را شناسایی کنند و در مسیر پیشگیری و درمان آن از طریق تحقیقات پژوهشمحور گام بردارند.
پناهی با ذکر این نکته که نیازمند شتاب تولید علم و دیپلماسی علمی و بهبود و تقویت دانشبنیانهای حوزه سلامت هستیم، تاکید کرد: ما باید از علوم بهروز در درمان بیماریها با پرداخت کمترین هزینه از سوی مردم استفاده کنیم و دانشگاه علوم پزشکی مشهد یکی از موفقترین دانشگاههای ایران در حوزه دیپلماسی سلامت بوده و نماینده این دانشگاه به عنوان دیپلمات علمی در کشورهای مختلف حاضر است.
وی بیان کرد: امروزه میانگین تولید علوم پزشکی 8.83 بوده، در حالی که در مجموع علوم پزشکی و غیرعلوم پزشکی 7.44 بوده و در این حوزه از میانگین مجموع بالاتر هستیم.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد:در دولت سیزدهم تاکید ویژه در عدالتمحوری در موضوعات بودجه، اقلام و تجهیزات و نیروی انسانی داریم و این موضوع خواسته ویژه رئیس جمهور بوده در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بهخوبی مدیریت میشود.
پناهی با بیان اینکه باید حس همکاری با دیگر دانشگاهها را در مسیر رشد و ارتقاء خودمان تقویت کنیم، خاطرنشان کرد: هرچه قدر برای پژوهش هزینه شود یک سرمایهگذاری بزر گ برای سالهای آینده است و میخواهیم که بودجههای پژوهشی با توجه به ظرفیت بالای دانشگاهها افزایش دهیم تا شاهد ارتقاء و رشد و توسعه بیش از پیش این حوزه باشیم.
انتهای پیام/281/ن